美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 helenjoe 於 08-5-26 18:03 發表

對...不在公司消費, 滿2百, 有1cvp, 4百, 2cvp.

在公司, 滿1百, 你戶口有1rp, 用埋公司信用卡, 有1cvp.
cvp可以上網輸入你戶口no. 和password就看到了.

helenjoe,

公度自在人心!
我想問用信用咭消費的cvp是要用完自己的rp才可換咭的cvp嗎?

大宅

唔好意思! 我見話topic之前比人block咗, 後來睇番先知原來bbdou已答了我的問題, thank you.

好似衛生巾又有促銷!26/5開始.

大宅

原文章由 bbdou 於 08-6-6 10:53 發表
其實你計埋慳返的煤氣費,個壓力煲真係唔貴架,超好用呀!

請問你買邊隻牌子壓力煲, 用電或明火, 幾多錢? 我之前好想買, 但又驚無位放, 好似煲飯同蚊嘢都好快, 有特價嗎?

大宅

原文章由 bbdou 於 08-6-6 15:45 發表
我用緊的係Lagostina,係意大利牌子,有雙重安全制,好安全,連工人我都放心俾佢用。我用緊的係明火,但係可以加錢要電磁爐底,幾多錢我唔係好記得,我6年前買好似係1千到尾,而家唔知幾多錢,你可以去Sogo睇下Demo,詳細問下sales。

我 ...

bbdou & Petty2036,

唔該哂! 我都聽過你這隻牌子話好用, 但我其實想買"寶康達"用電的高速煲, 好似安全的(我大頭蝦), 唔知有無媽咪用過?
我自己有真空煲, 但真空煲只是保存高溫, 高速煲就可直接煲到老火湯, 好"綿"紅豆沙.

大宅

原文章由 pinkypiggy 於 08-6-11 16:43 發表
多野裝囉~~藥材、海味、意粉、麥皮、麵粉、做包包用的材料 因為存氣,真係very gd!

未嘎,但唔洗坐輪椅同用拐杖,e+只用1支行山竹輔助,謝謝關心!

...

祝你早日康復!

大宅

mimibooo,

恭喜!恭喜! 太耐無上來睇, 希望你放鬆心情, 不要太緊張, 多啲休息.

大宅

原文章由 bbdou 於 08-7-4 14:14 發表
咁不如就7月20日啦!

威友大食會 (歡迎携眷出席)

日期:7月20日
地點:清水灣上洋村
交通:將軍澳MTR站搭103M綠VAN / 坑口地鐵站搭綠的 (5個人一齊搭的士仲平過搭小巴)

報名如下:
bbdou - 2大1小
helenjoe - 2大1小
INHIM ...

我可以參加嗎? 巴士 91m 到嗎?
meyon - 1大1小

大宅

原文章由 靚靚mona 於 08-7-7 19:51 發表
大家好!我在六月加入了Ecosway成為會員,同大家分享一下我現在用緊既產品。

Nn-L 肉鹼
酵素汁
玉米纖維
綠藻
舒暢通
米糠螺旋藻
Nu深海魚油
牛樟芝
女性保康
8層次水淨化器
傅明酸美白精華素及面膜
家居清潔用品
瓷晶鍋 ...

我想問 Nn-L 肉鹼一定要同酵素汁一起服嗎? 平底鍋好用嗎?

大宅

原文章由 靚靚mona 於 08-7-9 11:39 發表

我個人覺得Nu-L肉鹼加酵素汁一齊服用效果會很好,其實我有一個更好既方法可以使到Nu-L肉鹼發揮得更好,就是當你飲完它之後,再做30分鐘運動,包你很快會見到修身效果。

平底鍋開頭用既時候,很難控制時間,不知道幾時要翻轉, ...

我之前聽人講話只服Nu-L肉鹼會有便秘出現, 會嗎?
我都想買平底鍋, 謝謝.

大宅

原文章由 bbdou 於 08-7-10 00:00 發表
唉呀,91M唔到呀,架巴士係91號呀!

91我都得,thank you.

大宅

原文章由 pinkypiggy 於 08-7-11 17:05 發表
因撞啱我生日,朋友同我慶祝,我嚟唔到呀

生日快樂! 身體健康!

大宅

原文章由 Pretty2036 於 08-7-13 18:00 發表
anyone like to drink the coffee?? beside the hazelnut coffee, others have 1陣蔘味wor...

今次速銷有"榛果咖啡"$17.40, 聽講都幾好味, 我今日去太子無貨, 訂了兩盒.

大宅

原文章由 bbdou 於 08-7-14 13:44 發表
7月20日威友大食會

唔駛幫手啦,到時來都ok啦,不如我定個時間,下午四點到開始,大家早d到遲d到都冇問題。

另外想問下大家會唔會鍾意燒野食多d呢?我地可以5點零鐘開始bbq,咁我之前煲定腐竹蛋糖水,買定個西瓜,整兜沙律,咁樣大家 ...

bbdou,
你真係好, 我大約4時到. bbq都好, 但怕下大雨嗎?

大宅

有人買過威記月餅嗎? 有一款一盒4個裝$75, 可送禮嗎? (因未見盒) 其中一款不知是甚麼餡?

有單一個買的, 粟米是甚麼味?

大宅

原文章由 helenjoe 於 08-7-15 13:00 發表

meyonw,

我都間中去太子買呀...搵日約埋你一齊, 買完去仙蹤林飲野傾計呀.

好呀! 又可買野又可high tea

我想問有人知道其中一款月餅叫"金翡翠" 綠色是什麼? 是綠茶? 好吃嗎?

大宅

真不好意思, 這兩天比較忙, 現在才有時間, 要多謝bbdou和佢先生的熱情招待, 真開心有機會認識大家, 我阿仔唔捨得走, 話好開心有小朋友一起玩. 我就覺得兩位小朋友好SMART.

INHIM好好人, 我現在知什麼是"眉清目秀", 人都精神啲啦.

helenjoe, 多謝你的玉米月餅, 幾特別.

期待下次聚會.

大宅

大家好!

我以為大家巳失去聯絡, 曾經找了很久也找不到這topic, 我都想問我隻wok都花了, 好似有少少"痴底", 安全嗎? 會像易潔wok有害嗎? 最近大家買了什麼?

大宅

原文章由 bbdou 於 08-10-2 17:26 發表
點解你隻wok又花左,我用左好耐都冇花呀!佢表面唔係塗層,應該唔會有害,但安全起見,打去customer service問下。

最近最大的收獲就係買左促銷的洗潔精,入左好多貨,有排用啦!

係呢,你仔仔學樂器的事搞掂未呀?如果跟音統處學,應該 ...

bbdou,

hi ! 我隻wok張單好似巳掉了, 但我會打去問的.
阿仔巳2nd interview, 等24/10/08結果, 唔知會唔會嫌他4年級太大才學, 多謝你話我知不用再找私人學!

helenjoe,

你一定好忙了, 阿仔小一選了學校嗎?

大宅

原文章由 bbdou 於 08-10-8 12:52 發表
meyonw,

你放心啦,音統處唔會嫌小朋友年紀大的,有d中學至教都有,所以你唔需要擔心,其實4年級學吹的樂器比年紀細仲好,因為吹的樂氣要呼吸控制得好至學得好,大個d一來夠氣d,而來吸收能力好d,上手會快d架,希望你仔仔成功考到!

...

bbdou,

多謝你講解, 希望佢考到啦! 原來你阿仔同helenjoe的小朋友一樣 讀小一, 一年級沒有什麼壓力, 好好享受啦, 二,三年級就開始多功課測驗了, 不過你地的小朋友好醒目, 不用擔心!

大宅

原文章由 helenjoe 於 08-10-8 15:32 發表

meyonw & bbdou,

講起音樂, 我仔仔都join左學校every sat, 一人一樂器...佢學小提琴.....已上了第一課.

helenjoe,

我阿仔以前一年級時, 在學校學長笛, 學了一年, 話沒有興趣, 上年轉了敲擊樂, 今年因太貴, 停滯不前又不學了, 現在報單簧管, 我話不可再三心兩意了, 要學到中學. 你不要像我一樣, 當初只希望阿仔有興趣, 轉來轉去, 不過你要留意學校的進度, 我都是因為學校進度慢, 又同老師溝通不足 (老師好忙, 你問一句, 佢答一句), 才會這樣的. 後來我才知有學生會再在外出找私人學.

好多為了將來入間好中學, 會在外出學游泳及音樂, 趁你地小朋友一年級壓力不大, 從少學起.

首頁

尾頁

跳至