跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原帖由 必朱 於 09-2-18 12:24 發表
上年聖誕係太和麥當當同啲朋友仔開咗個party 超抵玩, 每個小朋友$20咋包餐包汽球仲包禮物添, 仲有麥姐姐同小朋友玩遊戲 ! 而大人就食咩自己買 ! 果間麥當當仲有個露天遊樂場啱啲細b玩 !
如果ok , 睇下 28/3 有冇人book 咗 ?

必朱

go ahead 問左先啦 !!!
3月28日 係星期六, 可能會好快 full
仲有...地點係米大埔 ??
請問有幾多個媽咪...呢個地點唔得呢 ??

必朱
要準備安排就要快 d
我大仔 3月24-27 要考升中試
我估我今次既參與性可能未必咁 ok
如果早 d 就會好好多

請問其他媽咪可以幫手嗎 ???

伯爵府

原帖由 KoB媽 於 09-2-19 13:08 發表
必朱,

星期六要返工趕唔到 3:00.......5:00 個場有冇人BOOK 呀.......其他 mami 要唔要返工呢...... any suggestion

必朱 / kob 媽 / 各位媽咪

不如先投票地點是否 ok 先
如地點 ok.....時間相信可以商量
因為部份媽咪要返工....放工再湊 b 入大埔
真係會唔夠時間

請大家媽咪先報名 + 投票地點

mansonwai 2A1C2B 大埔 mcdonald OK

伯爵府

大昌 discount card
大家有興趣就 上網申請啦

http://www.dchfoodmarts.com/tasteplus/how.php

伯爵府

原帖由 必朱 於 09-3-18 16:00 發表
mandy , 你有冇計 ? 提意比 caca ??

哈哈...caca
我估我會餓吓佢....祗係比水佢飲
間梳 d 時間先比奶佢食
可能會好 d
328 當日再傾吓點炮製妳個細 b 啦

請問有無去 328 party 既媽咪有小朋友
係食緊 "和光堂" 大仔奶粉
我可能會當日去 party 時會去 bb boom 買
"和光堂" 大仔奶粉.

因為買一箱會平 d, 但我又唔想放 8 罐咁多
係屋企. 亞女 e+ 唔係食好多餐奶

有無人想同我 share

bb boom "和光堂" 大仔奶粉一箱 $972
即係 1罐 $121.50

mandy

伯爵府

原帖由 必朱 於 09-3-20 13:56 發表
Mandy ,

咁係唔係會揸車黎 , 如果係就記得泊係 麥當奴側領匯停車場呀 ! 有泊車優惠 !

ic....thanks !!

必朱

知唔知大埔...和光堂大仔賣緊幾 $$$ 罐 ?
另外, 2歲 party.
我地會 9月26日 / 9月27日攪呢 ?

伯爵府

必朱

哎呀 !!! 恭喜晒喎 !
d 日期夾得咁準既
咁 !! 妳要好好 take care 自己啦 !!

哈哈 !! 至於 party 既事, 咁到時先算啦 !
因為, 我見馬鞍山恆安村社區會堂原來有幫人
攪 party.
包括 3小時 + 場地佈置 + 音樂 + 互動遊戲 +
司儀服務 + 食物 + 餐飲 + 1份兒童禮物
20人 $1600
40人 $2800

仲有另類 service 可以加
eg. photo / video / 趣緻人物 [人扮] / 汽球

詳情可以 email 比妳.

mandy

原帖由 必朱 於 09-3-24 16:11 發表

2歲 party 我未必參加到呀 !
如果早啲開,可能都仲得, 因我又有任務在身呀 !
預產 ...

伯爵府

原帖由 必朱 於 09-3-26 12:45 發表
hahaha...... 多謝各位 !

Mandy ,
我今朝SEND咗 SMS 比你, 有收到冇 ?
冇火炭咁平 , 大埔買 $ 125 !

另希望星期六好天, 唔好落雨啦 !

必朱

收到啦 !!! tks so much !!!
星期六, 我可能會遲 d 先到

因為我大仔星期一先收到中學的通知
要今個星期六去 interview 琴試
未知人數多寡, 及需時多久
總之, 星期六真係好 busy
我都希望唔好落雨 !!!

伯爵府

mouth: 終於的起心肝同思行打了水豆針LU

伯爵府

必朱

妳好攪笑 !!
anyway, 妳真係要好好 take care !
小必朱係肚入邊, 乖唔乖呢 ??

take care 啦 !!

思行都痾左 2日, pat pat 都 yip 到紅晒呀
真陰公 !
原帖由 必朱 於 09-4-29 12:50 發表
今期啲流感真唔簡單 !
必朱星期五返 pg , 有同學仔流鼻水, 到晚上必朱開始有小小鼻水, 到第2朝ee話我知, 佢都"嶺"嘢 !
嘩 ! "啦啦"聲帶佢地睇 e 生 !
我知連 ee 都 中得, 實唔係小料, 好在立即睇 e生, ...

伯爵府

有無媽咪幫手攪 2歲 party ??

我怕自己攪唔掂 ?

伯爵府

必朱 ma

OIC....咁我試下問社區會堂
再覆 !

tks

原帖由 必朱 於 09-5-15 16:15 發表
我打去問咗啦 !
佢地話要3歲至6歲 小朋友 !
2歲唔適合 !

伯爵府

goldenbaby

地點大埔都幾好 !
因為我見上次歲半, 好多媽咪都係大埔區

如果大家覺得大埔無問題, 請大家建議日期
因為要 book 場地.

我見有些媽咪已報 9 月 2歲大型 party
咁我地日期會邊日好 ?
1. 9月6 日
2. 9月13日
3. 9月27日

請各位媽咪儘快回覆
1. mansonwai 2A2C1B [1.9月27 or 2.9月13日]

goldenbaby, 請問場地是否已經有佈置 & 食物
如果係, 我們祗係夾 $$ & 出席就會方便好多

tks
mandy
原帖由 goldenbaby 於 09-5-19 13:28 發表

I just called them as well, OK wor, because I told them my daughter's name and she has been studying their playgroup for a few months. I told them the b-day party will probably hold on the end of S ...

伯爵府

Goldenbaby

我估我唔帶大仔去啦
因為 9月佢都升中
呢個 party 都唔係咁 arm 佢玩

請 update the record

如果 party 上, 需要幫手

請話我地知 !

至於, 訂蛋糕會唔會用餅卡會平 d 呢

我可以去教協買, 記得好似係 :
美心 $39/張
聖安娜 $36 /張

mandy :)

原帖由 goldenbaby 於 09-6-8 10:20 發表

It is 9月13日(sun) , 1-3PM !

we still have vacancy, max is 20 childs. upto now, we have 15 childs enrolled, including 2 teenagers.

btw, i am asking the KG any charges for the teenagers, will let ...

伯爵府

書展我可以 free 入場
我問左 English Time 既 sale, 佢可以帶我及朋友
入場. Anyone will go with me, call me !

伯爵府

妳地會唔會去 BB 展 ???

伯爵府

必朱

ic

如果會早...咁即係大約幾多號 ?

今朝去左健康院幫亞女預約肺炎鏈球菌

原來係星期日打 ? 9月6日

原帖由 必朱 於 09-8-3 12:52 發表
唔會去啦 !
太多人呀 !
我而家擔心緊, 生日PARTY 都去唔到 !
因 醫生 話有機會早產 , 要我唔好郁咁多 !
要一個坐唔定架人, 唔好走黎走去, 直頭係酷刑 !

...

伯爵府

fatyuen

恭喜晒呀 !!
細 B 一定係超級貴人呀 !!
招風招雨黎出世

勁 !!!

我地呢度真係喜事重重呀 !!!

GOOD !!!

原帖由 fatyuen 於 09-8-6 23:33 發表
我個細B喺"天鵝"陪伴下出左世喇~ 必朱! 你要加油呀~

伯爵府

係喎....唔記得話妳地知

我可以訂馬灣公園挪亞方舟....優惠

星期一至五
大人原價 $100 , 優惠 $85
特惠原價 $85 優惠 $70
特惠 3至11歲 or 65歲以上長者

星期六 / 日 / 公眾假期
大人原價 $100 , 優惠 $90
特惠原價 $85 優惠 $75

upto 8月28日

有興趣既朋友, 我可以 fax 張 form 比妳去買門票

伯爵府

Goldenbaby

需要幫忙嗎 ???

原帖由 goldenbaby 於 09-8-14 13:26 發表
Zebedee International Kindergarten in Taipo
Sept 13 (Sunday) 1-3pm, $120/each for child + Birthday cake

伯爵府

各位媽咪, 由於
Zebedee International Kindergarten in Taipo
不能比出 9月13日給我們開 party

現在祗可以給我們日期 9月27日 (星期日)
請大家呢幾日回覆參加及人數
以便 goldenbaby 可以儘快比錢 book 場
同時, 我們有可能向大家收取少許訂金留位

可以9月27日 (星期日) 出席 party 既媽咪 :
1. Goldenbaby 2A1B
2. mansonwai 2A1C1B

請之前已報名既媽咪 check pm

首頁

尾頁

跳至