跳至

首頁

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

hi hi.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

Hi, 各位媽媽, 請問帶埋亞女去澳門, 要幫佢攞乜嘢證件? 係咪攞特區戶照就OK? 洗唔洗回港證?

公爵府

有心做大B的媽媽, 而家又要開始四出報出年嘅K1, 因此少咗時間上黎傾. 不如正在揾學校嘅媽媽上黎交流下吖.

我打算報KV, LH, PC. 除咗LH, 其餘兩間都未開始報名. 好心急呢, 想快快趣趣搞掂.

公爵府

sylviacc44 發表於 11-10-17 17:00
提大家今日開始可以寄信去PC la.
尋晚同家人傾開PC 幼稚園直升小學,小學60%升中學!又係玩精英淘汰賽。如果 ...

thanks.
我都係今日寄信去攞表.

公爵府

回覆 bunbuncoco 的帖子

我個女5 nov (sat) in呀. 今年都係試下咋, 冇乜信心, 因為我個女講嘢唔叻的.

公爵府

我女而家喺一間邨校讀k1. 禽日老師打黎, 話我知上堂練習畫點點時, 我女點得好慢, 限定時間完結都未點完. 佢見全班同學都點完, 得佢一個做唔完, 喊晒 .
我聽到後, 當然唔開心, 不斷反覆問自己, 今年做細女讀K1係咪錯. 呢間已經係一間完全唔谷嘅幼稚園, 亞女都跟唔上, 點算? 我怕咁樣落去,佢打擊太多失去自信心怕咗返學.

bunbuncoco  留堂??唔係呀,佢地咁細,唔識慢慢教囉.  發表於 11-11-7 15:50
Gloriasogashiwa  Same, 個仔認字差, 老師叫佢讀就喊; 堂課做唔完, 又要留堂做.  發表於 11-11-2 14:01

公爵府

bunbuncoco 發表於 11-11-7 15:55
咁未做大女囉,真係有d野係未到年齡真係push到push唔到,反之如果年齡合適,學野得心應手.

我都係諗住俾佢做大女, 已報咗幾間學校. 我個女上星期發燒入咗院, 星期六先出院, 一出院就飛的去KV, 表現當然係"無話可說" --> 連早晨多謝都唔肯講, 唔洗等收信都知結果lu.

公爵府

我都join咗兩年生日會架. 今年都好想join, 但我自己下星期要入院做手術, 可能要喺醫院過聖誕, 唔可以帶個女週圍去.

首頁

尾頁

跳至