樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢度多唔多人住响黃埔架?

最近四圍睇樓, 自己又唔熟黃埔, 想問吓呢區交通方唔方便. 聽講成日塞車, 好煩, 係咪真架? 好似遲D會有港鐡, 係幾多年之後至會通車呢? 唔該.

大宅

annaanna,

多謝你意見呀. 嘻嘻.... 我就係你講嗰D, 冇地鐵就唔識坐車既人.

你話如果去旺角, 尖沙咀, 一架車就到, 係架咩車? 小巴? 定係巴士呀? 唔該.

大宅

原帖由 bvei 於 09-8-20 17:11 發表
我有間7期, 方廳既, 接近900呎, 如你有興趣, 我pm資料給你

唔該可唔可以PM比我呀.
以上純粹個人意見, 如有得罪, 多多包涵!

大宅

原帖由 bblamlam 於 09-8-20 13:44 發表
我都係住佐黃埔成8年, 又係係黃埔搬來搬去. 要2015年才有MTR. 不過, 而家有西鐵, 都好方便.

乜而家已經有西鐡啦咩? 咁個站入口喺邊呀?

大宅

黃埔係咪已經有西鐡到架啦? 咁個站入口喺邊呀?

大宅

原帖由 annaanna 於 09-8-21 17:23 發表
西鐵去到紅磡火車站only,if 懶,可以坐小巴由火車站去黃埔,好似2.6蚊?
if 天氣好,可以行10分鐘左右啦﹗

哦. 原來即係紅磡站. 我行過啦, 行到我傻咗呀. 可能我行得比較慢, 嗰日又熱又晒喎, 我行咗15分鐘至到. 好辛苦姐.

大宅

原帖由 annaanna 於 09-8-21 17:36 發表
其實行去1,3期就唔遠,行到去5,7,9,12期就遠囉﹗
如果唔係我點會話要"天氣好"喎

你講得冇錯. 天氣差就梗係行唔到. 但係天氣好, 即係我行嗰日都唔得, 因為實在太熱. 我諗你所講既"天氣好", 即係秋涼之後, 陰陰地天, 又落唔出雨, 又唔晒.... 係咪!

大宅

原帖由 小J媽媽 於 09-8-21 17:59 發表
噢, 我話唔自在唔係單位大細嘅問題, 而係坐向梳代要則則頭睇電視;mouth:mouth:" />

如果用個電視機櫃拉番平個電視機角度, 咁條走廊位又會拉長左。另外傾斜果幅牆入面間房又會難擺位. ...所以想問吓而家嘅住戶有否 ...

我e+屋企都係鑽石形廳, 係就係會習慣, 不過真係唔係好鍾意囉.

首頁

尾頁

跳至