自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

所以生蛇喺黃金時間食特效藥去阻止生蛇部位擴散係好重要

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chanwendy 發表於 16-5-9 17:09
但係我食緊藥, 都仲愈生愈多呀, 上次醫生話唔洗用藥膏住.

醫生係咪俾特效藥你食? 我老公前幾年生蛇,醫生有俾藥佢,但唔係特效藥,不過有寫紙俾佢去藥房配特效藥(即係有選擇性,由病人自己決定用唔用特效藥),嗰時買好似要千五蚊,我老公仲十下十下攞住藥單返嚟(佢冇買特效藥),佢諗住食醫生俾嘅藥就算,我即時要佢去買特效藥,食咗特效藥,冇擴散其他部位,佢只係心口出咗小小,亦冇再出了,過幾日連心口嗰啲都謝埋,我覺得係特效藥功效,touchwood可能特效藥食得快,冇入侵到神經線,所以冇乜痛(託賴)

象牙宮

chanwendy 發表於 16-5-10 12:42
醫生話係治蛇的, 我唔知係咪特效, 隻藥叫阿昔洛韋 ZOSTIN-FORTE
我唔記得藥名了,你醫生收你藥費貴嗎?

象牙宮

chanwendy 發表於 16-5-10 15:18
五百蚊, 係貴過睇普通嘢囉
咁有機會唔係特效藥

首頁

尾頁

跳至