親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

剛去完東部華僑城返來, 感覺是很大, 很熱。好多景點都未ready。現在如購了大峽谷及茶溪谷聯票, 可以一票玩兩天, 我們就在第二天去玩室內沙灘, 不過沒有驚喜, 很細, 長隆那個水上樂園好玩很多。不過, 那個所謂室內沙灘是在門票已包, 不用再付錢, 當其中一個景點吧。

但暑假去真是很熱很曬呢! 是體力之旅!

別墅

聯票在永東買, $180一張。去到東部華穚城那裏有告示, 你亦可以到以下網址看看:
http://www.octeast.com/

別墅

係呀! 我亦是一早噴了蚊怕水, 但那些草叢的蚊茲亦不斷咁咬我, 在半室內的泳池也遭殃。令到我很無癮, 現在雖然回來了幾天, 但那些"lan"仍然很痕癢, 可能我特別野蚊啦!

別墅

由現在至8月31日, 只要有家長帶同中,小學生進場, 中, 學學生是免費的啊! 記住要帶他們的學生證或手冊以資證明。

別墅

我是在517旅遊網訂酒店:

http://www.517free.com/zh-cn/htl_search1.asp?c=Shenzhen&cls=5

聽bk評論凌海ok(rmb350/day), 不過似乎舊左d, 但徒步去東部華橋城都得, 約行十多分鐘。 其實那裡都有很多酒店可選擇, 如雅蘭, 芭堤雅, 大梅沙海景.....當然最grant but most expensive 的當然是擁有私人沙灘的sheraton 啦。

自己去都好方便, 我們去程是坐永東車, 可直達到酒店。

要有心理準備: 很熱, 很曬。(不過, 在暑假去旅行都預左!)

別墅

我又不認為無野比小朋友玩wor, 和小朋友可以坐下小火車, 去行下冒牌大俠谷skywalk, 走下茶溪棧橋, 坐下氦氣球, 還有很多景點可以影下靚相。

不過, 可惜很熱&有不少地方還在擴建, 打了折扣。秋天應是不錯的選擇!

原帖由 cottontree 於 09-7-22 13:31 發表
華僑城係好大同靚,但無咩巖小朋友玩,個水上樂園....我情願去番禺個個。呢個天時,楂車入去兜個圈都仲可以,行...諗起都辛苦,帶埋我仔...立刻休克都似。

*純個人意見! ...

別墅

Dear cottontree:

不用抱歉咁大件事, 大家純粹交流下意見姐。我覺得去過一次已很足夠了, 去多了便會覺得厭呢。

首頁

尾頁

跳至