時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

澳門媽媽 發表於 19-9-23 15:01
有片,我睇過所以先敢甘講,tbb新聞冇播反個前面出來。
咩呀?我睇到同聽到TVB新聞報導話阿伯攞住玻璃樽喎!你唔好係度有意無意玩誤導呀?

珍珠宮

班死黑衣持住人多一定打嬴人,可以打到人地驚!所以就唔需要警察,仲要趕走罵走警察添!

但如果黑衣人少,俾人掂親或打下,就大張其鼓報警,仲要警察9秒9到並立即進行拘捕,否則就發動文宣抹黑製造仇恨對立!

珍珠宮

澳門媽媽 發表於 19-9-23 15:42
咦?我見tbb冇播之前伯伯同個女人鬧交之後拎個玻璃樽追人打哥段,我淨係見伯伯比人圍個段咋,甘我冇睇曬甘 ...
伯伯件事,我呢兩日都無發表任何個人意見!

你睇清楚我想表達既真正原意先啦!

珍珠宮

其實,黑衣暴徒咁既暴行都仲有人撐,有人話理解既話!咁政府及警方就咪再理佢地啦,由得佢地打橫行,鍾意點搞就點搞啦!

周圍設施破壞,機場封閉都無所謂啦,反正果啲 "市民" 都話理解諒解啦!

珍珠宮

啲守規矩生活正常既市民就忍下,啲阿伯、阿叔、阿姐、阿哥,咪再睇黑衣暴動新聞,就唔會咁燥,成日走去暴動現場趁虛挑釁搏俾人打!

珍珠宮

elderberry 發表於 19-9-23 16:15
之前個阿伯攞住玻璃樽,咁之後嗰個著背心阿伯呢?佢行過咋喎,都畀人打到隻豬頭! 上咗的士都夾硬畀人拉落 ...

總之為保安全,正常良好市民都要避開黑衣暴動現場!絕對不要係暴動場面出現!

黑衣暴動場面係留俾果啲另外 "市民"、"居民"、"街坊" 係度叫侮辱性口號指罵警察架!大家要明白及忍受下呢個遊戲規則先得架!

首頁

尾頁

跳至