美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

有用過/用緊的, 請大家分享下啦! thanks.

伯爵府

原文章由 Auntie山渣 於 07-11-22 12:36 發表
上個月買collegan gold 時 BA姐姐送了支beauness 30ml,用mask紙 full 了眼肚15分鐘,用了四天,d油脂粒又確實平了少少。
希望繼續用會有效。

山渣,

上次sales姐姐教我用colax ex + beauness 敷面, 效果真係5錯, 潤好多喎, 第朝起身塊面仲好鬼潤呀. good!

伯爵府

原文章由 femme 於 07-11-22 14:53 發表
是否耍 敷過night ??

不用敷過夜, 敷5-10分鐘就可以.

伯爵府

原文章由 maysiupoon 於 07-11-22 15:51 發表
colax ex eye gel 非常好! 貴都值得!

HI...謝謝報料.

我買開果位sales姐姐都話lee隻對我好, 遲下我會去買返支黎用.

報料先:

而家買lee隻, 有隻bb版仔送喎, 大過sample仔呀...

還有, colax ex, colax ex (fresh)都有bb版仔送呀.

伯爵府

原文章由 Auntie山渣 於 07-11-22 12:36 發表
上個月買collegan gold 時 BA姐姐送了支beauness 30ml,用mask紙 full 了眼肚15分鐘,用了四天,d油脂粒又確實平了少少。
希望繼續用會有效。

hi 山渣,

你有無買埋纖維眼膜紙, 我買左2盒....可以敷眼....:D

伯爵府

原文章由 baby_jkk 於 07-11-22 16:51 發表
我都入黎8下先. 你用左有咩功效丫? 分享下呀!!

謝謝各位咁支持這topic 呀....

伯爵府

原文章由 食神 於 07-11-22 16:46 發表
入黎八下先... 呢個牌子d野貴唔費架?

hi...食神,

比條link你參考啦!

http://www.menard.com.hk/0505/index.html

如果你未用過menard, 建議你用beauness (原價$480/支, 160ml).

伯爵府

原文章由 bebe1217 於 07-11-22 23:55 發表
佢隻special care calamin 用黎敷暗瘡or 發炎一流,
我已經用左幾支啦~~

hi...我正想講lee隻產品, 昨晚剛和亞嫂講過, 係十幾年前佢教我用menard呀....

佢小朋友都用得, 好過紅葯水喎, 可在傷口敷10-15 mins可消炎呀....佢小朋友都係咁用...長期放在家中看門口呀.

遲下我都要去買返支先...

p.s. 如果有mami要我85折vip, 可pm我.

伯爵府

在此聲明, 純粹個人分享!

因為之前發生了不愉快經歷, 在此不歡迎搞事份子在這topic傾談.....謝謝各位!

伯爵府

原文章由 dorchiu 於 07-11-23 11:00 發表
用beauness full 了眼肚幾次,d油脂粒又確實平了少少

除左靈芝條line, 其他野都5 算貴, d cosmetic 好次都幾好.

同意!

聽聞liscaire ex 條skincare line都唔算喎.

伯爵府

原文章由 hipo 於 07-11-24 09:49 發表
我剛剛買咗金色條line (話去紋同増加骨膠原加強彈性的)因為我發覺有少少笑紋同埋眼紋。希望用咗會有改善啦。唔知用幾耐先見到顯著的效果呢 ...

hi hipo,

請問係咪ill字頭果條line?

骨膠原 -
我用緊骨膠原緊緻精華colax ex
昨天買左骨膠原eye.

伯爵府

原文章由 helenjoe 於 07-11-24 10:08 發表

hi hipo,

請問係咪ill字頭果條line?

骨膠原 -
我用緊骨膠原緊緻精華colax ex
昨天買左骨膠原eye.

仲有, 我飲緊collegan gold.....我爸爸骨痛, 我都買比我爸爸飲.

伯爵府

原文章由 hipo 於 07-11-24 09:49 發表
我剛剛買咗金色條line (話去紋同増加骨膠原加強彈性的)因為我發覺有少少笑紋同埋眼紋。希望用咗會有改善啦。唔知用幾耐先見到顯著的效果呢 ...

hi hipo,

係咪ill字頭呢? 這條line我未用過, 用後一段時間, 你上來報料, 好嗎? 希望對你快有效啦! thanks.:D

伯爵府

原文章由 MomMom 於 07-11-24 22:24 發表
我而家用緊佢d 靈芝line, 神仙水, colex & collegan drink.

我岩岩開始用 & 間開而家用緊既product 一齊用, 仲未見到special effect.

collegan drinks 飲左 2個月, 未斷過, so far sogood.  ...

hi....mommom,

我上次買左9送1, 上星期去中環取, 點知佢地話無得取, 要12月中才有貨喎.....咁我和我爸爸就飲埋手上果d collegan, 要等12月中才再飲.

昨日早上有時間, 我用colax ex + beauness + 面膜紙敷面.
然後完成後, 再用新買的colax ex eye + beauness + 眼膜紙敷眼, 完成後, 面和眼都好滋潤呀.....到今早起身, 面和眼都好好喎...無敏感 (因為我係skin好敏感)

伯爵府

原文章由 MomMom 於 07-11-24 22:21 發表
helenjoe,

而家先得閒上黎8下.

你講呢隻野究竟係咩黎架? how much?

mommom,

叫: special care calamin(特級藥性化粧水), 約2百元/支

比條link你睇啦:
http://www.menard.com.hk/0505/opack.html

伯爵府

原文章由 2jmama 於 07-11-25 13:58 發表
有無sample比來試吓呀?
我有興趣lee隻呀.

hi...2j,

我幫你問下sales姐姐先.....:mrgreen:
我自己就未見過有這隻sample.

伯爵府

原文章由 bebe1217 於 07-11-25 23:12 發表
呢隻野我用左好多支, 真係好好用架...:loveliness:

我多數係我做facial 度買, 都好以係 $200,
如果係shop 買係咪都係 $200ar?? 你可以借你vip no. 比我用嗎? 係咪買野時, 講你個vip no. 比d sales 就ok 架啦??~~
...

HI....我都用左好多支...有時出暗瘡自己"支", 就用佢來敷粒瘡...可去印消炎呀....

你都有和我一樣85折嗎? 即大家也是十幾年前的會員....hello!

伯爵府

原文章由 bebe1217 於 07-11-25 23:12 發表
呢隻野我用左好多支, 真係好好用架...:loveliness:

我多數係我做facial 度買, 都好以係 $200,
如果係shop 買係咪都係 $200ar?? 你可以借你vip no. 比我用嗎? 係咪買野時, 講你個vip no. 比d sales 就ok 架啦??~~
...

hi...bebe1217,

sorry, 我睇錯了添!!
pls. check pm la, thanks.

伯爵府

原文章由 dorchiu 於 07-11-26 16:32 發表
骨痛 - You can buy this supplement "Blackmore Lyprinol" to your father...I guess will be better than the collegan. Coz my mother has reduced her pain after takes this.

Blackmore's product is a famou ...

hi dorchiu,

好呀....謝謝你告知我..>thanks.

伯爵府

原文章由 jlsc 於 07-11-26 17:49 發表
請問有無人用過靈芝粉底, 靈芝乾粉,蜂蝗漿碎粉,靈芝或Juiper makeup base好用嗎? 邊隻最好用?Thks!

hi jlsc,

我用緊jupier pre-make up cream + moist veil(濕粉液) + face powder (碎粉), 好貼面, 無浮粉...我好鍾意呀....
以前我用covermark有隻叫咩essence...粉底, 唔貼面仲浮粉添!

lee隻都係好岩我用.

你可去試呀, 我都有試埋靈芝base和base pack....我都係搵開我搵開果位menard 姐姐, 可以試埋上面呀...

靈芝粉底有2種呀.
Powder Pact EX
靈芝活膚精華兩用粉底 12.5g

Essence Pact
靈芝活膚精華粉底組合
moist type: 7g / powder type: 7.5g

兩款全新的粉底均蘊含 MENARD 專利的珍貴赤、黑靈芝精華及活性化骨膠原成份,配合突破性的先進粉底科技,能即時締造緊緻明亮的青春肌膚質感,持續使用可達到淡化幼紋及更生活膚效果,適合任何季節使用。

首頁
12345...7

尾頁

跳至