論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 車.人. 於 09-1-29 22:32 發表
劇肥野由年三十開始放假到初三, 放假唔駛林, 佢除左會走之前清潔我地夜晚用過的水杯之外, 其他一於好小理 (不過佢都係忠於勞工法例姐), ok la.
初一我以為佢會等我起身, 同我請安, 順手攞封利事, 事與願為, 劇肥桃之 ...

哇,新年流流鴻運當頭!!!希望不是跟您的阿B有關

快點講埋下集。。。。

男爵府

點解d女成日gum容易紙筆痕?

男爵府

哈哈,我開了對話形式敍述的先河!!!

男爵府

原帖由 FA8866 於 09-1-29 23:48 發表
新年流流,真係好唔想叫佢食 ,但您呢個真係.....

車人,第一,佢家鄉如有車/船到既,您係唔須要比內陸機佢,您既責任只係比佢返原居地,叫佢唔好扮晒野.

另,如我見到佢d M巾,我真係會搵個膠袋裝住放係 ...

哈哈哈,還給她,哈哈哈哈哈哈。。。。。。

男爵府

原帖由 FA8866 於 09-1-29 23:48 發表
新年流流,真係好唔想叫佢食 ,但您呢個真係.....

車人,第一,佢家鄉如有車/船到既,您係唔須要比內陸機佢,您既責任只係比佢返原居地,叫佢唔好扮晒野.

另,如我見到佢d M巾,我真係會搵個膠袋裝住放係 ...

不過如何才知道該原居地一定有車/船可抵達?又要問agency?有時候agency都可能懞查查

男爵府

原帖由 pollyw 於 09-1-30 00:37 發表
其實唔駛理咁多,你責任係比張机要送イ巨返原居地(菲律賓)。另加$100元(話知イ巨轉坐火箭返家門都係100)。我上次上到庭,隻印就好似你劇屎咁,又要呢ヌ要路,於是個官醒イ巨:「僱主只係有責任送你返原居地,而唔係送到你 ...

so that means domestic air-ticket is not necessary?

ah.... i had been stupid twice for the 1st and 3rd one !

男爵府

哇,你地班友仔真是“橋王”!!!“魔高一尺,道高一丈"!!!!好野!!!!

winnie姐,您有空事請在這裡連載一下您的“雇主復仇記”!!!

收視率必超姣菲前傳和中女就職精華!

男爵府

原帖由 qqqqqq 於 09-1-30 11:01 發表
市面上真係有兩三本講非常工人的書. 真實個案, 有一本係在法庭審完的case的個案; 不過,未及bk上的case咁有趣同咁detail.............pollyw, 你真係有腦,我覺得有機架,加上pollyw及亞西的攪笑野; 亞Fa同pollyw的插 ...

擡舉了,我的CASES未及阿普洱姐的搞笑!

男爵府

原帖由 車.人. 於 09-1-30 11:14 發表

肥野前日問我, 如果佢搵到新僱主打電話比我, 我會唔會support佢, 我話會, 但如果人地問得好detail, 我亦唔會講大話.
其實我已錄起佢平日點樣粗暴對待我d家具, 點樣整爛我d野, 又唔認. 點樣non-stop煲電話粥, 我會 ...

這套立體身歷聲大電影應該上載到這裡,讓阿肥野一擧成名,跟姣菲死過!

男爵府

原帖由 bbfish1992 於 09-1-30 16:52 發表
unbelieveable!

同工人掉M巾、洗衫!!不可思意!!!

點解唔放係佢張牀,又或佢個櫃,
仲要話佢知:say thank you to me la, i tidy your stuff for you though i don't know your habbit. ...

真抵死

男爵府

原帖由 pollyw 於 09-1-30 21:40 發表
係賓…嘛嘛地!約50分。煮鎹完全無天ィ分…我自己煮、買少少野都時時買錯同買最頂級(貴)…我自己買,所以我好忙。不過イ巨有少少好處…会睬我d細蚊,因為之前两隻印真係完全唔行埋我d細蚊度(好似有菌咁),莫講睬イ巨地啦 ...

竟然夠膽死彈普洱姐的英文!!!怪不得阿普洱姐要馬上“調理農務”了。

男爵府

原帖由 pollyw 於 09-1-30 21:40 發表
請人請到心淡!

我的前4任也給我同樣的感覺!

男爵府

原帖由 pollyw 於 09-1-30 21:47 發表
咪係?!…我睇「敵敵妮美語世界」學架嗎!最「震中」哥隻…邊个多句膽話我唔得?

又要跳多少哩?

男爵府

原帖由 winnie_sh 於 09-1-31 02:14 發表

其實尋晚我已經想俾妳地睇,不過要時間係bookmark搵番條link:lol

請細意欣賞,其中有D會del 見到...,係因為當時有工會走上來睇我地寫咩同收風

同癲bun鬧法...I
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=641 ...

oh thanks! 必讀!!

首頁

尾頁

跳至