自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

papagirl 發表於 17-11-9 10:50
希望可減少霸位做功課的學生

佢地都未必要 wifi,何況佢地都係有 starbucks card 嘅人,所以對佢地起唔到咩作用!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Bcjb 發表於 17-11-9 10:39
如果再好d, 應該學美國咁,抱住小朋友可優先買就最好啦

我通常都放低老佬袋霸住個位先,再推住車仔去買!就算係抱,都係排幾個啫,唔需要優先 fa?!?!

珍珠宮

Jalameno 發表於 17-11-9 11:16
Hk 不是一個baby friendly 的地方,所以d人唔知帶住小朋友有幾辛苦,如要抱住小朋友排隊,還要揹住個袋, ...

我都帶住小朋友,近年 Starbucks 個 app 已經可以落 order 唔洗排隊,我有時埋去排,只係因為見到櫃內嘅食物喺個 app 度都顯示!

珍珠宮

至愛朱古力 發表於 17-11-10 08:19
好明顯你未做人媽咪。唔知揹住一個幾十磅bb , 再加個奶粉袋,排一輪隊既苦況。
...

點解你咁講?!
我都係會孭/抱住個B,又孭奶粉/走佬袋去 Starbucks 嘅人,但我重來唔覺得需要有優先!

首頁

尾頁

跳至