跳至

首頁
12345...21

尾頁

男爵府

!! 你地好 ! 我媽住荃景1期同你地一樣第5座的. 我自己都剛買o左2期12座. 12月收樓, 可能過年前都入去住. 不過我最最最煩係我個仔要搵幼稚園插班. 依家目標係上面o既天主教領報. 請問你地知唔知有邊間好 ?
你快樂,所以我快樂 !!!

男爵府

tramtram,

你好呀 ! 乜真係咁q呀 我個仔都有一個同年同月同日出生o既朋友仔. 個時仲同一個醫院tim ( 廣華 )你個女呢 ?
我入o左去住個時一定要約你落下面公園仔見面, 等我地大人同小朋友都一齊認識下先 哈哈:lol
我約o左領報下星期六同個仔面試. 唔知係唔係我地o的沙士b真係人少o的, 所以好幾間幼稚園都仲有位. 係呢, 你知唔知聖母幼稚園又如何 ?

男爵府

世界真細小小小..........我應該係最尾個一1,2 間房的.係呢, 你係咪得1個囡囡呀 ?
我幫仔仔搵多間聖母幼稚園試o下. 因為聽講派位都幾好.而且都咁多年歷史, 好似都唔錯. 不過我就係覺得校舍好似比較細o的.你女女個間我記得上次問過佢地話冇位喎.
我呢個星期六就interview2間先. 都唔知佢收唔收 ?

男爵府

係邊樹嫁 ?

男爵府

你地好呀! 我依家開始煩緊o的裝修呀!請問你地o的窗簾係邊樹整的? 仲有, 你地o的衣服放係邊樹的 ? 我見有o的新o既機, 放係廁所頂抽濕的. 有冇人知道好用嗎 ? 

男爵府

:mrgreen: 你好呀 ! 我個仔插o左領報上午班啦 ! 過年之後就返. 所以要快o的裝修好. 我應該呢個星期開始了. 因為只係地板, 油牆, 門, 廁所, 所以我估一個月應該都可以的. 而窗簾個度我都搵到荃景對面工廠大廈內的窗簾公司
http://www.dccurtains.com/index.htm
我問o左佢都係話 $1280全包. 都好的. 所以費事搵了, 比佢上o黎度完整埋仲好 !!
衣服我都係叫裝修師父整一條通.加一塊板借借佢, 咁就冇咁覺眼

男爵府

tram tram,

遲o的搬定o左約定你落樓見啦

男爵府

原文章由 姬原巧合B 於 07-12-4 16:39 發表
hihi.....各位媽咪,

我都係住係荃景架, 我住12座, 係新手媽咪, 我仔仔而家係3個半月, 請大家多多指教呀..........
不過我己經要同仔仔報定幼稚園啦, 因為我想佢讀救世軍呀......:lol ...

我都係住12座的 !!不過遲o的先搬 !! 依家裝修緊

男爵府

我間屋都就O黎攪點啦 ! 打算2號搬入O黎!:lol

男爵府

睇o黎都係呀 ! 其實我最都係陪媽咪睇的.點知變o左自己買. 我自己都估唔到升咁快
o的人放o左都唔知自己買唔買得返, 而且又冇乜人放租個度c 喎? 所以我估o的人都會成日打電話比你地law :D

男爵府

呵!乜我地12座咁旺場呀? 咁多bk媽咪o既  
我個仔個時都係返k1冇返nursery.不過我10個月左右開始比佢1個星期返一次playgroup.

男爵府

原文章由 joessyton 於 08-1-10 19:15 發表
我仔仔1 歲啦.請問有冇咩好bb班介紹呀.我想佢2歲入bb班.
想請教你其實2歲入學好定3歲先比佢入學好呀..謝謝你

你都b都係0701bb ? 上次有冇參加1歲大party ?

男爵府

p.m. 即係私人傳訊. 相我都唔係好識解釋比你知道. 你可以睇一睇佢入面o既介紹. 你bb 都係07年1月出生 ? 幾號呀 ?

男爵府

我個女係1 月 25
你個b星期一生啦喎 !
生日快樂 ! 身體健康

男爵府

原文章由 lisatse408 於 08-1-17 11:00 發表
大家好,我住荃景二座,老爺就住一座。我仔仔07年4月係廣華醫院出世........ 多多指教

你地呢度有無family係天主教,我地每個星期日11am會響聖母領佈堂望彌撒,如果係可以一齊見面! ...

我個仔2月下學期會轉去呢間o既幼稚園讀. 呢間學校o的環境幾好. 校長後生但感覺幾nice. 如果哥哥讀得好ok o既我女女可能都會比佢讀. 咁如果你個仔仔都比佢入呢間o既話可能係同學仔呢

男爵府

做乜大家好似好冇o黎聲氣呀 ?
我搬o左o黎啦 !!! 不過好多o野要執呀 !!!:tongue:
同大家提早拜年啦 !!祝大家合家平安 !
小朋友身體健康 聽聽話話 !
大人搵多O的錢呀!!!!!
:恭: :喜: :發: :財:

男爵府

請問你地有冇睇開附近邊個醫生呀 ? 呢幾日轉涼, 我個仔今日好似有少少流鼻水 ??? 一陣返去同佢睇醫生. 港安門診得唔得 ?

男爵府

TRAM TRAM,
你有冇幫你女女報O的咩學呀 ? 我依家係一期同個仔報O左學跆拳道呀 ! 幾好玩, 因為成班有4.5個都係同年齡O既小朋友. 只有3個大O的O既. 而且只有$40一堂, 所以我比佢玩堂做O下運動 !

男爵府

你地好 ! 我個仔個日都係睇o左以前個個陳國維. 不過真係等得太耐 (2個鐘) . 仲要係booko左時間! 過2日真係輪到妹妹  之後我上去睇港安.o的藥都ok喎 !

男爵府

原文章由 tramtram 於 08-4-28 17:05 發表
安全紙即係證明我地搵出面安裝人員係合格技工安爐係安全, 等創興行有 RECORD 喎.

小荳芽係唔係 step ahead, 我囡囡同學仔媽咪講英文老師幾好喎, 不過, 我囡囡唔中意 (MAN) 所以無學, 我見 PLAYGROUP 都 ...

等我睇o下先 ! 我都想幫個女搵o下playgroup玩 ! 以前得1個仔個時好有心機9個月左右已經開始玩 ! 依家個仔日日同佢玩, 而且佢又未識講o野. 所以打算佢識講先比佢玩 .

係呢.有冇報暑期班呀 ? 我係下面青年空間報. 唔知抽中第幾 ? !

首頁
12345...21

尾頁

跳至