跳至

首頁

尾頁

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我都係1005媽媽啊,大家以後可以來呢度share下.
請問pwh有冇叫你地做個盤骨調查啊,有冇人join左?

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

原帖由 moon_in_sky 於 09-11-5 01:50 發表
你好呀~~歡迎你~~~
盤骨檢查又無叫喎~不過健康院就叫我JOIN做OSCAR~~~

OSCAR我就book左啦.今個月20日做.

伯爵府

原帖由 OsingingO 於 09-11-5 10:06 發表

冇呀, PHW 第一次產檢下星期一先去渣...唔知到時有冇呢?

如果你未過13周,應該都會叫你哦,應該係10號房,不過係你做晒應該要做既野先.
如果join左,有多幾次照超声波.

伯爵府

原帖由 OsingingO 於 09-11-5 10:07 發表

今日下午我去做 OSCAR 啦, 雖然係第 2 胎, 不過我好緊張呀!!!! >.

good luck ah!

伯爵府

各位,你地有冇問PWH會唔會安排我地照結構架?

伯爵府

原帖由 moon_in_sky 於 09-11-6 13:09 發表
佢話會係大約20週到會照ga~~~

聽講唔係個個都會安排去照,如果冇,就要出去搵C+照,惊到時BOOK唔切

伯爵府

原帖由 OsingingO 於 09-11-6 15:57 發表

琴日我去做 oscar, pwh 佢同我講幫我約左期做結構呀!
你問下呀, 如果冇, 就要出去私家做~

真係好啦,希望都會幫我約埋啦!
你osca順利嗎?

伯爵府

原帖由 OsingingO 於 09-11-11 11:17 發表

我做 oscar 個日佢都幫我排埋結構呀~

前日去第一次產檢, 睇左我 file, 都約埋個期比我開刀, 見麻醉師期同開刀前檢查既期我呀, 出年既事都比埋期我, 真係好好呀 pwh!

琴日仲收到姑娘打比我提我見麻醉師時要注意 ...

點解你要開刀啊?

伯爵府

各位,你地有冇參加產前班啊,點樣參加啊.我老公成日問我幾時有課上,佢話想學下點樣同bb沖涼啊!

伯爵府

原帖由 OsingingO 於 09-11-11 14:17 發表

個 d course , 係登記處前有塊 board 既, 你睇岩就去登記, 下次你去個時留意下呀~

好,thanks!

伯爵府

各位早啊!
上星期五去做左oscar, e生真係幫我book左做結構啊,好彩!不過係去北區醫院做啊,因為佢話我住粉嶺,方便d.唔知有冇媽媽去北區醫院做過?
我一直仲以為北區冇婦產科架!

伯爵府

原帖由 sy1212 於 10-1-5 16:30 發表
大家好!

我係6月預產期的媽媽, 睇見呢個 post, 所以入黎分享吓. 我都會0係PWH 生, 之前作小產同嘔得好勁, 5wks 同 8wks 都入院留醫, 然後順理成章就0係PWH 做埋產檢.

So far 我去過一次檢查同一次 OSCAR, 加埋急 ...

"登記產前講座同物理治療師教我做運動添"
hello, 我都係pwh,不過都冇叫我做以上既野哦!
so far我都覺得ok,我下次返去問下先!
咁你已經報左產前講座同物理治療未啊?

伯爵府

原帖由 sy1212 於 10-1-5 17:25 發表
我報咗產前講座, 逢星期六早上上堂, 下星期 (16/1)開始, 係個助產士介紹的, 費用全免.

至於物理治療師, 我11月登記咗, PWH 話要4個月開始先好做運動, 所以1月份就會有人 call 我約時間, 但到宜家都未收到佢的 call. ...

我見佢d產前講座都係星期一至五下午working hour來既,咁我又要請假,再加上我想老公同我一齊上,所以個個月都夾唔到時間!真係唔知有星期六架哦!

伯爵府

原帖由 gavio2010 於 10-1-5 19:25 發表
hello, 我係第一胎, 5月17日威院生, 上星期0係北區做結構.

hello,我下星期都會去北區做結構,可唔可以講下你既過程係點架,睇我清唔清楚啊?

伯爵府

原帖由 eeec6 於 10-1-27 14:21 發表
HiHi~~

我預產期係8/5/2010

我都係係威記生,呢胎係我第三胎, 上個兩胎都係係威記生既,兩個都係女女...所以睇下可追唔追到啦~~

你已經好有經驗哦,到時分亭下,我第一胎,唔知走佬袋要有d咩呢,到時要問下你哦...
女好啊,惊貴d架,不過都希望你心想事成.

伯爵府

原帖由 KoeyMM 於 10-2-24 17:59 發表
我預產期都係8/5 wor﹗唔知會唔會撞倒你﹗haha~~~

點解你地個個都可以排倒o係威記照結構,我去過一次威記檢查乍,就係果次佢話book到full晒,叫我去私家照.....= = anyway 我懷孕初期都去照過一次超聲波咁大把既,但感覺佢地好 ...

你會唔會係好遲先去登記呢?我5周就去登記啦,我估早d去就可以妻排到....
總的來講,pwh都係唔錯...

伯爵府

各位,終於都到左5月啦,有冇已經生左既媽媽,得閑update下威院既情況俾我地啊?
呢排成日都諗下走佬袋仲有冇野漏,又要開始準備放假倣埋d野,都幾忙....你地呢.....

伯爵府

原帖由 eeec6 於 10-1-28 10:48 發表

好丫...到時你問我啦...

個時我比$去威記照Oscar,醫生都已經照到,但只有70%... 到後來照結構,姑娘都照到,佢同我講如我所願,所以希望真的不會照錯啦~~ ...

eeec6你生左未啊,應該差唔多哦.......依家點啊?

伯爵府

原帖由 masuet12 於 10-5-14 03:48 發表

乜可以帶定罐奶粉去架咩??

公立e院應該唔可以架哦....

伯爵府

我仲想問威院有冇指定衛生巾用扣定貼架,我只買左貼既哦...

首頁

尾頁

跳至