自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

所以以前D家教唔比出夜街係有道理

伯爵府

以後每部車加一個AI裝置, 接收GPS, 用座標CHECK每個路段最高限速

超過自動減速,
除非警車、救傷車、消防車先可以超速

除非你真係極少有私家車車一個緊急大肚婆去醫院, 不過呢類情況好細

或者可以加一個緊急停止功能, 但會send個message去警署, 如果後面無真正合理原因而解除左限速功能既話, 就即拉

problem slove

伯爵府

睇完個報道
個仔極為孝順, 關係良好, 但又甚少傾談
個老豆生cancer, 個仔去旅行, 買個杯面做手信咁大把, 仲要係個老豆係腸癌, 你送杯面, 真係多謝哂
點解個仔有工作,同個老豆同住,個老豆又可以領取綜援既, 同住可以唔供養, 但又同一家人申請同住一間公屋架咩

夜晚落機, 九點就返到屋企, 掉低個杯面比老豆"做手信"
就出街"送手信"
有咩手信緊急到要晚夜落機要即日送到凌晨三點幾都未送完

報紙佬講野, 真係信佢一半都嫌多

伯爵府

BB.Mummy 發表於 24-4-18 21:30
大家知道有冇途徑捐款比伯伯?

打比東方慈善基金應該幫倒手

不過呢d case上哂報, 通常劉鑾雄會做野卦

伯爵府

xyz_yy 發表於 24-4-18 17:59
個女仔先23歲...陰公...依家啲人又生得少, 分分鐘又係獨生子女...

車禍中姓伍(23歲)女死者,其父母亦已離異,她與胞弟及父親居住天水圍天晴邨。伍女中學畢業後,曾報讀高級文憑課程,現已出來工作。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊