自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

咦!我同你同車喎,對男女係咪坐中間位係石壁落?佢地應該係去行山,我地架車冇bell stop, 我見個男仔斯斯文文叫石壁,我心諗叫得咁細聲,司機都唔知聽唔聽到。

前面佢打尖既事我唔知,但11A 到果陣係有一堆人湧上前,之後都有D人想乘機原位插入11 條隊,不過我地後面D人同佢地講龍尾係後面。

侯爵府

wendykaka 發表於 22-10-30 09:09
我地真係同車,世界真細小。佢落車前我坐去佢地後面鬧到佢地落車。
...

係呀,世界真細小我真係唔知個男仔好眉好貌原來打尖,我坐喺比較後。之前都有兩個男人想攝入嚟,雖然最終冇插入黎,不過我相信前面唔止果pair 男女插隊,因為都見到前邊有啲人手指指叫人去返後邊。

侯爵府

wendykaka 發表於 22-10-30 09:10
如果當時多 d人幫囗就好,得我一個瘋婦不停鬧

咁你一定唔係瘋婦唔夠大聲我都唔知前邊有拗撬,我諗我最小企你10個以後,不過當時情況混亂,我淨係緊貼前邊阿叔保持隊形,唔好俾人插隊,我都冇留意前邊發生咩事,如果佢插我隊,我老公就鬧爆佢。

侯爵府

wendykaka 發表於 22-10-30 09:17
巴士公司都有責任維持秩序,畢竟假日超多人。

可能D工作人員掛住加車,當時如果佢唔係連加幾架車,其實我哋都諗住走唔排。話時話我哋架車個司機一爬咗前邊架11號之後,開到舞龍咁,全程40分鐘就碌咗入去

首頁

尾頁

跳至