跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

HI.,我老公係警察,住hk有三個囡囡......希望同大家做個fd

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 穎穎豬媽 於 08-5-28 09:00 發表
報到呀... 我老公係警察...守灣仔... 有個剛1歲女女... 我係在職媽咪...住九龍區... 真係好... 有呢個會可以識到多0的朋友... 小朋友又可以一齊玩呀... ...

我老公都係灣仔唔知識唔識你老公???

伯爵府

原文章由 shirleyauhc 於 08-5-28 21:39 發表
hi,
我有一個3歲半女女,剛小產左3個月,e家過多一排又再追,老公守東九.住香港最唔好住既顛人宿舍~

o甘即係住邊?????點解叫顛人宿舍

伯爵府

原文章由 julieann 於 08-5-28 20:53 發表

梗係可以加入啦~ 咁你c6依家調左去做咩呀?

我依家仔仔就快九個月大, 我地都想追多一個, 可能等阿仔13-14個月大就開始造人, 大家覺得咁樣會唔會太快呀? 因為我唔想佢地年齡格好遠呀, 咁如果可以係阿仔13-14個月 ...

我都係3年抱兩都幾辛苦o架,當時又要返工又冇工人亞大又要成日扭抱抱...但到亞二出世後頭一年重慘放工後又要係亞媽到湊返兩個返屋企(因為我要佢地跟我訓)如果老公返o黎又要煮飯.又要清潔人都顛....但同時可以訓練到亞大獨立,2歲幾係屋介已經自己去廁所,又幫手攞尿片.....而家亞大都12歲,回想以前辛苦都係一個開心回憶

伯爵府

原文章由 julieann 於 08-5-29 18:23 發表

嘩...阿大都12歲喇, 真係好呀~ 其實我覺得兩個小朋友年齡近d係好架, 我希望年尾或出年年頭bingo啦~

祝你成功

伯爵府

julieann:新屋幾時可以攞key,多唔多野維修?唸起搬屋都驚....但又可以一家人行街買野,同轉換新環境....真

伯爵府

我都係去過一次喳,你唔好唸住食得飽....碟菜唔夠一分鐘就冇哂,一係唔食放係一邊.....因為個個都掛住賭

伯爵府

原文章由 julieann 於 08-5-30 00:40 發表

c6話等宿舍組裝修好晒先攞key. 我地果度...一去到d牆好多鑽孔, 大房無咩野, 兩間細房既櫃野爛既, 最唔掂係廚房, 勁dirty, 煮食爐黑到好似bbq完, 雪櫃又臭又發"毛"又爛既....第一次搬去宿舍, 估唔到會係咁呀....我 ...

其實你都唔洗o甘旦心,你上一手一定住o左好耐(係一手住客)可能退休搬遷應該好好住,如果唔係點會o甘殘

伯爵府

原文章由 julieann 於 08-5-30 00:54 發表

真架, 無厄你, 我唔識post相呀, 你可以去我個blog睇.
http://hk.myblog.yahoo.com/wallace-bubu/article?mid=393 , 雖然話唔係自己樓, 都唔洗攪成咁丫, 點解真係唔為下一手住客著想架. ...

"嘩"個廚房大開眼界,有排你抹 個煮食爐宿舍組唔換咪自己買,我搬過3次都係自己比$,徐非你講嬴個煤氣c父,佢就幫你填張from先可以換.

伯爵府

原文章由 TVb08 於 08-5-30 00:40 發表

我e+係 usa, 我預產期係6月21日呀!
開始有d緊張tim

o甘c6有冇攞假陪你?休息多d到亞B出世你就冇得訓.係呢,boy or girl...

伯爵府

旺角個間去過2次.攞住c6張會員就入得,銅鑼灣個間係所有紀律部隊都去得.有自助BBQ,游泳池,保齡球,中西餐廳,西餐廳有自助餐食超平但冇野食

伯爵府

除非係一手樓,如果唔係一定要大起到底(成間屋清潔)有時d人會自私d,我係搬屋前都冇物抹廚房,係交屋前掃吓個地就算.

伯爵府

原文章由 julieann 於 08-5-30 01:51 發表

真係大整蠱呀....都唔知要洗幾耐先洗走晒d漬呀. 你知啦, 平時煮野d油漬隔左一兩日都難抹, 更何況呢d都唔知隔左幾耐...

用藍威寶嘖d漬等一陣用布抹,ok架.

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-30 02:04 發表

你試吓用萬潔靈啦睇吓好唔好d
你地就好啦你地老公乜都肯講你地知我就真係乜都唔知呀..警察會喎佢都唔係咁想我知同去o架

你要同你c6大起底 其實有d都係同警察太太交流 先知,慢慢來啦我地交流多d米知多d

伯爵府

冇限,我亞二謝師宴都係係銅鑼灣個到hold哂成個西餐廳天

伯爵府

原文章由 TVb08 於 08-5-30 02:19 發表

有攞假,過10日就會黎陪我,係 boy 呀

伯爵府

係呀,如果太太聚會都可以唸唸

伯爵府

伯爵府

[quote]原文章由 ClaireMa 於 08-5-30 17:31 發表
bk name........hb部門(地區).........住址
ChristieMing.......警察(上水)............葵蓉
穎穎豬媽.............警察(灣仔)............德福(1個女1歲)
Elkykit...............警察(屯門)............葵馥
vkk....................警察(灣仔)...........香港仔

伯爵府

點可以排住洛???我dELO左julieann同clairema 的資料......sorry

首頁
12345...9

尾頁

跳至