美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

HI jhsbb,
請問脂肪比例幾多先為之ok呀?(我唔記得問佢)
我今日去check ,我成30.6%
即係高出幾多呀?
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

我諗冇我地份了:-(
原帖由 雪文 於 09-5-11 11:14 發表
努力加油, 希望我哋都有份啦
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

我今日開始左食第4日了..
但又撞岩M到..
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

我雖然入唔到圍,但我都開始左食麥皮..
今天己是第8日了..
每日多數兩餐,一餐4.5湯匙,都是杰杰地的..
請問你地有冇肚痾架?
我成日都肚痾,未食就冇喎..
我而家個肚平哂,但好鬆

日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

因為我成10日都未有通知,應該冇行了..
原帖由 Jamesmama 於 09-5-19 14:42 發表

請問點至知入唔入到圍? 我上星期三去CHECK體重架, 唔知有冇人都係上星期三而收到消息入圍呢?
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

係? 我平時一日一次...都ok
而家係一日有時一次(好急果隻)有時2次,今日仲3次添..同未食時好大分別,我又唔係食好油..我都唔明..
我是用蓄茄雞肉煮,有時用水,晚餐就食d菜肉..
早晚食,中午就多數出街食..
不過胃口就明顯細左..
原帖由 肥肥地 於 09-5-19 14:37 發表
不過我覺得難去廁所喎...有d 擔心
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

我諗我一日食番一餐了..
因為我真係潟得好辛苦..
我食藍色快熟果隻..
有時用湯,有時用水..

雪文,
good lucky ~
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

我都係同你差不多..
我一日早晚食兩餐..(一餐4.5湯匙,煮埋一碗杰的)
早餐會飲埋一杯熱咖啡(三合一果D自己沖,用半包粉沖一杯)因我飲慣左,唔飲唔得..
有時用一個細蕃茄,小量雞肉煮,不加調味..
試過兩晚因為出街食飯就用果D湯沖囉..
夜晚果餐有時用水煮,照平時食送咁..
我都係瀉架...頭一二日我仲以為M到會瀉..
不過之後日日都係咁...
我而家停左一日,因為我瀉到好痛..
等我好番先再試下囉..
我而家食惠康牌藍色果隻..
我好番就一日一餐或隔日一餐..
其實我真係好想食麥皮減肥,起碼健康D..
可能我唔受得掛..
因我女同我妹都有食..(我煮)
佢地又OK喎..
又可能佢地一日只食一餐..
不過我又唔係每日瀉好多次..
係2,3次,瀉親都好急咁..,
由其是食完野..
我未食前每日一次正常的..
我而家冇哂心機..好down..
想快d好番..!
白費左我食左成1x日..
營養師又抽唔中我,我都想問下佢地點解我會咁..
究竟邊度出問題呢?
我又平時都小油..
原帖由 Jamesmama 於 09-5-21 09:11 發表

昨日all到要食止瀉藥.

我昨晚都係食麥皮當晚餐, 今次滾水開麥皮 + 小小蒸魚(冇油/鹽) 同菜. 晚上都感肚餓, 不過都忍到, 今次用熱水開麥皮冇事呀, 唔all啦.

kitty, 妳點食法架, 講來聽下啦 ...
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

我尋日開始停左食了..(今日即刻冇瀉的感覺)
等我果度好番先再用水煮試下..
我飲三合一是貪方便,我都只是用半包沖一杯..
我試過自己沖,好似冇咁好飲...
原帖由 Jamesmama 於 09-5-22 09:03 發表

kitty,
不如試下用滾水開麥皮啦, 我上次第一次用湯開就屙餐飽, 之段用熱水開就冇事, 不如妳都試下啦.

仲有三合一coffee 好鬼肥架, 睇下可唔可以改下唔三合一, 自己可以落少d糖, 我都係coffee 精, 唔飲唔得.

唔 ...
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

你飲開邊隻得57卡路里呀?
我好番會試用水煮睇下會唔會好d..
不過我覺得食左之後胃口細左..
成日都好似好飽咁..
我輕左2,3磅..
我12號開始食,原來食左9日咋
原帖由 JHsbb 於 09-5-22 11:51 發表
KITTY,

我有時係屋企都用湯開架, 無事喎, 你不如用滾水開啦, 睇吓會唔會好D....食桂格啦

營養師話需然我飲個隻3合1得57卡路里, 但佢話其實好肥, 叫我唔好飲, 要飲都要全部分開沖, 即係咖啡粉+脫脂奶+代糖, 仲叫我 ...
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

親愛的參加者,

謝謝您對桂格30天至「Fit」挑戰的支持﹗經過甄選,很抱歉您未能入選是次活動。

需知道體重指數(BMI)或脂肪比例如有超標可增加患心血管疾病的機會,開始調節現時飲食及生活習慣,透過飲食可將身體的問題改善。

如希望進一步了解營養師如何幫助您的體重及健康問題,請於辦公時間致電2869-0963註冊營養師劉小姐或林小姐查詢,亦可預約親臨身心營養顧問與註冊營養師會面,是次評估費用全免。

桂格網站亦提供豐富燕麥好處資訊,歡迎瀏覽www.quaker.com.hk

註冊營養師黃潔兒小姐

身心營養顧問

香港區﹕香港中環德輔道中40-42號通明大廈702-3室 電話﹕3105-8040

九龍區﹕佐敦道23-29號新寶廣場19樓 電話﹕2126-7234

我剛收到個mail,話我落選左,但又話可以打比營養師??又話費用全免?即係點呢?
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

hello,
我之前食麥皮瀉...
而家好番幾日又黎過..
不過就一日一餐有時隔日一餐..
而家前前後後加埋輕左5磅..
腰同肚都瘦左..
真係好開心..
雖然營養師冇選中我,
但我成日入來偷師
希望大家一齊減得開心又健康

我每日如下: 早餐照平時茶記的餐,奶茶小糖
午餐 (一片半蜜糖麥包吞拿魚,coffee)
晚餐食麥皮4.5 湯匙, 菜...
好小食零食..
小量運動,同亞女打羽毛球..一星期一,兩次..
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

試下用蓄茹煮會唔會好些呢?
因為我之前用蕃茄一個,一飯碗半水,小小雞肉..一日,二餐...嘩,好瀉呀!
我仲冇你食咁多菜添...
不過我就朝朝起身飲杯暖水先,之後早餐就咖啡一杯..次次飲完杯水就好急..

日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

雪文,
你都瘦左啦...
繼續努力..雖然你話唔落磅..但不要灰心..keep住食..
因為我都冇落磅,係5磅就係果5磅..不過身形真係瘦左的..因為我就快25"腰la..好耐未試過了..
我而家一星期食3次度啦,而家我c6又晚晚係公司整一盒飯,粉麵果d引誘我...
原帖由 雪文 於 09-6-30 09:56 發表
肥媽廋咗, 真係靚咗好多.
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

我而家食緊第二罐la~
日日貓狗大戰^^

首頁

尾頁

跳至