自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

中午時坐港鐵D電梯,前面兩對夫婦,有一架BB架,我同另一個婆婆係佢地後面,電梯到,全部人入哂去,我同婆婆都係用手仗,lift門要關,因我兩老都行得慢,有個男突然禁關門制,我驚會夾到個婆婆,就一手阻下個電眼,個男人摺我,因用力過大撞裂左隻玉鐲,我唔肉痛隻鐲,只係唔明點解而家D人自私仲要唔識包容,行得慢唔係罪呀.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 mom06 的帖子

另一位婆婆係咁同我講對唔住,我話好小事,又唔關你事,唔好唔安樂,鐲可以買過,老左手騰腳震時,真係要避下D青輕人,慢吞吞都係阻住哂架啦,所以我小左出街.
<br><br>

水晶宮

回覆 cake05 的帖子

應該冇40,兩對夫婦應該係識得架,可能有個推住BB車,就一齊坐lift,但真係而家D後生係個樣個個都好惡咁,係yoho食完野走啦,行行下一個中女睇住手機直行,就係我同個孫中間行過來,撞開我地對手,我就真企唔穩架,好左姐姐捉住我手,唔係我就向後趺一交架啦,點解行街都可追劇,仲要行住來睇???
如果覺得自己慢過人,真係留心多D路面,我自從對腳差左之後,已經好小出去多人地方架啦,最叻第二日去左工展會,都只係行左兩個鍾,開始多人就即閃架啦.
<br><br>

水晶宮

回覆 油麥麥 的帖子

我反而覺得攪到婆婆唔好意思,係咁講對唔住,我話好小事,唔好介意啦.

<br><br>

水晶宮

回覆 Queenie_326 的帖子

樓上JM都話香港人心變哂,呢句好岩.
<br><br>

水晶宮

回覆 lina9316 的帖子

今日收到亞女送比我玉鐲..開心呀.
<br><br>

首頁

尾頁

跳至