跳至

首頁

尾頁

大宅

我囡囡AAB今年9月會入呢間幼稚園,請問呢間幼稚園係唔係比較嚴同多功課呢?

大宅

回覆 MINK926 的帖子

哇~你好犀利丫,我一個已經想嘔啦~咁你仔仔係唔係今年9月k1呀?如果係,上午定下午丫??我個女今年上午k1呀~你係唔係都係住附近??

大宅

回覆 sensei 的帖子

真係唔該哂你呀~你既回覆令我了解呢間學校多左~之前c6講過怕呢間太嚴,怕個女太大壓力,
我就好想佢入呢間,因為你順德聯誼總會&d校評同升小都唔錯,你有無諗過想自己小朋友讀邊間小學呢?你係唔係住附近?

大宅

回覆 MINK926 的帖子

梁李既下午班係幾點至幾點架?

大宅

Thanks!!^^

大宅

回覆 sensei 的帖子

咁又係,我都覺得有時嚴都有嚴既好~
因為我個女太活躍,我希望佢讀好d書,有禮貌,做個好人
我地已經好滿足,都有諗過比個女讀何日東,不過據聞
都比較難入,我自己本身都係何日東生,希望有幫助啦!

大宅

bimum 發表於 11-5-19 08:19
回覆 忌廉妹 的帖子

忌廉妹 你小朋友入到小何的機會, 非常大!!

^^~謝謝bimum回覆~原來我地都係何小生,唔知我會唔會同你同一年畢業既呢~~hehe^^
好開心聽到你講,原來父母係果度讀過,小朋友會大d機會可以入到去,因為我本身都
幾鐘意何小(可能自己又係果度畢業),所以都希望個女同自己同一間!~依家何小係唔係
比我地想當年更嚴呢?我知道d功課同操行都比一般小學嚴格,當然呢樣亦都係我想我女入既
原因,謝謝share^^

大宅

回覆 joantsang 的帖子

上年(2010年尾)我個女in 梁李,都老師都好nice,一入去係比佢入間遊戲室玩,之後就到接見,
家長同小朋友去見主任/老師,佢地會問小朋友,邊個同佢黎,幾多歲,男仔定女仔,會
拎d picture出黎問佢知唔知係咩野黎(我個女上次係考 apple 同dog)同埋比佢分d
顏色,問佢邊個圖係邊種顏色,最好一早教定小朋友d顏色同唔好太怕醜~因為我2個
朋友既仔仔唔識分同唔肯講野,佢上下午班左入唔到啊!祝你同小朋友成功^^

大宅

joantsang 發表於 11-5-20 14:34
回覆 忌廉妹 的帖子

忌廉妹, 唔該晒你呀! 不過我個仔係考插班K2, 唔知會唔會問'喱'D囉! ...

唔洗客氣呢^^我估都會問架,不過可能會加少少關於K1既課程之類既野,同埋佢地都好幾鐘意小朋友肯答野同望住人講野~(個人意見)

大宅

6月4號去左註冊LU~據聞黎緊呢年都有D下午班K1位多左出黎~我朋友個仔都無啦啦後備入左去~不過佢個仔好百厭...:;pppp:

大宅

回覆 Minki_fun 的帖子

上個月頭,我個女註冊時,有個媽咪問佢地收唔收k2,k3插班生,佢地話,通常都唔收,因為無位~不如你打去試下問丫~

首頁

尾頁

跳至