自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

pigpig 發表於 12-12-1 18:04
最近我女兒學校亦遇上麻煩事⋯校方一樣話:學校以外事唔關佢事

...

借個位黎講少少野,有日我小朋友喺學校隔離巴士站,俾個高2年嘅學生攞錢,我小朋友除咗有 octopus 仲有$20 傍身的,我向校方反映,佢地都係話 . . . 學校以外嘅事唔關佢事 . . .

我話得 . . . 無問題,校方唔做野,等警方做啦 . . . (我態度 okay but firm,我係講得出做得到嘅人),校方之後跟進,對方家長還番錢俾我。

小魚兒正正  好彩hk重有我同你2個敢言家長就係咁簡單信hk ploice force  發表於 12-12-1 21:03
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

珍珠宮

樓主有無考慮報警?因為已經去到情緒困擾 ~

小魚兒正正  同怕嚇到乖既小朋友同埋我巳括出去大不了放呀仔番大陸讀  發表於 12-12-1 21:01
小魚兒正正  有但某d位要比面  發表於 12-12-1 21:00

珍珠宮

suggest 用 point form 寫低發生咩事 in date order;
事件對小朋友影响 (小朋友之前/之後的分別);
your wishes . . . 如轉校,轉去邊,要有 deadline,如果叫你等消息,問清楚要等到幾時;
check 下 emb 咩人負責你嗰區小學 (上網可 check 個 engagement team),如果而家負責呢個 case 個人放假,有咩人可以問;

主導權應該喺自己度 ~

珍珠宮

小魚兒正正 發表於 12-12-1 22:52
thx
好彩我個仔一向重有同佢K班老師見面傾計,
前後吾駛我講由第三身講好過我講

如果你正式投訴 (in written),emb 係唔可以唔理 ~

首頁

尾頁

跳至