興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 媽媽婆婆 於 10-3-30 19:35 發表
日日(7:00am)都在我頭頂嘰嘰咕咕,見我一離開屋企,就飛落嚟,咬爛我d莧菜:之前苗咗一盆太細盆莧菜
?t=1269946590
想苗一盆大d,可以食多d ,點知就比 ...

不過你用哂d盤仔來種唔會種得大,同埋生存機會唔多,你要改用大方盤厚泥,張d幼苗一棵棵排開佢,落d肥咁先得架.

如果初落種子就買d燒烤網蓋係上面,d雀就食唔到種子啦,到左種到幼苗你用d竹仔吊張唔要的cd碟,因為反光d雀就好驚唔飛落來攪攪震架啦.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 媽媽婆婆 於 10-4-6 15:37 發表
原帖由 chinatea 於 10-4-6 13:29 發表

不過你用哂d盤仔來種唔會種得大,同埋生存機會唔多,你要改用大方盤厚泥,張d幼苗一棵棵排開佢,落d肥咁先得架.

如果初 ...

我對面三樓個家人係天台種好多草莓,我都有種,不過一小小紅就比雀食左,我都係用cD趕雀,不過樓上個家人用聲音器,隔一陣就有胡胡聲,d雀唔敢飛埋去,不過我住地下,我驚嘈人所以唔整,但有個男人叫我地d風車,話有一種風車一轉就發出胡胡聲,但我唔知係邊有得賣,我呢幾都落左種,種甜粟同甘荀.
<br><br>

首頁

尾頁

跳至