親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我們一行7人,其中3人是小朋友,之前已問左Fion, 價錢貴到嚇死人,7 Aug Sentosa Hard Rock Hotel 往 Hotel Granada Johor Bahru, Fion開頭quote 10人車SGD 162, 後來又話peak season要調整收費,要SGD208. 真係好貴!請問JM們有沒有其他包車公司聯絡資料可以提供?

綜合各JM提供的聯絡

JM austinma 提供
( Facebook Fion Fion 新山行 http://okgo-jb.blogspot.hk/?m=1) ,《版主通知要刪除聯絡電話,電話號碼已經刪除》可WHATSAPP用中文問價

JM 萱萱娃娃 提供
Travel Delight, 要 send mail去問價 http://www.traveldelight.biz/contact-us.html
Comment: 平過fion好多. 但佢要用paypal或t/t先付. 若果你同佢買埋其它票一次過付款, 手續費會抵d
Comment from Queenmiffy: Travel d復活節用過,麻麻,二程車都遲到

JM WinkyLee 提供
Mr. Goo 华人司机, 《版主通知要刪除聯絡電話,電話號碼已經刪除》, 可WHATSAPP用中文問價, 他的爸爸和弟弟在新山楂的士, 亦可經Mr. Goo book 他的爸爸和弟弟在新山凡的的士
Comment: 华人司机,佢都老实

JM kennis_t 提供
Ayim, 要 send mail問價
《版主通知要刪除聯絡電話,電話號碼已經刪除》

email : [email protected]
Fax : 《版主通知要刪除聯絡電話,電話號碼已經刪除》
Comment: 3月尾用過, 車新, 7-8人車. 服務ok, 因為我地無要求什麼, 一出機場見佢坐係度等, 因為我地有2個小朋友, 所以比其他人遲左出黎成45min佢無黑面, 過關唔洗落車

MyTrip.Ken 自己提供
您好, 请联落我. 《版主通知要刪除聯絡電話,電話號碼已經刪除》(whatsapps)
Comment: 我剛上星期去完, 幫親了ken, ken 好好人好細心友善, 不收deposit, 會share wifi,帶你去食地道食店, 主動帶你去觀景, 無要求額外收費, 時間可以安情況再夾

JM janicebubbleb 提供
阿順Ah Soon
《版主通知要刪除聯絡電話,電話號碼已經刪除》
Comment: 我問過另一個叫阿順的,佢有5坐位車,平D SGD50一架車一程。 不過我係機場直接去新山有行李,所以最後選用MPV,想坐得舒服D。

JM chunwai_315提供
Nicky《版主通知要刪除聯絡電話,電話號碼已經刪除》
No Whatsapp, 識講廣東話, 要SMS問價
Comment: 頭先打比司機, 佢話收SG100, 由Legoland接我哋, 遊覽新山, 食埋海鮮, 車埋返新加坡. 睇完上面JM分享, 我覺得真係好平.....好似

JM candypo提供
Jason 《版主通知要刪除聯絡電話,電話號碼已經刪除》可用中文whatsapp聯絡
Comment:非常交帶,介紹的全是華人司機,準時有禮,價錢合理,值得推介。

Charlotte_mom  請勿在版面留下 pm 或 email 等相關字句,否則本文將會被關閉,謝謝合作  發表於 15-9-22 11:09
chunwai_315  司機Nicky Email: [email protected]  發表於 13-7-18 08:11

大宅

好媽媽勳章

引用:想請問有冇細車介紹+2大1小 fion+係7人車

原帖由 搴搴 於 13-04-11 發表
想請問有冇細車介紹 2大1小
fion 係7人車
奇怪!Fion同我講話冇7人車!

大宅

好媽媽勳章

引用:回覆+candyPo+的帖子 我都係4大2小要包車

原帖由 萱萱娃娃 於 13-04-11 發表
回覆 candyPo 的帖子

我都係4大2小要包車去新山, 去程由機場至ksl, 回程由ksl至聖淘沙, 我找travel dxxxxx ...
我都sent左mail去Travel Delight 問價,等佢地回覆!

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+candyPo+於+13-04-11+發表我

原帖由 ILMAMA 於 13-04-11 發表
請問如何聯絡travel delight?

http://www.traveldelight.biz/contact-us.html

大宅

好媽媽勳章

引用:另一間,Eric覆由於long+holiday(7/8-11/7

原帖由 joeycj 於 13-04-13 發表
另一間,Eric覆由於long holiday(7/8-11/7)來回程要Sd$400,10人車!travel delight 未覆,你搵到包車味?

...

Travel Delight 覆左trip 1 SGD570, Trip 2 SGD270, 我仍左考慮中,相比Fion平好多。Fion 10人車,trip 1 SGD954, Trip 2 SGD408

《Trip 1》
- 7 Aug 18:30
Sentosa Resort World -> Hotel Granada Jorhor Bahru
- 8 Aug 09:30
Hotel Granada Jorhor Bahru -> Legoland
- 8 Aug 18:00
Legoland -> Johor Premium Outlet
- 8 Aug 22:00
Johor Premium Outlet -> Hotel Granada Jorhor Bahru
- 9 Aug 9:30
Hotel Granada Jorhor Baharu -> Puteri Habour Family Theme Park
- 9 Aug 16:30
Puteri Habour Family Theme Park -> Hotel Granada Jorhor Baharu (get the luggages keep in hotel) -> Santa Grand Hotel Lai Chun Yuen (Located in Singapore)

《Trip 2》
- 7 Aug 18:30
Sentosa Resort World -> Hotel Granada Jorhor Baharu
- 9 Aug 17:00
Hotel Granada Jorhor -> Santa Grand Hotel Lai Chun Yuen (located in Singapore)

大宅

好媽媽勳章

引用:回覆+candyPo+的帖子 嘩平好多,+先頭見咁

嘩平好多, 先頭見咁貴, 仲諗住自己坐巴士過關, 現在可以考慮吓, 是10人VAN? 還是7人 ...
冇講幾多人車,我有話俾佢知我們一行7人。

大宅

好媽媽勳章

引用:回覆+candyPo+的帖子 嘩平好多,+先頭見咁

嘩平好多, 先頭見咁貴, 仲諗住自己坐巴士過關, 現在可以考慮吓, 是10人VAN? 還是7人 ...
我聽人講7人van要落車排隊過關,普通5人私家車唔使落車。如果要落車,咁可能要用2架私家車,有冇JM坐7人van過關?究竟使唔使落車過關?

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:WinkyLee+發表於+13-4-13+22:40+忘记

原帖由 janicebubbleb 於 13-04-20 發表
我尋日都confirm咗MR. GOO, 佢真係好好人,又好傾。 仲話幫我安排埋係新山去Legoland 同 The Little Big Cl ...
請問whatsapp同佢溝通用中文定英文?

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:MWFCHAN1+發表於+13-4-20+11:19+請問

原帖由 janicebubbleb 於 13-04-20 發表
我BOOK咗兩架 MPV, TOTAL SGD280 來回新加坡 ﹠新山。
請問你地total幾多人?一部MPV可坐幾多人?

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+janicebubbleb+於+13-04-20+

原帖由 搴搴 於 13-04-20 發表
可否給亞順資料我
我3人 需要5人車
我諗係呢個,之前有JM post 過

大宅

好媽媽勳章

回覆:candyPo 的帖子

呢張會唔會清楚D?

大宅

好媽媽勳章

引用:回覆+candyPo+的帖子咁你BOOK咗車味?

原帖由 joeycj 於 13-04-21 發表

咁你BOOK咗車味?
我book左喇!不過係經一間Travel agent幫我book車,我都唔知好唔好,唔介紹俾大家喇!

大宅

好媽媽勳章

引用:回覆+candyPo+的帖子一部MPV可坐七人,+亞GO

原帖由 joeycj 於 13-04-21 發表

一部MPV可坐七人, 亞GOO只有三部7人MPV, 我7大2小, 也BOOK了2部MPV, SD$70一程一部, ...
我同你一樣7 Aug由SG去新山,9 Aug玩完Hello Kitty Town由新山返SG。 8 Aug我地玩Legoland + outlet, 你地呢?唔知大家有冇機會撞到呢?

天賜小公主  我都係Aug 8 去 legoland 呀! 請問你是否book咗 Mr Goo 呀? How much? 我們2大2小.  發表於 13-6-6 09:59

大宅

好媽媽勳章

引用:咁應該幾點去好呀?+及帶住2個小朋友,用咩

原帖由 angelgary 於 13-04-24 發表
咁應該幾點去好呀? 及帶住2個小朋友,用咩方法去好呢?自己搭地鐵、定係找包車好呢? 我而家一頭霧水:igiveu ...
其實好睇你丁打算係Legoland玩幾耐?如果你11點先由SG包車出發,正常都會去酒店放低行李先去Legoland, 但咁樣你大約13:xx先到 Legoland, 假設你買左簡單午餐係包車途中食,你地唔使浪費時間係Legoland午餐,你大約可以係Legoland玩4個幾鐘,你自己覺得夠唔夠?

如果選搭巴士同時間出發去新山,因要落車排隊過關,你地可以係legoland玩的時間肯定仲短。

所以你自己要考慮一下!

大宅

好媽媽勳章

回覆:請介紹Singapore往新山包車 (綜合各包車聯絡巳更新在

To 可愛的JM, 呢個topic 的第一個post已經綜合左一些包車嘅聯絡資料,麻煩你地自己自行聯絡,不要在這個帖問"x大x小,SG xxx去Legoland, 要幾多錢?“,呢度啲JM冇人會答你。

大宅

好媽媽勳章

引用:回覆+candyPo+的帖子你係咪住ksl?,+我第一

原帖由 joeycj 於 13-04-25 發表

你係咪住ksl?, 我第一天去埋動物園先去ksl酒店, 第三日去little big club唔去hello k ...
我住Granada, Travel agent 幫我揾左2部車過關,一部7人車新山遊,3日包車1200RM

大宅

好媽媽勳章

回覆:請介紹Singapore往新山包車 (綜合各包車聯絡巳更新在

我已完成3天包車行程,在網上找的Travel Agent 非常交帶,介紹的全是華人司機,準時有禮,價錢合理,值得推介。

Jason +65 9450 5220
可用中文whatsapp聯絡,我的3天包車行程如下:
7 Aug 1830 hrs 2 MPV hard rock hotel > Hotel Granada Johor Bahru
8 Aug 0930hrs 1 mpv Granada > legoland
8 Aug 1800 hrs 1 mpv legoland > premium outlet
8 Aug 2200 hrs 1 mpv premium outlet > Granada
9 Aug 0930 hrs 1 mpv Granada > hello kitty
9 Aug 1630 hrs 1 mpv hello kitty > granada take the luggages kept at granada
9 Aug 1715 hrs 2 mpv Granada > Santa Grand Lai Chun Yuen

除此之外,我亦有找Jason買部分門卷,價錢便宜,他將門卷帶到酒店和我們交收,又另送2張USS SGD10 meal coupon和3張SGD5 gift coupon給我們,服務周到,抵贊。

我有經他買的門卷價錢如下:
USS 小孩46
sea aquarium小孩17
adventure cove 小孩17
duck tour 大人19. 小孩15
zoo + tram ride 大人18.小孩10
River safari 大人20.小孩12

首頁

尾頁

跳至