跳至

首頁
45678...30

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

做咩要擦唧? hoho ms 都叫我地家長,唔好擦佢地d功課架...尤佢 law! 我係架,我5擦 hoho d功課架,我只會問佢,覺得自己寫得o岩5o岩,好5好睇,若佢都話 ok 既,我尤佢架;但若佢自己話肉酸既,我叫佢自己擦佢覺得5令果d,自己寫翻好佢架!

原帖由 禮媽 於 09-6-26 16:56 發表

有架,佢朝早由我99叫佢做功課,但,我99 話喎,佢叫唔聽禮禮做好d,所以要留番我睇,咁我咪要晚晚同佢由頭擦一次叫佢再做過囉,個衰仔,見我擦咗佢ge,佢咪屎定定寫得好d,咁咪即係要我嘔血囉,總之我對住佢地,我呢幾年嘔ge血足夠紅十字 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

哎呀! 厭食症呀! 講真..真係家下d令妹,豆丁咁細就學人話減肥...真係...可能家下d風氣5好,成日都以為瘦就係令...唉...

原帖由 禮媽 於 09-6-26 17:00 發表

梗係啦,你個籮柚點同個小學5年班,on diet 中ge小5生比丫..............

你無睇錯,個8婆真係話自己要減肥喎,大佬,我見過佢,佢個頭都我無一介籮柚咁大呀,都瘦到骨精咁架啦,都仲話要減喎,有病http://www.hkicons.com/_2290.gi ...

珍珠宮

醒目開學勳章

我仲以為..你想上前鬧佢地添!

原帖由 禮媽 於 09-6-26 17:04 發表

我好耐之前有日搭輕鐵,聽到睇到幾個著住小學校裙ge女生,話自己條仔喺佢m緊時攪佢,攪到張sofa 污糟咗喎,佢問佢d同學點抹番乾淨,而佢d同學又好pro咁教佢喎...............................

我心諗真係慚愧,我幾十歲人做埋 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

尤得佢嘛...5好擦,寫得5好既,我會拎黎貼堂,等 hoho 自己日睇夜又睇....真架,有時我咪拎翻公司 copy再放大,貼響個廳度.....有次個cf黎整洗衣機...見倒...問 hohod未係5係佢寫......仲問佢...讀咩班...

原帖由 禮媽 於 09-6-26 17:08 發表

heeeeeeeeeee,我好民主ge,我喺雙方同意之下先擦ge,禮禮好狗ge,佢見我一睇佢d功課,佢就自己攞定擦膠啦,佢話佢擦架,不過佢大力到咩咁,次次都擦到本功課爛晒啫,佢咪點我擦囉 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

哎呀! 咁我都要好好教下個仔囉..你g la,家下d女仔咁開放咁昌狂,真係...好易蝕底比佢地架嘛!

原帖由 禮媽 於 09-6-26 17:23 發表

點會,呢d人鬧嚟做乜啫,同人教女都無錢收,我唔做架

我好奇啫,點解而家d 0妹可以咁大胆?小學咋喎,世界變喇,唉......................

我媽對我地幼承庭訓,非禮勿言,非禮勿視,非禮勿動,做女仔要唔好咁蝕底,要保護自己, ...

珍珠宮

醒目開學勳章

咁大獲!!! 咁....真係要..

原帖由 禮媽 於 09-6-27 11:01 發表

唔可以公開講邊間架,分分鐘收律師信架,我地第日出嚟食飯吹水傾過,你地有無去自由嗰邊8呀,有個媽咪講番同邊間公司買嘢唔開心ge 事出嚟,佢就比人發律師信喇,仲要比bk 公開咗私人資料,雖然bk 後來del咗同埋大臣都話處理不當, ...

珍珠宮

醒目開學勳章

係呀! 我企個都係咁架! 咁家下天氣熱,較個總制去一度咁會好d架,你試下!

原帖由 禮媽 於 09-6-29 11:48 發表
係喎,琴日我地落開街見到屋苑做緊電熱水爐promote,可以免費檢查我地d 電熱水爐同換新爐有discount,其實我上年都已經想換架喇,沖涼時d 水時冷時熱,前年整過都係咁,仲成日突然間d水變到好熱,灼到我死,同埋話晒12年喇,唔老化都驚 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

5係架! 我地d係電熱水爐黎架! 咁咪仲好,安住d!

原帖由 濼濼媽 於 09-6-29 12:18 發表

你地屋苑用電熱水爐 5係用煤氣咩

珍珠宮

醒目開學勳章

哦....你5講,我又真係5g喎....

原帖由 禮媽 於 09-6-29 13:00 發表

我喺玩具部買咗架搖控船仔比禮禮,咁市鎮公園咪有個水池(定湖啦)咁嗰度成日有人喺度放船仔架,我咪諗住帶禮禮去玩埋一份囉

珍珠宮

醒目開學勳章

嘩...你咁快手既?

原帖由 禮媽 於 09-6-29 14:40 發表

我比咗錢換喇,佢可以免息分12期供嘛,我咪揀供囉,我仲買埋個filter,加埋每個月供555,ok啦,起碼安全d囉,我份人比較大意,我驚整到個仔咋

珍珠宮

醒目開學勳章

.....如果咁啱隔離屋或自己厨房用緊水, 令到水壓小咗, 熱水爐就自己關了.....哦....原來咁既,真係5講5g呀!

原帖由 sophyma 於 09-6-29 23:39 發表

Ho_ma講得啱呀, 凍先turn去2度=18,000W, 熱天turn去1度=9000W

Daddy話舊式的熱水爐靠水壓開關熱水, 如果咁啱隔離屋或自己厨房用緊水, 令到水壓小咗, 熱水爐就自己關了, 故有時熱時凍的情況出現, 除非換部 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

各位:

你地有無人報小樂豆既暑期散班呀? 即係唔係串燒果d  咁既....因 k9 頂我隻百厭仔唔順.... 佢想 hoho 翻下學,等佢可以抖下氣....so 我想幫 hoho 報小樂豆既劍橋英文班(逢星期二 10:00 - 11:00),仲有既係普通話班(時間我5記得 ) 因我隻衰仔5肯返,除非有 fd 陪喎!

珍珠宮

醒目開學勳章

禮媽:

唔...拿...咁既...我問過,除左個暑期串燒班外,全部既暑期班至多都係收10人...

另外,會所度我都問左,佢地話...家下都未決定開唔開得成,因 H1N1,所以佢地拎走晒所有既通告,唔再收生,等到遲d決定左係開,先再收生喎! 至於比左錢既,就要等到遲d決定左5係先至 refund! 報和完畢!

原帖由 禮媽 於 09-6-30 10:25 發表

.......................hoho好勁呀.............笑鬼死我

喂,唔好join 小樂豆啦,嗰度咁鬼多人,個班房又細,商場又人流咁多,你知你個仔乜料架啦..............學我咁,join 會所d cours ...

珍珠宮

醒目開學勳章

我仔加埋你個仔....咁...咪....好熱鬧,好活潑 law!

原帖由 禮媽 於 09-6-30 10:30 發表

呢個我都唔知呀,我隔離屋係呢幾個月先有人搬嚟住之嘛,之前長期無乜人住ge,我而家隔離屋嗰家人,係咁耐以嚟最nice ge,同埋佢對仔女.....................似hoho+埋我個仔囉http://maggieland.myftp.biz/download/msn/emot ...

珍珠宮

醒目開學勳章

係呀! hoho 仲響小樂豆度返緊 phonics 架嘛,我剛剛上星期六問過既,佢話只係果班串燒班先至係咁大班,其餘既通通5會過10人!

原帖由 禮媽 於 09-6-30 11:07 發表

我上次問小樂豆佢話我知d暑期散班無限幾人喎,我就咁至怕咗佢,至於你話會所嗰度.................等我再問吓佢先,如果唔係先比禮禮去小樂豆hea 吓囉 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

我剛剛上星期問過會所咋! 若禮禮係去小樂豆 hea既,你記得話我g喎,等我同 hoho 講....有 fd 陪佢嘛! 因我家下仲未交$$報架!

原帖由 禮媽 於 09-6-30 11:07 發表

我上次問小樂豆佢話我知d暑期散班無限幾人喎,我就咁至怕咗佢,至於你話會所嗰度.................等我再問吓佢先,如果唔係先比禮禮去小樂豆hea 吓囉 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

你幾時落去唧咁? 因我隻6話想明天幫 hoho 去交 $$$報,咁呢...我地多數朝早/十二點倒落去 !

原帖由 禮媽 於 09-6-30 11:17 發表

等我聽日落去8吓先.....

珍珠宮

醒目開學勳章

嘩)))你咁幸福既! 我...真係未試過訓超過9點呀...陰公!

原帖由 禮媽 於 09-6-30 12:09 發表

我唔知幾點喎,我有時瞓到好晏架

珍珠宮

醒目開學勳章

正路oY!  一動不如一靜嘛!

原帖由 濼濼媽 於 09-6-30 12:09 發表

嘩))))咁鬼煩ga,算la,都係用番煤氣

珍珠宮

醒目開學勳章

ki lok 咁心歸唔會悶既,你估係我地果2個大帝咩?!

原帖由 禮媽 於 09-6-30 12:10 發表

咪悶到吽菇???

首頁
45678...30

尾頁

跳至