婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:真係唔知點算好-深層矛盾(唔好意思好長...)

62(stoned,過咗大約30秒,加一班飛機起飛的聲之後--當時個畫面真係咁…………

侯爵府

引用:我:希望你原諒我冇大冇細,因為我覺得99咁

原帖由 A.Yin 於 12-05-25 發表
我:希望你原諒我冇大冇細,因為我覺得99咁樣,有D病態

62(低頭苦笑):哈,你估我同99點識的
婆媳版大把野「無關痛癢的」, 唔洗擔心啦。 等等等待中……

侯爵府

引用:俾C6鬧咁夜唔瞓成晚對住個iPad+,明天繼續「

原帖由 A.Yin 於 12-05-25 發表
俾C6鬧咁夜唔瞓成晚對住個iPad ,明天繼續「與62對話2」
多多包涵
身體要緊。

侯爵府

你奶奶想玩到決裂嗎?

侯爵府

直接同個女仔講,「你比人呃左啦,39547!我地係唔會再見你,幫你任何事。你聰明嘅,就馬上坐飛機走,否則我報警,搵移民局捉你走,黑名單你,你一世都唔洗諗再入澳洲一步!!」 個女仔單身夠膽去澳洲,一定知d野。無你以為咁天真無邪,無知嘅一定係你地。唔好再見佢吖,你點知佢有d咩「捉黃腳雞」野/招數!一陣佢有證明你地識佢,你就走唔甩架!

侯爵府

引用:,成件事牽涉好多嘢,暫時未能盡錄,報警都

原帖由 A.Yin 於 12-05-29 發表
,成件事牽涉好多嘢,暫時未能盡錄,報警都未必解決到

我唔係"同情"個女仔,她事實俾99耍咗,而呢 ...
盡量保持心情平和,個女仔嘅事交比62攪,搬得就搬,你肚重有個bb,千萬要好好照顧自己,要胎教架。

A.Yin  62搞緊個女仔屋企  發表於 12-5-29 07:07

侯爵府

A.Yin 發表於 12-5-29 12:35
我已見過兩個律師一個solicitor (62放錢嗰個), 一個 barrister

兩個都叫我哋settle, 唔好waste time waste ...

A.Yin,記得要錄音!!! 錄低哂所有同6299既任何對話!! 同個女仔都要錄音!!! 佢可以係有錢女, 但都可以係不择手段既人, 佢單純既, 唔會一個人夠膽同你地嘈!!! :;pppp:

LAWYER 只理現時既野, 你地越多問題佢越多生意, 所以你地都係小心D,

OR 問多個其他專業人士既意見!!!!

侯爵府

引用:個小8妹吖我喺第三個律師到出嚟,她打俾我

原帖由 A.Yin 於 12-05-29 發表
個小8妹吖

我喺第三個律師到出嚟,她打俾我話她食咗幾日唐人街外賣問我幾時煮飯,她都痴的!
胎教胎教呀。

A.Yin  我就泥癲嘞  發表於 12-5-29 14:49

侯爵府

A.Yin 發表於 12-5-29 15:22
我係好憎乜都要靠人嗰D人,妳唔識我理解、人生路不熟我明白

我屋企=她酒店location 係同唐人街有段距離, ...

都話唔好理佢洛!

怨有頭, 債有主! 你任何一點既善心都會比佢地利用架! 你自己都移民咁耐, 都知"人生路不熟"事少, 佢想博移民事大, 開左個頭, 你死得重快!!! 唔好諗住生仔前, 可以幫下人, 佢地心中只有自己, 坐月都會話你咁得閒, 唔返工都唔幫佢架.

唔好比任何幻想比佢呀!!!

A.Yin  唔係呀係星期日的事,但完全唔理她,C6有難  發表於 12-5-29 16:51

侯爵府

A.Yin 發表於 12-5-29 16:47
8妹係過來讀書的,讀language school 她有俾我睇過她的enrollment letter.

她仲有3、4個禮拜先開學。我唔 ...

C6有難, 佢都要頂架! 大肚婆安胎緊要呀!!! 個BB重D, 出黎好揍好多嫁. 千萬小心, 放寬心情!

侯爵府

A.Yin 發表於 12-5-29 20:29
先講99個call

99:你哋依家咩意思,唔歡迎我契女呀!

唔好再聽你99電話啦!!!

就係有你做中間人, 你99先咁老定!! 你一個大肚婆唔出面既, D男人就唔會照顧個女仔啦, 男女受受不親呀! D36只會嘈你個女人仔, 唔會同男人嘈架. 由D36 同C6反面啦.

A.Yin  我唔知係她,內電顯示係"blocked",有可能係我屋企人  發表於 12-5-29 21:00

侯爵府

manman800800 發表於 12-5-30 10:52
其實係咪要抽返出來睇,事實你哋真係唔知情,唔識依個8妹,個8妹做d咩都唔關你哋時,就算佢訓街都唔關你哋 ...

Can't more!!

越理得多等於踏得越深啊!!

報警啦, 講之前諗住同鄉, 唔想去到咁盡, 宜加諗清楚, 驚個人資料比人揄, 一定要報警啦. 反正又告99唔入; 佢一定搵到人頂架, 之前阿王哥都係咁啦. 唔好再拖啦!!!!!

侯爵府

A Yin, 咁耐以來,好多jm都比左好多意見你,都離不開叫你抽身,唔好理佢地一家嘅事。但你太好人,又想幫c6,事情真係越黎越麻煩了。 你要知道同深信幾件事,99係想要人理佢,好好丑丑都要人睇佢台戲。99一齊都係62比嘅,所以佢點唔高興,都唔會同62嘈,但會曲線發洩。c6係99可以有限控制嘅人,99會兇佢鬧佢,甚至反面一陣,(好過c6唔理佢),但唔會放棄c6 。所以你要心理準備好,一世要對住佢。c6錫你。99攪唔到62 同c6,所以要攪你。 但咁多人錫住你,99未能係你身上出氣,咁又比d麻煩c6。但其實賴係你身上,屈你煩你。你係你c6嘅弱點。你要更加強勢,頂住你99,先可以幫手。否則,你就避開吧。因為你c6返工,邊得閒同學校deal?咁咪拖羅。大把家長call足成個月,都未見人啦。你一call 就到,叫人點信你無能力照顧8妹呢。62唔會比c6有事架。你點告,都告唔到99架,一來隔山打牛,兩個唔同嘅政府。二來,大陸有錢有路,大把人做替死鬼啦。再,62都唔會比99出事,佢要面要事業,佢個老婆佢責任,唔好做佢粒棋子。 提議你報警,只不過想你地畫清介線。唔好上身。但你越做越多,跟本默認責任,咁將來點走得甩?你無question 阿8妹做乜比你地罵都唔肯轉人嗎?d 36 做物重未出塲?大把人搵重金叫lawyer做照顧人啦。你地何能何能做照顧人?樓又比99收,被人趕。你又要生仔,好得閒嗎? 99只會忌d男人,係你夾係中間,99先咁多野架。sorry, it's very hard to read from iPhone. But very very very worry about your family.

侯爵府

A.Yin 發表於 12-5-30 17:00
係我錯,我浪費了大家的苦心

我唔係細個,我亦唔係想理小8妹,如果我想理她,我會俾地方她住,煮飯俾她食 ...

邊個要你認錯啫. 係想你變強啊!!!

哩到10個有9個阿媽, 個個擔心你同BB, 咩產前產後既情緒啊. 如果我迫得你太緊, 係我SAY SORRY, 你道咩歉啫!

A YIN, SORRY. 我太緊張, 我可以唔再出聲. 但請你唔好放棄自己可以呻既Channel. You need a rest,a release, don't give up and don't hide. Please.

菜菜媽  不如各 jm都响 等一頁A. Yin 嘅等一個留言按一下“ 支持”給 A. Yin 打打氣!  發表於 12-5-30 22:41
菜菜媽  不如各 jm都响 等一頁A. Yin 嘅等一個留言按一下“ 支持”給 A. Yin 打打氣!  發表於 12-5-30 22:41

首頁

尾頁

跳至