跳至

首頁
12345...17

尾頁

子爵府

10月如果唔水喺hk過中秋, 攞2/10 一日假有四日玩。你地得唔得先?
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

子爵府

係啩, 如果係, 祁福都可能難book啲。我如果真係去, 會帶埋老爹老媽去, 等佢地去動物園同睇大馬戲,同係食街食吓嘢。

你會唔會帶老人家去呀?
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

子爵府

cc, 阿媽又話想去廈門玩。
66話啱啱先去完, 隔一個月又去過祁福唔水咁密嘩。
嘉輝會平平地近近地都在我考慮之列。

http://www.goldtimetravel.com/dongguan.htm
http://thailandfans.com/forum/vi ... p;extra=&page=1

子爵府

白豬
淘淘2/10都要返學架。

子爵府

幼稚園番少一日都唔太緊要but一上小學, 就another story, 郁不得也哥哥。

子爵府

HL529

HI HI! 歡迎加入!

子爵府

reego
兵到係呢, 我要佢做柴可夫斯基啫。

白豬
你見到淘淘番學? 我擒日去咗接佢放學呀, 見唔到你。 奀豬番咗真光開唔開心呀?
你中秋節去大飽口福? 幾時要訂位呀, 食完有咩節目呢?

子爵府

reego
住村尤其是住地下, 啲貓狗都好自由出出入入, 亦容易身陷險景。唉, 防不勝防。

waisin
你回歸咗未呀?

noodles
生日唔水正日去都兔費貢正? 等我66 11月生日去番次先。

子爵府

什麼免費服務呀?

哩兩日去參觀咗兩間小學, 一間係元朗徐潭林, 一間係大埔孫方中。

徐校舍環境十分好, 對啲校長老師印象唔錯。
but孫似乎啱淘淘性格多啲, 但要跨區乜分都冇, 機會都幾微。番學接送又係另一個大考慮。但我感覺間學校同淘淘會好啱feel, 加上有一條龍中學可以直上, 中學多個choice。

子爵府

午安呀!

子爵府

住得偏遠, 奉旨早啲走。今時唔同往日, 一話走得仲唔雞咁腳, 好快上到車, 66喺大欖接,而家在家中, 呃咗個幾鍾。but聽日自己攞咗上午半日,希望唔會嘥咗lu。

子爵府

ww
h1n1 殺到?

真光上午早前聽聞都有一個確趁but冇停課。

白豬
本來10點要去母嬰健康院, 而家話十典先會改掛3呺,咁即係典, 幾典會開番, 個10典appointment 係咪要改期? 嘥咗我半日假兼再約期唔知喺咪要再等兩三個月。

子爵府

今次個風好勁, 我個同事都係住錦田一帶, 佢佢同屋苑天台個鐡莲成個抽起吹咗落街, 跌咗落四部車樹, 其中一部係我同事嘅。

reego
咁大個女先第一次牙痛, 你好叻喎。

白豬
我都有去健康院, 不過係去再排過期。

子爵府

noodles
點樣食楊桃啲牙會変白呀?唔講唔知原來星星有哩樣工效。

淘淘啲牙都係唔知典解好似好多牙漬, 最近買咗牙賊草卒吓, 去咗考多, 矛咁肉酸。

子爵府

頭條有講打風吹走個莲單嘢。今次真係非來橫禍, 車主固之橙,屋主仲橙, 我同事同另外一部車粗略估計要廿皮要修理到, 另外一部係77年嘅古董車, 可以話無價, 車主仲要係律師, 唔知點計。

reego
你真係好得, 好好精力呀!

noodle
大人食有冇效呀?

子爵府

Suilangmui

阿仔考完有冇咩講呀? 有冇信心呀?

子爵府

bunny

淘淘ballet暫停, 10月中前 sat 11am - 2.30pm 我ok呀! 10月有兩個sundays 我都 ok。

子爵府

白豬
淘淘之前喺周宋學, miss suggested 佢升班but要weekdays時間唔啱我所以而家停咗。試過佳佳淘淘唔鍾意, 諗住再試吓元朗劇院, 不過冇試堂。本來諗住今個月學, but因為去參觀小學, 所以遲少少先再玩lu。

waisin
candle你想幾時攞? 我要問問女傭擺咗喺邊先。

係邊到學 ballet 呀 ?

子爵府

科學園 - 金蛋FUNFUN日!

聲空間 - 2009年10月25日
地球領域 - 2009年10月4日

時間:11:00AM-5:30PM
地點:科學園第二期湖畔
費用:免費

**有免費穿梭巴士來往新達廣場/創新中心/海富中心**
另有沙田循環線.大埔循環線.馬鞍山循環線來往科學園

詳情請參考:
http://www.hkstp.org/HKSTPC/news ... 90&typeId=NT_04

weschan
新街坊?

子爵府

到時有胸就去lu, 泊車你都唔考諗lu。

waisin
你66有冇機會搵到多個車位比我地jack?

首頁
12345...17

尾頁

跳至