自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我有一家朋友,識左25年,佢地來親我屋企就好鍾意周圍巢野,細到膠布,喇叭牌,酒店拖鞋....咩都話冇用住先,問佢地食左野未,一定話:今朝食左小小野,跟手做亞媽架就會大大聲講:姐姐煮親麵就好多料架,又菜又肉又腸又蛋,咁個女婿就去巢麵,巢雪柜,有咩食得架就巢哂出來,成家唔客氣架啦,煮哂一人一碗,但唔會煮埋我,問都唔會問一下,尋日來打牌,一下冇收埋D即食鮑魚,兩頭架,比佢地開哂兩罐,唔問人就最冇禮貌.

諗住父親節食架,而家又要買過,臨走未雪D汽水都拎埋,今次叫姐姐貼身跟住佢地,又成日關房門唔比佢地入去咋,呢家人真係好煩,貪心到死.(呻完!飲返罐可樂先).

kckammy    發表於 20-6-15 17:20
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

25年前識佢地時,唔係咁架,果時多數成班朋友一齊來我屋企玩,BBQ,打邊爐架,但自佢家亞爸過左身,個亞媽就變哂,見親就會成日當我面哦佢D女,話比得小錢,之後我老野走左,佢地定月來話陪下我,不過就唔知幾時開始咁巢野,初初諗係亞媽有咁情況,其實已經好耐冇招呼佢地來架啦,上個月話來打麻雀,又係好似自己屋企咁,尋日又來,真係覺得嬲嬲地,好彩D海蓼唔係即食,食得都食埋都似,我諗都唔會再答應佢地來,費事澈親.
<br><br>

水晶宮

回覆 櫻花bb 的帖子

我覺得佢蝦我冇老公,屋企冇個男人係道掛.
<br><br>

水晶宮

回覆 kpfz 的帖子

我奶奶同姑仔來到都唔會入我房架,真係唔會好似佢地咁.

<br><br>

水晶宮

回覆 mln 的帖子

最主要佢地一家來,仲有個老人家一齊來呀,諗住比下面個老人家啦,鬼知越來越過份.
<br><br>

水晶宮

回覆 fitfish 的帖子

我買時順便叫舖頭發埋架,雪係冰箱,佢有巢埋D雪糕食左架,就係話D海蔘做咩未炆架,如果可以生食,都可能冇埋.真次我真係狠心D,以後唔打牌就可以推佢一家幾口啦.
<br><br>

水晶宮

回覆 minidanny 的帖子

訓埋上床呢下真係忍唔到喎,唔舒服最多比佢訓梳化咋,我真係好怕人攪我張床架,以前大果兩個孫,一來到就跳床,比佢跳斷左隻床腳,嬲到死呀.我女唔比人話佢兩個仔架,有氣自己受.
<br><br>

水晶宮

回覆 MMM1108 的帖子

親:有你呢句我就唔洗驚佢地叠馬啦.

MMM1108    發表於 20-6-15 22:16
<br><br>

水晶宮

回覆 cfs 的帖子

唔忍啦,不過今次真係為兩罐鮑魚激鬼氣,煮麵又冇我份,鮑魚粒都冇比我咬下,今日同個女講父親節唔食鮑魚啦,個女聽完話打電話叫佢女婿買返兩罐比我地,我話真係好難啦.
<br><br>

水晶宮

回覆 heidys 的帖子

個女婿係果家人架女婿,我只知佢叫高佬,唔知咩名架.
<br><br>

水晶宮

回覆 jl1113 的帖子

洗劫~~好驚
<br><br>

水晶宮

回覆 samsmama 的帖子

自己仔女細時可以點鬧點打都得,孫已經隔左一代人,大聲小小都比人黑面架,我第一次話個大女細仔,只一句:你好百厭架,冇時停.我大女即刻話我:你鬧我個仔呀,唔得架.
講一下都有即時反應,所以我咩都唔出聲,尋日話過以後唔招呼呢家人,我已經決定左架啦,但成晚又訓唔著,唔知煩咩,總之睇書睇到5點,唔知有咩心事?
<br><br>

水晶宮

回覆 奇異果小邱 的帖子

以前租樓上果家人,有個妹妹同我大孫同年,佢亞媽唔買玩具架,次次落來見咩都一定拎走,又唔會還架,玩玩下就係露台掉出街,而家講起,原來好多人都鍾意來攞我野架喎.
<br><br>

水晶宮

奶類菇類好正,我兩個女都係嫁多菇類的細仔,仲要單件仔,大女4個菇好彩幾錫我女,4姊妹幫個細佬供樓,細女就慘D,兩隻草菇太有錢,縱到個細佬群腳仔一名,就因為亞媽早死,交帶要照顧個細佬生養死葬,要有飽飯食,只係照顧細佬一個咋,老婆同仔當別論,不過6件菇最相同係,全部女強人,戰鬥格都幾難頂架.
<br><br>

首頁

尾頁

跳至