時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

可否收手,不要再出去

真係不用代表我出去抗爭

我也是香港人
我不需要你們的不合作運動
對5大訴求也不需要

有冇這5大,我覺得生活仍然好好。
現在有這5大,日日 擔驚受怕,又怕現在,又怕將來更差

希望你真係有心聆聽我們的訴求。
收手吧,去維園靚坐就算

tszyan1001    發表於 19-8-14 22:32
mchan89    發表於 19-8-13 16:55

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

收手,為了你們不再有人受傷,請你不要再出去吧

伯爵府

開心吸收勳章

凍檸茶少冰 發表於 19-8-13 15:13
1. 我地都好想知,林鄭幾時肯出黎做返一個有承擔嘅政府特首,修補社會撕裂
2. 對不起,我們並不是想破壞香 ...

這樣搞亂我唔覺得有用,請你收手。
攞香港人將來作籌碼,仲要睇唔到 [/s將來會好,只會有更多暴力,請放過我們吧

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

仲又想問點解成日有支美國旗或是英國旗,為什麼你去到唔叫佢地不要舉出來,好易令大家誤會

伯爵府

開心吸收勳章

ckygrace 發表於 19-8-13 17:16
你們爭取的東西,往往流於口號,如爭取立即實施雙普選,你們有仔細方案嗎?
1.候選人如何選出?
2.提名有門 ...

佢地只識口號,你咁多問題,佢地不懂得怎答你?
或者佢哋話只有民選政府,就會搞掂一切,搞唔掂,又選過。仲之有得選,我話菲律賓,印度都有得選,我都請左10年工人,佢地人民,仲要出國做香港底工資都冇下層工作,有d仲要係大學學歴

伯爵府

開心吸收勳章

凍檸茶少冰 發表於 19-8-13 18:06
多謝你嘅關心
我地而家會諗多啲智鬥嘅方法,希望不受傷、不被捕。
...

不出去米一定不會受傷

叫你出去那班人,你不覺得有問題,反而叫你唔出去,你就覺得我們有問題

伯爵府

開心吸收勳章

凍檸茶少冰 發表於 19-8-13 19:29
對唔住,要我默許不義的政權,我做唔出。 五大訴求可能對你無咩影響,但諗深一層,由如斯無法無 ...

逃返條例就話會點點點

現在話輸了又會點點點

我都冇想過已經冇左修例,已為會好d,點知香港現在搞成咁。

將來會有人知,那個已發左達 比你班人講到了,預測到。我都估唔到香港現在搞到咩自由都冇。

97前個個怕共產黨,話要走。97後又回流多番,佢地可能也都好似你咁講97香港會點,無言論自由.........
但現在香港人富有,成日去旅遊,你們又話冇人權,無自由,冇選民權。
現在搞成咁,你都係要去保一個將來都唔知好唔好將來,就算比5大你,我都睇唔到明朗一天,你們行為,我極不信任,我信政府多個你們,因為仲有法冶,你們根本完全人治。

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

昨天的機場私刑,請講下你睇法,係唔係話警察扮,係假。
夠了,求你收手,放過香港人

伯爵府

開心吸收勳章

凍檸茶少冰 發表於 19-8-14 18:14
多謝你嘅回覆
睇嚟你冇去過上水屯門元朗一帶
唔少媽媽當年比佢哋搶到買唔到奶粉比自己小朋友食

我當年都買到,冇買唔到奶粉。

你又不是媽媽,聽人講,買唔就話買唔到。
就係太多假報道,令到你以為大陸會食左你,成日都聽人講,每日每個關口人流有幾大,出出入入咁多年,佢地都冇事。

香港已經好過好過多民主國家,包括印度,菲律賓。

你們有心去傾嗎?一來就話要咁咁咁
,又話5大缺一不可,不用傾,這些根本威脅

伯爵府

開心吸收勳章

凍檸茶少冰 發表於 19-8-14 23:58
多謝你嘅回覆
不過你又唔好咁離地,拎香港同印度、菲律賓比都講得出
香港係國際金融中心黎嫁。

你地就係做咁不文明行為,仲知香港係國際金融中心,但你們行動仲衰過我提國家。

你們做野不離地,要搞差香港經濟,破壞香港國際金融中心地位,不是你們想要做嗎?

就你收手吧,放過香港人,不喜歡就走,香港是中國一部分,係事實,接受唔到,請走。

首頁

尾頁

跳至