美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你緊係冇睇晒我地之前寫的野啦,紫米燕麥新出時我都買過,實在係超難食,頂唔順

我都想試海南雞飯混合醬,因為阿仔好鍾意食海南雞飯,你試完話我知好唔好食。

原文章由 諺諺mum 於 08-11-13 11:40 發表
琴日買咗一堆野返屋企.

環保系列: 洗衣粉, 洗潔精........未用
紫米燕麥: 今朝試咗, 唔掂, 沒有紫米味, 完全冇飽足感
咖哩雞醬: 加埋椰汁煮, 好味, 亞仔鍾意食
海南雞飯混合醬: 聽日會試, 食咗再分享
高纖粉: 未試
...

男爵府

thank you. 但d飯會唔會好油咁架?

原文章由 helenjoe 於 08-11-13 16:25 發表
bbdou,

對! 海南雞飯混合醬我和仔仔好鍾意吃, 洗米後加落去煮....煮熟飯後, d飯好香.

男爵府

咁等我都去買至得。

你好勤力呀,朝早起身煮飯, 我真係情願瞓多幾個字!

原文章由 諺諺mum 於 08-11-14 09:04 發表
今朝煮完早飯, 偷偷地食咗啖, 原來真係好好味

男爵府

我個仔都係帶飯返學校食,都係之前一晚留起d,本來之前係叫工人姐姐中午時叮熱攞去學校,不過因為唔想個仔食咁多叮叮野,所以叫工人姐姐朝早蒸返熱擺落飯壺,朝早帶埋返學校囉。

原文章由 on0li 於 08-11-14 11:08 發表
你真係好勤力喎~一早就煮飯~我啊女都係唔LIKE食學校D飯~但我都只係早一晚留起D~朝早再叮返熱比佢咋~
鹽焗雞粉我試左~都OK~但唔好落咁多~會好咸架~
我初時當雞粉咁用咸死~

...

男爵府

頭先又去買野,買左雞飯混醬、小朋友洗衫液、入多兩支拖地水、有機藍莓果醬、有機蔗糖、有機喜瑪亞山岩鹽,嗰三種有機產品,我覺得幾抵,果醬我試食左至買,幾好味!

我最唔鍾意飯,鍾意食有味飯,所以雞飯混醬因該好啱我,等我星期一晚試下先!

原文章由 諺諺mum 於 08-11-15 13:16 發表
我覺得唔係太油, 我係用筷子攪混先加落的米度.

不過亞仔琴晚反應俾我聽, 佢唔鍾意咁樣食法, 佢鍾意白飯多的.

男爵府

其實唔止加左1-2蚊,連折扣都冇以前咁多,不過出面樣樣都加得好多,佢的價錢我覺得都仍然係平d,我接受到。

原文章由 kschling 於 08-11-16 15:24 發表
好似10月定11月開始加咗1-2蚊,因我在9月中入會,後再購物發覺貴咗少少,便到店舖查詢,佢地話很久未加過價,剛調整

男爵府

蔗糖同岩鹽我買左未試,藍莓醬就試左,幾好味,唔會好甜!
我見唔到"能量石"頸鏈添,等我又去八下先!

原文章由 on0li 於 08-11-15 22:36 發表
係啦~我都見多左好多有機貨品~但係我無買~想返黎睇下你地D反應先~仲有見到一條"能量石"頸鏈~你地會試嗎?

男爵府

係呀,好似日本嗰隻咁,唔知同唔同呢?

係呀,我簽名改左,我係真心忠告佢架,不過忠言逆耳呀嘛,佢聽唔入耳呀!

原文章由 helenjoe 於 08-11-17 12:23 發表

bbdou,

能量石頸鏈, 聽落好似日本咁....

另, 你簽名改左....

男爵府

係喜瑪拉雅山岩鹽,我早排見報紙都有介紹過,不過當然唔係同一個牌子,威記賣緊嗰隻係呢隻,不過係袋裝唔係樽裝:

http://www.countryfarmorganics.com/cfo/prod.asp?prodid=40&sltcat=7&cat0=1&cat1=19&cat2=86

原文章由 mimibooo 於 08-11-17 21:52 發表

個sales 介紹我..不過應該得一隻鹽

男爵府

自己去呢度睇下:

http://www.ecosreg.com/hongkong/tw_hk/announce/stockistCenters_hk.html

原文章由 包包b豬 於 08-11-17 22:54 發表
請問屯門市中心,邊到有鋪呀,唔該哂

男爵府

我都想知d麵好唔好食,好食我又去買。

原文章由 meyonw 於 08-11-19 02:42 發表
我今日去買了honey & 有機長備炭麵, 螺旋藻麵.

男爵府

meyonw,

你打左去未呀?佢地點回覆?

你唔駛客氣,咁啱我去買野見到有,咁啱我又見到你問,所以咁啱我就講到俾你知,真係咁啱架咋!

原文章由 meyonw 於 08-11-19 11:25 發表

昨晚回到家, 未開的honey竟然有少少漏, 我想打電話去話佢地知.味道ok, 但我未試過其他麥盧卡的honey, 無得比較. $185 (1rp) 有umf10+算比出面平好多. 剛剛我周圍找這種honey, bbdou唔該哂!

麵未有咁快食, 味道佢 ...

男爵府

我琴日食左備長炭麵,味道冇乜野特別,不過幾滑囉,我幾鍾意,不過阿仔見到黑色就話好核突,唔食!:;pppp:

另外,我星期六係北角新都城見到威記都有賣的密實盒,新都城賣緊兩個高身一盒的,要HK$119,威記賣緊好似係HK$29.9定HK$39.9咋,真係又不得不讚下威記真係好抵呀!

男爵府

我飲過冰咖啡同埋Cappucino,兩隻都唔錯!

原文章由 mdl832832 於 08-12-9 09:32 發表
我想問你地有無買 咖啡, 邊隻好味, 我唔想太甜

男爵府

你都買左好多下喎,慢慢試,佢咁多產品,有排都試唔晒!

我飲左佢的薑蜜,都幾辣,不過幾好飲,,又飲左柚子蜜,好好飲,等放完聖誕假,我就帶一樽返來擺係公司飲。

纖纖糖,都好味,不過我就唔覺佢有增加我的飽肚感,我都係當糖咁食。

呢期促銷有我最鍾意的環保系列的洗潔精呀,我又要去上倉啦!

原文章由 cherrytso 於 08-12-10 13:46 發表
我都買咗唔少嘢呀....

燜燒鍋 (好似真空煲) 5公升 - 好好用, 夜晚9:00煲落粥, 今朝6:30都仲係暖笠笠, d粥好綿, 最重要係價錢平架馬.....HK$350.00咋....

FLOOR CLEANER 薰衣草香味 - 未用, 用完再上黎報料

珠光眼 ...

男爵府

不如你自己揀下,想要邊個的自己 pm 叫佢俾個no.你啦!

原文章由 irisfung 於 08-12-21 11:35 發表
Hi,

我都想入會ar! 有冇member可以pm個會員no.比我呢? Thx.

男爵府

係一定要有個現任會員做推薦人架,去舖頭俾$60入會,就係用左舖頭負責人個no.做推薦人囉!

原文章由 MaMa2008 於 08-12-22 13:59 發表
要會員no先入到會嘅咩? 我個fd嗰日同我講去俾$60就可以買到20rp做member

男爵府

係架,你過左幾耐呀?你而家可以當重新入會,因為vip個年費係年年一樣,唔似得業主會籍,續會會抵好多,不過唔知你之前會籍裏面的RP仲用唔用得返,一係你打去客戶服務部問下。

原文章由 gracey 於 08-12-22 15:35 發表
bbdou,

本來琴日去買野, 但佢地話我個會員卡過左期, 要再比$60年費, 請問係咪要比先可以入會呀?
謝謝!

男爵府

gracey,

Please check pm.

原文章由 gracey 於 08-12-22 16:18 發表
bbdou,
佢話我5月尾到期, 請問您係咪可以幫我代買呀? 係咪都有折呀?

男爵府

勁喎,睇晒咁多版!

你買的野裡面,我飲過柚子蜜、咖哩雞醬、Cappucino 覺得都唔錯,榛果白咖啡我就唔太鍾意。

美容護膚野我就幫唔到你啦,冇用開。

個炆燒鍋唔知係唔係冇貨,因為size比較大,存倉佔地方,舖頭一般都唔會入好多擺,你要問佢架,可以訂左先,有貨佢會call你。密實盒係紫色蓋架,個盒好似有寫住d韓文架,我係將軍澳廣場嗰間見到仲有得賣架,第二間我就唔清楚啦!至於個神奇煲蓋,因為我已經有個壓力煲,我就唔需要買啦。個煎pan我冇買,覺得佢細左d,同埋只得一個用途,我用緊個瓷晶鍋,可炒可煎可炸,唔痴底易清潔又可以用鐵鏟,又唔會釋放有害有毒物質,不過有其他網友話用到花晒,但我又冇喎!

我大力推薦m巾,真係超好用,我好鍾意佢涼浸浸的感覺,覺得好乾淨咁。如果你未裝濾水器,可以諗下個單支濾心的,好抵用。佢而家開始有d有機食品推出,我買左喜瑪拉雅山岩鹽、蔗糖同炭麵,價錢比出面買的有機產品平好多好多!仲有環保系列的清潔用品都好值得推薦,好好用得來價錢拍得住超市價!我個仔用緊佢的baby沖涼液(白色樽嗰隻),覺得冬天用係潤過Sxba。我自己又食緊有機螺旋藻同綠藻,不過唔係日日食,醒起就食幾粒,我當補充維他命同礦物質,佢的有機螺旋藻係全球第一同唯一一隻達到美國FDA備用藥物標準的有機螺旋藻,品質絕對有保證。

原文章由 最愛小朋友 於 08-12-22 23:19 發表
hihi,,,我今日岩岩新入左會呀,,,,,用家only
岩岩返到屋企先搵到呢個topic.....一口氣睇晒大家既分享!!
我今日買左好多飲既野呀...其實仲有好多野都想買...
但又唔知好唔好用,,,,不過大部份野既價錢都好抵買呀

我今日買左 柚子蜜、咖哩雞醬、蝦米辣椒、Cappucino、榛果白咖啡、可可咖啡、小朋友牙膏!

仲想買d洗面既野試下,,,,,但係唔知買邊隻好??大家有冇介紹?!

睇返之前見你地講個炆燒鍋好好用,但係我今日去買野時好似唔見有呢樣野既??同埋你地之前講有密實盒??而家仲有冇得買?

我其實仲好好想買一個煲蓋,佢寫戚可以fit for 90%煲,又可以keep住煲入面有100度,有冇人用緊?好唔好用?!

仲有一個地拖連拖桶既,有全方位360度都拖到,又好唔好用呢????仲有個煎pan,可以雙面反果個,又好似好正!!

樣樣都想買咁............有冇意見可以分享下
thanks!!

包媽上

首頁

尾頁

跳至