自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

轉載....
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=11932367&extra=&page=1
網上熱炒.....

《發現男友原來得個殼》
同男友拍咗1, 佢是專業人士, 有樓有車, 我一心唸住第時同佢結婚, 兩個加埋就變中產家庭, 由公屋搬去太古城, 因我不嬲有個夢想, 就係搬去太古,由屋村階層變中產階層

尋日同佢傾開結婚計劃,先知原來佢月入只是2萬幾(就來3),,原本唸住佢最少有4-5,我都有萬三一個月,同埋,佢話佢住緊層樓值230, 但有150未供, 同佢手上只得現金加股票值50幾萬,我一計,總數是最多可套硫130,但太古單位要成500幾萬,即係3成首期都未夠,我同佢講,不如借9成本買太古,點知佢話,我地加埋月入只是4萬幾,邊住得起太古呀,,真係離晒普,好失望

一心唸住搵個大我成10幾年的人,就是想生活安定,唔駛捱,好失望,原來佢得個殼
…………….

男爵府

《有位猛男對太古小姐作出以下的回覆》

既然你咁坦白明買明賣,就嚟傾傾條件吧,
月入4,5萬冇問題,家又在太古城,有基金有保險,

我諗法邏輯又同你差唔多,我就覺得:
男人搵到D錢,又住太古又單身,梗係搵個好架啦,唔通搵
個港女呀?

咁你有咩條件?
初戀情人型,青春樣靚身材好有冇?

住家菜型,洗衫煮飯家頭細務識唔識?

時代女性型,男女平等步伐一致,咁你事業又如何?

背後女人型,細心溫柔有耐性,總有你鼓勵果隻,會唔會?

女管家型,相夫教子,理財有道不亂花錢,曉唔曉?

全部都冇?你要變中產?你係 X 家鏟咋掛?

男爵府

首頁

尾頁

跳至