家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都俾基金佬呃過錢,輸了幾萬,如果我早d睇到大力大力 的文章就吾洗比人扼.
我遇到果兩個基金佬佢地係真係扼我的,第一個扼我錢,第二個扼我友情,
A經紀就叫我公老買基金比個仔第時讀書用,1-話只供頭兩年就吾洗再供<---(當然不是啦,我而家都仲供緊,因為每季都扣好多行政費,怕比佢扣到本都無.)2-佢話一定要供20年無得供15年<---(呢個已經係講大話了)
因為我老公果時check到有病,最多得兩年命,可cliam一些錢來醫病,A經紀就叫我公老把d保險cliam來的錢幫個仔買基金,我老公以為只供兩年,當佢走了之後,吾洗我供的.結果兩年之後張單就比我來供,而家係一面輸緊錢,一面又不停扣錢.呢個A經紀連個快要死的人都扼.
另一個M經紀原本是我由細玩大的好朋友,當佢知道我老公死左,有些小錢留比我,佢就不停約我出來介紹基金比我,不停幫我洗腦,又話d錢放銀行追吾到通脹,佢仲不斷sell D高風險的基金比我,結果我就幫佢左,而家輸了一半本金.佢仲同我講過一d好hurt的說話,佢話我:"老豆又死左,連老公又死,真係好適合用你做例子來sell保險."
佢令我輸錢我無怪佢,但我估吾到佢一做了保險就連性格都變了,眼中只有錢.
所以我以後都吾會再相信經紀,就算經過銀行我都好驚,因為佢到都試過check我戶口有幾多錢後,不停打電話叫我買乜投資計劃.很煩的.

大宅

結果我呢個M朋友都有報應,佢比佢上同司炒左,佢上司攞曬佢d(MPF)公司客,因為M朋友新入行,帶了佢上司一齊去見客.結果d單就寫曬上司的名.原來做 MPF單,d經紀係每個月都有錢收的.
到最後,我個M朋友比人炒果日,佢上司對佢冷言冷語,話佢,"有人攞住個果紙箱走了,好似拍戲噤."
呢行真黑暗,真係"一山還有一山高",要好奸先可以做得住呢行.

大宅

係呀,真係越高級越無良心,扼我老公果個A經紀就是好高級的,而且佢真係好貪婪果種人.
佢上年轉了去P公司,佢就call我地呢d客,要我寫紙轉經紀,就係轉比佢老婆,佢老婆都係佢公司的經紀,但佢講明佢老婆剛生了Twins,乜都吾理.
佢噤做只係想keep住舊公司客的"傭金",另一面又收P公司的錢(高薪請佢去的),好鬼奸狗,我當然係吾So 佢.結果佢舊公司知道佢要d客轉經紀,公司寄信叫我地吾好轉,話A經紀呢種係不法的行為.
希望佢公司拉佢去坐監.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊