自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

elegant 發表於 24-4-21 22:45
回覆 Sammi11 的帖子

我冇講過航班,不過我講呢一個商務優惠係咪都可以廿四小時之內cancel、佢話有,但係 ...

咁佢嘅責任又少咗喎。佢未必有責任講晒所有terms 俾你知。而事實個銀卡優惠係用到。
如過佢堅持cs 有講呢個限制,而且話已經check 咗錄音,你可以試埋同消委會投訴,我估佢唔夠膽無check 嘅情況下堅持cs 講咗。

公爵府

elegant 發表於 24-4-22 05:15
回覆 heilok 的帖子

佢哋話係有check過錄音,而且堅持話佢哋喺錄音裏邊有提我呢個50%cancellation個條款, ...

我諗你呢刻只可以用佢話cs 有講,而你堅持佢無講嚟拗。始終terms 已寫明限制,而cs 亦無責任講晒所有限制。
電話錄音無可能俾你聽,而佢話有,你話無,咁就只可以透過消委會解決。

公爵府

樓主,對方話錄音中cs 有講,你知唔知呢段對話cx 有無記錄?
正如唔少jm 講,個cs某程度上係無錯,佢只係答你general condition,所以我唔信對話記錄會被修改,因為呢個行動牽涉其他人,而且係無需要。只要堅持責任在你就得。所以呢刻你只可以針對覆你嗰個話cs 電話中已經講咗個限制而你肯定對方無講呢個point嚟投訴消費者委員會,而唔係個cs 係唔係應該主動講晒所有T&C.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊