跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

朋友有個1歲半B,前兩日打電話去問,唉!

話俾佢聽阿B1歲半,佢居然叫佢上K1適應班(吓,咁都得?)

問佢師資,原來仲係讀緊幼兒課程的學生!(B未做佐實驗品?)

好彩問清楚,如果唔係真係晒錢晒時間!

原帖由 ktv 於 09-6-1 15:55 發表
你quote 咗 "http://www.nwsc.org.hk/eccourse/index.php?action=1&action2=10" 我都係報咗街工o既星期六playgroup, 不過我報11:00am 1.5歲o個班。比cheerful 平好多呀,$324 - 4堂 (early bird rate), 就算原價都係$3 ...

大宅

好媽媽勳章

Sorry, 我講既係街工服務處。今日有時間,詳細d講。

我個朋友有個歲半B,前幾日打電話去街工問課程,可能佢地K1適應班唔夠學生,所以立刻遊說我個朋友上。(講明上週六playgroup,俾個平日適應班,攪咩?)

佢話個老師好有經驗,教佐幼稚園十幾廿年(即係老油條?)內容教中英數,好平!好平!(歲半B要坐定定獨立上中英數幼稚園課程?點得啊? )

後來佢再問playgroup,街工個人話有個歲半至2歲半幼兒音樂親子班啱阿B,8人一班,可以有2個家長陪,但一個老師睇晒全班20幾人喎!

仲要問起佢師資,佢先口震震話係讀緊幼兒課程嘅學生。個B只係做實驗班嘅實驗品!

之後我朋友問佢仲有無其他班適合個B,佢話仲有個幼兒唱樂體操班,講講下先知原來俾2-4歲學生上,佢話朋友個B歲半都啱!(歲半同4歲一齊上!不擇手段!!!)

我朋友話街工平係平,但係真係無信心,無保證,無謂晒錢晒阿B既寶貴學習時間。

原帖由 dartsdarts 於 09-6-7 09:56 發表
你講cheerful?

大宅

好媽媽勳章

各位精明的家長,點解佢咁熟既?唔通係自己人...

好心唔好係度買廣告啦 !

原帖由 ktv 於 09-6-8 14:12 發表
K1 適應班好似nursery咁, 俾小孩適應上課, 但佢係小班, 6學生一組, 可有家長陪同。不似nursery 一個老師睇十幾個學生。

教數數字就係數學, 教abc就係教英文, 好多playgroup/nursery 都會 教這些。

1歲多 playgroup ...

大宅

好媽媽勳章

珊姐姐好唔好我就唔知,可能唔好都唔定呢?

我只不過將朋友係街工收到d料都大家分享下,如果媽媽唔介意出錢俾個b做學生仔既實驗品,我都唔會阻佢!

我以前就係網上聽d人睇d人講話邊間邊間又平又好,於是就信晒傻下傻下報佐,點知...晒錢晒時間!

如果我講既野阻到人搵食同賣廣告既話,唔好意思囉!!

原帖由 ktv 於 09-6-9 12:59 發表
冇證冇據咪亂up啦, 呢d資料只要問吓職員或上過堂都知啦。

唔通d人好熟cheerful 或其他playgroup centre, 佢地又係賣廣告呀? 佢地上完cheerful 話好, 又係cheerful 賣廣告呀? 唔通樓主係珊姐姐呀?

...

首頁

尾頁

跳至