自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

cara.mak 發表於 24-5-4 15:11
或者歐已睇清個男人,個男人臨死前話唔埋將啲身家捐晒或比晒家族生意,郭實快死過自己,咁女方到左60歲咪 ...

原文網址:郭藹明首置擲6,500萬買貝沙灣豪宅 劉青雲都買過同區單位收租 | on.cc東網 | 繽FUN星網 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20230629/mobile/bkn-20230629230024169-0629_00862_001.html

呢啲咪叫安全感囉
又唔見劉太要出嚟搵份工做下?

大宅

廢柴孖條 發表於 24-5-4 15:22
之前jm都有講,佢讀書嘅錢都唔知有冇100萬,一齊25年,生兩個小產2次,即用4次生命去換愛情結精品,咁樣都 ...

100萬,佔1億0.1%。原來老婆就是這個價值。除開25年,每年4萬人工,好似賓賓仲高人工喎,仲唔洗生仔上床添。

大宅

Gee2020 發表於 24-5-4 15:32
有一點我覺佢講得無錯;

個女嘅成日喺唔適當嘅時候做唔適當嘅嘢。

佢有講過讀第一個學位係因為幫小朋友報名校,唔想畀人見到阿爸阿媽得中學畢業

唔想落名,總有百般藉口唔落嘅

我諗佢都睇得出,知道男家覺得佢無價值無地位

既然咁唔worthy,咁咪走囉,走又要比人話

好明顯佢已經見到個收成期冇佢份啦

大宅

zitamamama 發表於 24-5-4 15:44
就咁睇表面,我支持歐喎。

如果個老公咩都唔寫你名,仲寫家姐名。

外傭都包食包住啦 歐係止蝕離場,搵份好啲既工姐!讀書100萬喎,欠男家喎!嘩,跟足你25年,生兒育女,多謝哂!

大宅

cara.mak 發表於 24-5-4 15:53
佢讀完書與分居嘅時間點係一個主要人地諗佢嘅因素。比左好大空隙比三姑6婆話佢。

佢都結左18年,要讀書勤 ...

佢仔未入小一已開始讀,不是突然讀的。但佢本身得會考5分,所以由基礎文憑始讀上去,慢慢pt讀的。

大宅

cutebambi 發表於 24-5-4 16:03
其實佢同佢老公係名人(老公當時已是一線),人地點會睇唔起佢哋!
當然佢可以內心介意(申報學歷),但佢 ...

我覺得好勵志喎,為左小朋友唔好有個低學歷阿媽被人睇唔起而進修返,唔明點落老公面

大宅

Gee2020 發表於 24-5-4 16:52
佢呢個原因有啲攪笑。

佢自己想讀書增值 ok, 但唔好搵仔女做原因。

呢到大把wm結婚生仔都有進修啦,唔明有咩問題。到佢返工,仔女已中學喇,返全日屋企有咩做呢?返工有咩問題。8點收工,呢到好多人都係。反而個男好耐之前已經長期拍劇一星期先得一日返屋企,叫好有心維繫?

大宅

Gee2020 發表於 24-5-4 17:10
我重覆:「佢自己想讀書增值 ok, 但唔好搵仔女做原因。」

我絕對覺 Working mom 進修係無問題。

其實我當年返工大住肚pt進修都同佢一樣,心態都係唔想阿仔有個低學歷阿媽被人睇唔起,唔明點解你覺得係藉口。我填報名表時都好glad系大學畢業咁寫落去。最後我仔都考到名校。同埋pt都係一週一兩晚,唔系好花時間,亦唔係好貴,幾萬蚊。

大宅

mizuho 發表於 24-5-4 20:22
為仔女讀書有咩問題?
我自己都為小朋友去學樂器,大家一齊練習,一齊有目標,其實小朋友見到自己媽咪都咁 ...

白眼狼就唔會由佢窮一齊25年啦!反而係有人發咗,成億物業都唔會落下老婆名!乜人都心淡啦!仲要畀人話貪學費,有病!

郭晉安與歐倩怡年齡相差15年,兩人起初拍拖時,安仔事業更是處於樽頸位置。某次與歐倩怡到訪某位住豪宅的藝人家,當時安仔只住在300呎單位,不禁感歎自己何時能像人家般可走紅住大屋,Cindy跟安仔說:「煮到埋嚟就食,唔煮咪唔食囉,反正我都飽了。」歐倩怡此安慰話令安仔深受感動。https://topick.hket.com/article/3753599/%E9%83%AD%E6%99%89%E5%AE%89%E6%AD%90%E5%80%A9%E6%80%A1%E9%9B%A2%E5%A9%9A%E4%B8%A8%E6%AD%90%E5%80%A9%E6%80%A1%E6%97%A9%E8%AA%8D%E5%A4%AB%E5%A6%BB%E6%84%9F%E6%83%85%E6%BC%B8%E6%B7%A1%E3%80%80%E9%83%AD%E6%99%89%E5%AE%89%E6%89%8B%E6%8C%81%E5%80%BC9%E5%8D%83%E8%90%AC%E7%89%A9%E6%A5%AD%E5%85%A8%E4%B8%8D%E7%95%99%E5%A6%BB%E5%85%92

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊