母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

前兩日細姪女在依院生左啦,呢兩日都見姪女婿用奶樽餵BB食奶,今日見佢用杯來餵奶...好奇問點解啦.

佢話姑娘同佢講,唔好用奶樽餵奶,會食壞咀,驚混淆乳頭喎...

我就唔明啦,古老人,人人餵人奶,進步飲奶粉之後,個個都用奶樽,而家又話要推行飲人奶....奶樽最後比人講到會食壞咀?(係依利沙伯醫院姑娘講架)
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 dreamboy_man 的帖子

我見佢今日餵到個女周圍係奶,但如果一開始唔餵人奶,會餵奶粉的話,咁就用奶樽就冇問題啦.
<br><br>

水晶宮

回覆 N@N@ 的帖子

明白哂,今日BB同媽媽都出院啦,佢話餵左一日對手都係有D震,不過都會練習多D.
<br><br>

水晶宮

回覆 秋天與楓葉 的帖子

我果日見完新爸爸好努力細細啖用杯餵奶,見佢兩公婆好開心咁做,以為會一直用杯,第三日返左屋企,冇耐已經見佢地post用奶瓶來餵奶,我問新婆婆ㄡ用返奶瓶?佢地話餵得好耐,太眼訓,一來兩個鐘又餵,攪到兩公婆好攰。
我諗用杯真係好費時,應該唔太多人用杯啦。

<br><br>

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊