自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

原帖由 kwanma 於 10-12-1 17:18 發表
如d money 落左去G ACCOUNT到, 下次PAYMENT係唔係只可是用G ACCount 比?? 唔可以combine g a/c money + visa card 呢?

唔可以combine g a/c money + visa card, 不過你可以1張單用gaccount比錢, 1張單用visa card 比錢,然後combine shippment

男爵府

畀面勳章

我分咗3次order,combine shippment,最後星期一落單,今曰都齊貨啦!

男爵府

畀面勳章

原帖由 sqq321 於 10-12-2 11:41 發表
今日終於抽到10% & 15% yeah!! 不過,睇極都唔明點用先至抵. 請指教.

shopping cart有6個items, 在subtotal內,分別由w8,900-w12,500不等, 共w65,800. 當我在其中一個item內click 左 15% coupon, 佢只是減左w3,150, ...

一張coupon只適用於一個item, Coupon以原價計, option pricediscount,
如果option price-won咪底law, 10% coupon要買w15,000以上先用得,最多減5000won,例如原價56000won, 10% coupon即係5600won,但係都係減5000won, 15% coupon要買w20,000以上先用得,最多減6000won,但係如果gstamp抽到d coupon,係可以係1item同時用event抽到d coupongstamp抽到d coupon一齊用,即係減2…..希望你明lah!

男爵府

畀面勳章

原帖由 Saladma 於 10-12-2 19:20 發表
HELP!

之前定過兩次野,見有用剩的郵費係Gaccount,諗住試下可唔可以用埋去,(不足付全費,諗住唔夠用credit card俾尾數), 依家係個shopping list到出現左require payment同有個button "confirm deposit"....
要點攪>< ...

Cancel and order again, 如果你想用咗gaccaunt d錢,你可以分開2張單

男爵府

畀面勳章

原帖由 ghost2001 於 10-12-2 22:31 發表
ying_ma

我想問sender's name 打什麼呢?
Receiver's Name打自己名

sender name 我都係打自己名

男爵府

畀面勳章

原帖由 bb623623 於 10-12-2 17:19 發表
請問大家知唔知係邊度check到有幾多個g stamp??? 我搵來搵去都搵唔到.

今日又落左order la, 全部賣家都係大家之前介紹個d, 大出血呀!!! 希望快d收到貨la.

入去gaccount可以check到有幾多gstamp

男爵府

畀面勳章

原帖由 bb623623 於 10-12-3 09:27 發表
唔該ying_ma!!

鳴~~~, 今朝好好彩, 抽哂三張coupon, 但尋日巳落哂order la!!!!, 鳴~~~ 得物無所用.

你可以加單做combine shipment,又或者有d無用coupon d items重係on request,就cancel咗佢,再用coupon落過,平得幾多得幾多....

男爵府

畀面勳章

原帖由 bb623623 於 10-12-3 14:42 發表
ying_ma

又要麻煩你呀, 我今次order nak21, 想問下佢多數幾耐先出貨架???

thank you thank you!!

第1次order有2樣等咗幾日都未出貨,後尾佢自動cancel,話無貨,跟住重唔做oveersea,後來open返for oveersea,個2樣貨品又有返貨,發覺佢多咗d新貨,可能佢要update 網址加轉季衫,我今次都有order,今次出貨好怏,第2日就出貨,我好重意佢地d衫,cutting好靚,quality好好,好心急,應該明天收貨,唔知星期六送唔送貨呢,我見今朝已經上咗機啦,我衣家睇緊"neoflam"d 塗瓷鑊wok,平過香港好多,$2xx有2集(唔計運費),有無人用過?好唔好用?

男爵府

畀面勳章

原帖由 sqq321 於 10-12-3 14:54 發表
請問其中一件貨寫住" Domestic on delivery" 咩意思? 係唔係不送國外呀?

另 on request 又點解呀?

" Domestic on delivery" 即係出咗貨,寄緊去warehouse,
"on request " 即係未出貨,重叫緊賣家出貨

男爵府

畀面勳章

原帖由 bb623623 於 10-12-3 15:42 發表
ying_ma

我都"鄧"你心急, 希望你明天收到貨la, 星期六應該會送貨.

我今次order 左nak21兩個item, 剛睇都仲係on request, 希望唔好冇貨la, 我好鐘意架!

希望你買到啦!佢d貨去得好快,上次都未order,放咗係shopping cart幾日,已經話out of stock,幾唔開心,我好重意嫁,依家日日上去睇下,睇下會唔會返貨,不過機會好微...

男爵府

畀面勳章

原帖由 sqq321 於 10-12-3 15:49 發表

Thanks BB623623!
by the way, 可唔可以俾nak21條link我呀?

好似上左隱咁, 訂完nissen, 又訂 gmarket, 仲要番單添! 妳們有冇同感呀?

我都係,訂完又睇,睇完又訂,未停過,就快無錢找card數,平時無時間行街買野,依家真係太方便...

nak 21 :
http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_search/search_total.asp?SearchClassFormWord=goodsSearch&keyword=nak+21

男爵府

畀面勳章

原帖由 ghost2001 於 10-12-4 23:27 發表
我又係想買"neoflam"煎pan,有無好介紹呀?

我未訂過, 我都係睇緊, 我想訂隻鑊, 你有無用過"neoflam"煎pan? 好唔好用? 知唔知香港買幾錢? 我見1隻28cm鑊,都係$170(未計運費), 好似幾平!

"neoflam"煎pan link:
http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=190173199&pos_shop_cd=EN&pos_class_cd=90000032&pos_class_kind=T

男爵府

畀面勳章

原帖由 bb623623 於 10-12-6 11:17 發表
ying_ma

我d nak21 仲係on request呀!!!! 係咪即係冇貨涷過水多呀???

鳴~~~~

你是否星期五order, 佢好似星期六, 日唔出貨, 可能今日下午或明天出貨, 我星期六收咗貨, 我係nak 21訂咗好多衫, 不過今次有1件送錯size, 我訂大碼,送咗細碼,我估佢入錯袋,因為個袋都寫大碼,好才亞女佢鍾意比咗佢著

男爵府

畀面勳章

Oh! 今曰收貨,發覺送少咗1set wok, 追緊customer service, 佢幫我check緊,次次買都無問題,今次幫同事買就出事,好唔開心,好在同事無體諒,叫我慢慢追,不過set wok 真係好平,又靚,重好好用,1隻w30吋wok1隻24吋pan連運費都係$330

男爵府

畀面勳章

原帖由 hinhin_ma 於 11-1-21 21:33 發表

請問你買左邊款WOK ?? 有無LINK? TKS

http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=192842437

我買左D23, 幫同事買左D13

男爵府

畀面勳章

原帖由 YanYan0116 於 11-1-24 14:25 發表

係咪好好用呀?

好好用,唔痴底,陶層好厚,外觀好靚,個wok夠深,煎野d油唔會飛到周圍都係,不過唔知襟唔襟用

男爵府

畀面勳章

原帖由 hinhin_ma 於 11-1-25 13:15 發表

TKS...可以介紹下...或者邊度可以睇多D 資料....TRANSLATE 唔倒...唔知UP MUG

你買係咪兩件裝?? 見係24+XXX30CM...

我買咗1套2件,"MITRA"系列,1隻24pan+1隻28wok,我同事就買1隻24pan+1隻30wok("AMIE"系列),"NEOFLAM" COOKWARE 層coating系唔會至癌,可以耐熱度到450c,coating好厚有durable & scratch-resistant功能,我用完立即清洗,無等佢凍,凍wok落油,用中火cook已經夠熱,煎魚用少少油就得,真係好好用,其實台灣,中國,泰國,澳洲都有得賣,陶實都有,你可以上以下幾個網參考,youtube都有片睇,你去youtube網打"neoflam"就有得睇
http://item.taobao.com/item.htm?id=8756775397
http://www.neoflam.com.au/cookware

男爵府

畀面勳章

原帖由 1225bb 於 11-1-26 14:27 發表
可唔可以幫我睇下544幾多錢呀?我睇唔明呀!唔該
http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=159377775&pos_shop_cd=EN&pos_class_cd=90000001&pos_class_kind=T

"544"係9種工具,每1件1000w,落order時要選要邊種工具,另每1張order加2500w

男爵府

畀面勳章

原帖由 bik1229 於 11-1-27 17:24 發表
我個order有件item無貨比seller cancelled?

請問Gmarket是咪會自動退錢去我Visa A/C?

Thank you!

會REFUND返去你之前過數個張CARD度

男爵府

畀面勳章

原帖由 hkdaisyhk 於 11-1-27 12:46 發表
即是HKD 幾錢? 另+DELIVERY CHGS?
不如有意的媽咪, 組一圑 BUY TOGETHER

我同同事一齊買,買咗5set (pan+wok),+運費約hkd$32x /1 set

首頁

尾頁

跳至