自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

PandaVV 發表於 23-3-2 22:05
各位JM

今日見到用400分, 可以換下午餐茶.

我都換咗。
不過要投訴佢喺換購嗰頁資訊錯誤!
居然寫電子券有效期係去到出年2月,點知換完,睇返電子錢包,
就好似你post出到嚟咁,去到六月尾到期。

三個月到期做特價可以接受,但係唔好比錯誤資訊人哋呀,以為出年先到期,可以得閒先用。
萬一過兩個月唔記得咗,未必成日得閒睇Apps裏面嘅電子錢包㗎嘛。到時過咗期都唔知~

總之呢張卷得幾個月貨仔,換咗記得就盡快用啦⋯⋯

子爵府

cwmren6 發表於 23-3-2 23:05
點樣可以攞到積分呢?

你有冇裝中電個Apps啊?
雖然喺中電官網都可以登記,不過喺Apps就方便哟⋯⋯
攞佢嘅積分有幾方面。
收電子賬單,每一次就會送100分俾你,玩綠+fun遊戲亦賺分。
如果屋企已經轉咗做智能電表,如果俾佢抽樣揀中,參加慳電計劃,
亦都有機會賺分嘅。
有個全心傳電計劃,我唔知而家仲接唔接受參與,總之你每期用電量俾上一年同期少,佢就會送200分。

你去中電網或者download佢個Apps,裏面有教點樣賺分?

子爵府

PandaVV 發表於 23-3-2 23:09
方法:
一) 在apps內玩「綠加Fun」
二) 如果今期的家居用電度數 對比 上年同期少了, 會有400分送贈, 所以如 ...

你有400分送?
點解我得200分既~

子爵府

PandaVV 發表於 23-3-2 23:27
可能我記错了. 得分的方法如圖

你嗰400分係慳電任務送㗎,我有朋友都係靠呢一樣,賺咗唔少分。
而每期電費比上年同期慳嘅係200分。
我一直希望佢抽咗我做慳電任務。
由以前冇智能電表,只能羨慕,好啦,終於屋苑都升級左智能電表,仍然冇揀中我⋯⋯

不過好彩,上年佢出電郵邀請客戶參加嗰啲特別送分計劃,我加加埋埋都賺咗唔少分

子爵府

PandaVV 發表於 23-3-2 23:46
唔係好明. 慳電獎賞不是送200分?
我近三次的慳電獎賞都係每次有400分, 所以你話只有200分.
...

你留意你貼上嚟嘅資料,你係慳電任務賺咗400分呀!
而我每期用電量比上年同期少,係200分獎賞,我check咗啦,我呢個係全心傳電計劃。
亦即係你最後貼圖個:慳電。儲分

中電Apps上個咪有個【慳電任務】,你咪係我講既,俾佢揀中參加呢個任務嘅客戶囉!
睇嚟你好似唔清楚自己係特定揀選客戶
剛發覺佢喺度更新,你聽日自己撳入去去睇下啦。

我記得我朋友話,要做任務嗰日,中電會出email俾客戶話幾點鐘同佢計慳電㗎時,

首頁

尾頁

跳至