單親天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

NYT 寫道:
[quote]
maggielau0705 寫道:
你去私家醫生度睇時,佢應該有講你大約邊日預產期,之後佢寫張証明比你,你就打去你個區既健康院問下,新証大肚婆檢查,係星期幾約的!~另外要帶埋醫生証明信,身份証同尿去架!~ 咁檢查,生幾多個都要用支野做陰道檢查架啦!~唔關第唔第2胎事渦!~

maggie.
我計到而家係6weeks...預產期應該07年2月23日~
我打算好似陀YY咁.返瑪嘉烈檢查
咁其實去醫院定健康院...做產檢好d呀???
[/quote]
我自己就去健康院,不過知道醫院d設備好d!

珍珠宮

好媽媽勳章

我都好耐無上黎啦!∼ hi!不過尼幾個月要趕緊搵屋搬呀!∼

珍珠宮

好媽媽勳章

hihi 又有新相睇啦!~ 九龍公園外景相 睇下啦!~

珍珠宮

好媽媽勳章

琪琪925 寫道:
wincy~~
我幫你買左野喇~~
星期4,5我都off 到時拎俾你~~

nam~~
你d野我都買左~~
星期4,5 夜晚我過黎搵你
順便拎床~~thxthx∼∼

星期4亞nam夜晚唔響屋企渦!∼ 佢約左我去街街呀!  佢話叫你pm電話比佢呀!佢無你電話呀!∼

珍珠宮

好媽媽勳章

wincy_82 寫道:

我諗就吾係喇,因為cat係
打左d催生針令到有陣痛同埋bb轉身向下先落到...
咁即係陰道生出黎...

純粹個人意見.

打左支針,bb已胎死腹中啦!之後好似生咁生左佢出黎囉!

珍珠宮

好媽媽勳章

fongfong,
逸東響山上面,要響mtr轉一架接駁巴士約幾分鐘車程就到!不過環境ok,有公園商場都好清潔,至於雜唔雜,我諗住屋村都係雜,無分邊個屋村,不過尼個村應該係比較多新移民!~ 你問下有無富東村啦!就響mtr 一出面,尼個村都ok,我有幾個朋友都住響果度!~

珍珠宮

好媽媽勳章

頭先晚餐好豐富呀!

珍珠宮

好媽媽勳章

superlover_mak 寫道:
芳芳,

乜你個course咁貴既~
我見到人地$630 ja wo~
有d $400都有~

你個仔真係好似瘦左bor~
星期一都冇哂d $$星期2仲點去街...

星期一要大出血呀!

珍珠宮

好媽媽勳章

fongfonglover 寫道:
[quote]
[quote]
芳芳,

乜你個course咁貴既~
我見到人地$630 ja wo~
有d $400都有~

你個仔真係好似瘦左bor~
星期一都冇哂d $$星期2仲點去街...

星期一要大出血呀! [/quote]
點解ar?[/quote]

去免稅店買名牌呀!

珍珠宮

好媽媽勳章

gutgut22 寫道:
好似話7折啊ma~我都係聽人講...不過上個星期我去佢都係做緊7折喎[quote]
kawai928 寫道:
[size=xx-large]Gucci....
[/quote]
專門店係好似做緊7折,不過免稅店部份款做半價,部份款做7折,拎我開張旅行社優惠咭再有85折!!~

珍珠宮

好媽媽勳章

babyloklok 寫道:
喺邊嫁?我得閒都想去睇下!!
[quote]
[quote]
gutgut22 寫道:
好似話7折啊ma~我都係聽人講...不過上個星期我去佢都係做緊7折喎[quote]
kawai928 寫道:
[size=xx-large]Gucci....
[/quote]
專門店係好似做緊7折,不過免稅店部份款做半價,部份款做7折,拎我開張旅行社優惠咭再有85折!!~ [/quote] [/quote]
尖沙咀!不過好快就無!~

珍珠宮

好媽媽勳章

lo8189 寫道:
Gucci一做30%off我已經去咗,中、大size款折咗至少都$4000,最緊要係d款又少又唔掂,hit item冇折

hit item響免稅店拎折扣咭有85折架!

珍珠宮

好媽媽勳章

lo8189 寫道:
maggielau0705
免稅店折扣咭係乜東東
免稅店喺邊?

響尖沙咀呀!入面全部賣名牌,有手袋,有衫,化妝品,手錶,太陽眼鏡,手飾,男裝用品-如呔夾,呔,等等)尖東一間,一間響廣東道 (有既牌子gucci,burrery,polo,dior,lancome,CK,annie sui.......仲有好多講唔晒)
折扣咭係旅行社staff可以開既咭!~ 要開可以pm資料比我!~英文全名,身份証號碼英文字母+頭3個數字,開咭日子,時間(拎咭起時間計限3小時內買野,每牌子每款限買3件)

珍珠宮

好媽媽勳章

我o係duty free 買左支anna sui既香水勁抵呀~
50ml 2百幾蚊ja~
我同我個fd 一人買左一個袋都好抵呀~
maggie 我下次想買野仲可唔可以問card ga???
coz 我想買頂Gucci帽俾我老公呀~

可以任何時間開都得,早一日通知我!~ 我尋日都買左條polo連身裙比霖霖,折左225都好抵呀!

珍珠宮

好媽媽勳章

maggie
你知唔知咩人先要交稅ga?
thx

做野己既人過左政府比既免稅額都要交架啦!

珍珠宮

好媽媽勳章

maggie,

我冇買polo 呀~
我個fd 話唔靚wo~
我想買d 野俾我老公呀~
等我下個月出糧之前話你知呀~

好呀!不過 on sale d野已經無乜,不過其實拎咭差唔多都有折!~

珍珠宮

好媽媽勳章

生左la........生左la~
呀cat生左..........個女
羨慕c人la :-( :-(
佢now o係e院,聽日unch就出院la,你地唔洗探佢ga la~
佢會返佢媽咪到,唔知我地可唔可以上去探佢呢

恭喜亞CAT ! !~
亞cat話過2日回覆可唔可以去探佢渦!~

珍珠宮

好媽媽勳章

kawai,

我隻眼俾我男朋友整親呀~
我聽日放左學打俾你呀~

你隻眼做咩!

珍珠宮

好媽媽勳章

請問有幾多人星期六,2:30pm會去我屋企??
暫時我知道有..

1)nam+騫騫
2)carol+軒軒
3)kawai+臭b
4)niko+貝貝
5)maggie+霖霖

仲有冇...?

我屋企真係好細..大家多多包涵喇...*

我要4點幾先到呀!wincy,你屋企係屯門邊度,我要睇下坐咩車黎呀!

珍珠宮

好媽媽勳章

MAGGIE,

你去到沙田火車站,轉263.
去到屯門公園落車.就去到我屋企樓下嫁喇.

或者去到上水搭小巴好似44號去屯門.
叫司機係屯門市中心落車.都可以去到我樓下的.

我一早出旺角呀!仲有呀!我都唔黎啦!下次join埋niko,吉吉,carol,nam一齊黎啦!∼

首頁

尾頁

跳至