自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

bowling2004 發表於 19-7-16 10:54
其實呢個牌子吸塵機唔好用,唔明點解個個都吹捧?!! 我覺得我之前部Samsung爛鬼嘢仲好用啲。 不過用咗幾 ...

個樣靚咪得囉。滿足虛榮啫。
而家好多家电都行依個方向,但我反而多咗去淘宝,價廉物美。
又或去外國網站買人地嘅classic电器 …不過,一樣有中伏(買咗陳列品)

侯爵府

bowling2004 發表於 19-7-16 10:54
其實呢個牌子吸塵機唔好用,唔明點解個個都吹捧?!! 我覺得我之前部Samsung爛鬼嘢仲好用啲。 不過用咗幾 ...

買咩牌子都好,私人醒妳一招。
在吸地頭上痴上一塊吸塵纸,當然,中間要開個窿啦(2X1寸)。好處係乾净同快。我地一星期換一次吸塵纸,所以好環保。

侯爵府

flyinsky 發表於 19-7-16 15:49
我都睇左好多牌子仲未決定買邊款,而家v10 減價吸引,但機身重,拎一陣隻手已經痛,伊萊克斯就多人話易壞, ...

想實用,妳睇下牧田牌。
要靚就免。

侯爵府

Jsnoopy 發表於 19-7-17 08:45
Bosch,好用!唔駛2k,直立式

唔明吸塵機點解要棟出黎,我一定要收埋架。

侯爵府

flyinsky 發表於 19-7-17 11:25
我見有 comment 話d 塵會噴返出來

大神都有jm有相同既comment, 但我隻無喎。可能係個别情况。
我隻用咗2年,家中有貓,有狗,有長髮姐姐,有甩頭髮嘅媽媽,都OK嘅。

侯爵府

薯圈 發表於 19-7-20 06:25
牧田 , 我用左幾年都唔使换機。點解咁少人睇呢個牌子? 佢真係又平又好用。

不過近排佢吸塵時有 ...

唔係壞,始終唔係吸完就倒垃圾,如果吸咗食物殘渣又無清出黎,會臭。我會磨咖啡豆放少少落塵袋冚味,不過,出黎嘅變成啡咖味。仲有活性碳之類嘅吸味劑,應該會好D。

侯爵府

sasa@uk 發表於 19-7-20 05:58
我覺得dyson 有線好用,用左 15 年依然strong, 好愛佢

無線dyson 我覺得無用,又嘈又快無電

我無用過大神,但宜家趨向用無缐喎。之前家傭放假,我用唔慣有缐,拿拿聲買部無線。部有缐只半年貨我都揼咗佢,太麻煩。

首頁

尾頁

跳至