自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:25 發表
我都明..
今次幫..會預左下次再下次都要幫架喇~
因為佢會生幾件!

幫得一次, 仲有下次, 下下次.
你仲未計你大陸其他d親戚, 黎得一個就會有第二個親戚, 第三個親戚, 第四個親戚.... 咁你真係年中無休....

大宅

不如叫佢租一個月酒店啦, 黎得生仔都幾萬, 唔差在個d酒店錢啦. 你大膽d同佢講幫佢book酒店, 佢醒水既話都明白咩事啦.

如果真係熟, 你咪大方d話俾埋錢你住酒店. 係人的話都唔會真係要你出錢啦.

大宅

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:41 發表
佢地d錢都唔夠租屋啦,而家租屋好貴啊..我試搵過啦,搵左好耐都無啊!over八千蚊租佢地唔會租.

其實大陸人好多都知香港係留食不留住, 好正常.

你個親戚就黎俾返錢你都唔多啦, 住酒店仲好啦, 只係幾百蚊一晚, 怕貴咪住幾日算啦.

大宅

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:44 發表
佢地知有呢d習俗,我初時唔知係佢地話我知,其實佢地都唔想打擾我地,但佢地又無地方住,之後佢地話比番封利是就ok喎~話唔會對我地家運有影響~

利是大晒咩, 真係有咩事上黎, 佢都唔安落啦.
佢識咁講, 你用返呢點同佢講啦, 講多幾講, 醒水d都會知難而退啦.

大宅

原帖由 HY2007 於 09-11-5 12:07 發表
D大陸人真係...
我大陸表哥求我,仲要黑面對我啊!
幫左一次就會有下一次,只會變本加厲!

慶幸樓主你已經推左佢地…
你不需擔心佢地唔高興、黑面等等,請看看我的悲慘遭遇,便會明白了!
SORRY,呢排忙左D,我講講大6表哥既事︰

去年 ...

唔好聽佢電話啦!!! 以後同佢保持距離好d.
下次佢黎, 即刻關門出去, 話約左人, 唔理佢啦.

首頁

尾頁

跳至