夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Stonefather2021 發表於 21-5-19 17:20
不知道這裡有沒有男人。我現在很痛苦.......
我同老婆結婚十多年, 有兩個小朋友, 我不久前向她坦承外遇一切, 包括由開始到終結, 以及性關係 ...

你痛苦?好嘔心。你老婆一定比你痛苦十倍百倍!
你為乜向佢坦承外遇?因為佢發現還是你為了自我感覺?
你唯一可以做的是做一個好父親和努力搵錢養家,你老婆將來可能原諒你,也可能一世也不原諒你,你必須尊重她的選擇。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Stonefather2021 發表於 21-5-19 20:55
回覆 buibui1123 的帖子

我是在工作環境中與上外遇 起初是性, 之後我投放了感情 之後完結了。完結後我很糾結, 我就說了出來。老婆說她早就懷疑的, 我起初真的分不清激情與愛情, 個人很差勁混亂, 與往日很不同。我現在對老婆的感覺令我前所未有的痛苦萬分, 我想修補彌補這個家, 兩個小朋友還很想要我們這個家 ...

唔好俾我估中,你俾小三飛,就想回歸家庭,回家之後見到老婆,心中有愧,就玩告解。世上有D嘢唔可以做,做左就必須守一世秘密,自己受良心責備,再用一世補償老婆。但你選擇自爆,自私地將醜惡的一面暴露,想求得原諒?俾個誠實奬你好唔好?你同小三上床時,個心有冇家丶有冇兩個小朋友?現在你想彌補,用兩個小朋友做藉口,我只覺得你又想將拆散責任推在老婆身上。

你想要家庭,好容易嗻,你之前同小三有感情,去同佢組織新家庭囉。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Stonefather2021 的帖子

請你睇多幾次 opclk99 兩段回覆,我覺得係金石良言。尤其是佢教你賴皮,拖時間,真係可圈可點。你老婆想離婚,你唯有求佢俾機會你照顧佢地,唔好趕你走,買定床褥鋪在老婆大人床邊瞓地下。打不還手,罵不還口,你只需要幾句對白:對唔住丶我很後悔丶我很愛你。你老婆現在係超級欠缺安全感,最好主動和老婆交代每天發生的事,避免電話不離手。唔好迫老婆表態,以免刺激佢回想你的過去,先做好現在。

opclk99    發表於 21-5-20 22:07

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Stonefather2021 的帖子

其實你唔係第一個選擇自爆的男人,之前也有jm分享過佢老公坦白,真有點懷疑那就是你老婆。
如果你在工作上搭上第三者,以後還有機會見到那個女人嗎?如果你能確保和那個女人斷絕來往,以後不見,例如轉工或調office,你老婆可能會比較容易放下。如果今次你老婆再接受你,希望你珍惜,以後和異性保持距離,切勿讓老婆不安。

首頁

尾頁

跳至