論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

個衰工人, 之前走佬, 又上庭, 衰哂, 攞唔夠錢, 又屈唔到我錢,
個官閙到佢死, 點不知我諗佢又係HK搵到野做, 2個星期日都搵人
又打比我, 話仲有野係我度,未攞番, 前一個月就自己打比我,
我叫佢, 如果要攞返D野, 就要搵AGENT一齊, 佢收線後又失蹤喇,
今日竟然收到留言, 係一個男人, 佢話係工人新AGENT, 話如果
我再唔比返D野工人, 又話知道我已經將D野棄置, 會去小額錢債
再告我. 我就快比佢煩死, 同警察講, 又話唔受理, 我仲可以做咩
呢, 走左3個月, 唔通我要KEEP佢D野, KEEP 一世咩, 我可以點做呢.

333s  再打黎, 我報警告你滋擾!  發表於 12-8-1 14:43

大宅

我都係見步行步, 真係比佢地煩死, 上次已經浪費我d假啦, 今日又話要再告, 明明係法庭係話 close file, 佢地得閒又搵d野玩吓.

大宅

回覆 pinky888 的帖子

你有無佢平時出糧簽收文件呀, 你去勞工處啦, 快佢一步, 告左佢先, 填表 claim返佢一個月人工先.
報警話佢走左佬, 比埋報案no. 勞工處, send埋封信去入境處.

大宅

佢一走個日, 我報完警, 即刻send fax 去 Immd. 早d話比佢地知, 等佢唔駛搵工住,
佢地有 case 係身, 拖耐d佢地簽新約, 佢地衰得緊要.

大宅

MS. Liana BT Sarita DisaX 佢上庭完, 上星期仲叫人打比我,即係係香港搵
到工啦, 我地hk 入境處咩都唔理, 又批佢地 visa, 我申請新工人, 仲叫我寫封
信比佢地, 保証我下次請傭工時會守法例, short short 地, 佢地再搵工唔知
駛唔駛呢 ?

首頁

尾頁

跳至