自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

我最怕係單親的媽媽不斷講好mean的説話
例如,你就好,唔使返工有人養。不過你小心啊,小心老公有女人你又無返工!
好彩我一直有返工咋!有乜事都無問題!
唉,你唔好要個老公咁就你啦,小心嚇走佢啊!
乜你做老婆咁唔識做㗎!(其實係我老公主動照顧小朋友俾我出街咋)

我好體諒佢單親好辛苦,所以無出聲,但好難聽

珍珠宮

王國教室勳章

judychungpuiyan 發表於 18-4-3 16:34
你呢個朋友把嘴咁尖酸刻薄
心地唔好!太黑心!
...

我都覺得。所以我疏遠佢。

珍珠宮

王國教室勳章

aidan08 發表於 18-4-3 16:53
做ftm係會聽到好多人多管閒事的微言,做個有工人用的ftm就更加多嘢聽。

D女人話我少奶奶,你就好啦日日hig ...

哈,我都試過,俾人老公話我高薪厚職都唔做做師奶,話我無用
又話女人唔返工就廢,又捨得個老公一個人賺錢養家咁辛苦
我心想你逼你老婆返工你地事,唔關我事,我的事一樣唔關你事囉。

好笑啊,相反有人話過我,唔再請工人做ftm即係做工人啦,咁蠢都有

D人把口衰到

珍珠宮

王國教室勳章

emimi 發表於 18-4-3 15:53
至憎人講ftm唔打扮黃面婆,買件衫都要老公批准,搵少少錢就覺得講句野都大聲d
幾多ftm份家用多過打份工,搵 ...

Exactly !!
講得好!
我無受過我老公氣囉!係佢要求我做FTM 自己教仔女,佢覺得我sacrifice自己工作同私人時間,好偉大。
所以我做FTM 做得好開心。
相反如果佢係俾氣我受,我返工啦。

我有舊鄰居,老公幾十萬一個月人工,但佢只俾一萬至幾千家用老婆又要老婆受佢氣,做Facial都要佢老公睇過approve 至可以做。
所以係睇兩公婆咩態度

珍珠宮

王國教室勳章

m--m 發表於 18-4-3 17:24
妒忌你囉~好似我前好朋友問我同亨利感情事,無啦啦叫我做好D,
我話我哋已經好好lor wor,佢又再叫我再做好D,
...

下!我有乜俾佢妒忌
每一個人都有自己選擇同得失,我夠想有自己事業,不過我選擇另一面。
唉,每個人都有苦樂。

珍珠宮

王國教室勳章

m--m 發表於 18-4-3 18:02
咪就係唔識好似你咁諗囉~淨係睇到自己冇嘅野人哋有嘅野,
然後妒忌再搞事,
此等人多到如昆蟲一胎生十幾粒,

你講得勁好笑,昆蟲一胎十幾粒!你咁有幽默感,做人一定開心好多

珍珠宮

王國教室勳章

m--m 發表於 18-4-3 18:27
成日都面對好多負能量,自己唔搵野笑就冇得救架啦,
希望7,80歲好似胡楓咁

大家咁話
我都覺宜家好多負能量,所以真係要講下笑下過

珍珠宮

王國教室勳章

m--m 發表於 18-4-3 23:19
打倒負能量!瓜老襯都要笑住瓜!

笑瓜瓜

m--m    發表於 18-4-3 23:27

首頁

尾頁

跳至