家事百科

跳至

首頁
34567...38

尾頁

子爵府

Re: ~wee~~暈暈 之 靚太唔易做

jc,
我in朝早10點幾呀!

子爵府

YuYung,
聽日你幾點至得? 我哋諗住去新世紀食, 幾點鐘去就睇你啦!

子爵府

bebe, YuYung & jc,
今日真係唔該晒你哋, 等我可以有餐安樂茶飯食! 仲有Shirley幫我接埋仔, 我仲唔去夜啲咩!
思翰會乖乖? 一話你哋啲容忍度都大咗好多呀? 可能我面皮厚, 又唔多覺唔好意思喎! 你哋又唔覺得煩, 就得閒試多幾次都唔拘!

大家記得今個星期日1200到會所呀! 到時幫小朋友預備埋halloween衫啦! 又可以著多日, 抵呀!

jc,
順順利利, 暢通無阻, 一tick過!

子爵府

jc,
你講大話? 今朝我問過思翰啦! 佢自己都有認琴日有百厭呀! 佢話佢同禮禮打架, 又有搶嘢, 又有比Aunty Sally罰入房, 係冇? 佢話淨係佢兩個百厭, 其餘小朋友都乖乖就真!

子爵府

jc,
恭喜晒呀! 快快去練好手車啦! 咁我哋以後就多節目啦!
聽日12點鐘係會所三樓呀! 記住唔好又遲成個鐘啦!
哈! 估唔到啲女仔原來真係咁貪靚, 人哋講一句都係咁記住!

YuYung,
思翰係咁車天車地, 我同佢講話Aunty Sally話咗比我聽乜事啦! 佢至話係, 不過佢都係死口話佢有同禮禮打架, 不過你哋睇唔到喎!

子爵府

YuYung,
你又閙咗邊兩隻馬騮? 思翰?
做乜比咁大壓力自己呀? 咁都要瞓瞓吓紮醒?

jc,
:-( 琴日司機叔叔漏夜打嚟話你哋兩個唔坐, 佢又費事為咁少錢同學校鬥過, 所以話想唔車我哋呀!
好在最後我同佢講咗一輪, 原來我啲邊佢又加多個學生, 前後共5個, 冇咗你架車個保母, 佢驚一個人拖唔掂咁多小朋友, 不過好在琴日禮禮媽咪一早同我講過, 佢可以幫手扶啲小朋友啫! 咁至叫暫時解決咗! 今日禮禮媽又同我問過楊老師, 佢話學校從來冇叫過佢哋唔好幫手照顧啲搭保母車既小朋友, 仲話反而係校車公司投訴學校話佢哋好去幫手喎! 今晚仲會開會討論有關既事, 楊老師話會幫我哋反映一吓喎!

子爵府

場租 : $400 : (大爐$150/小時 + 場地$50) x 2小時
食物 : $1106
飲品 : $174
總數 : $1680

$1680/18大人 = 每位$93

子爵府

YuYung,
我問返思翰, 係咪佢百厭, 所以比人閙, 佢又解釋一大輪, 跟住仲話只係你唔知邊個啱, 邊個錯至閙佢啫! 都唔知好嬲定好笑!

jc & bebe,
記得下星期Show & Tell要帶家庭相返去呀! 好影定啦!

bebe,
星期四橫掂都要去攞表, 一唔一齊去食個早餐?

子爵府

jc,
係呀! 記得要帶條褲比我做辦呀! 我諗住星期四攞完表, 順手去接埋思翰放學, 跟住過去愛民村度身, 做得嚟都差唔多啦! 要趕添呀! 唔該晒!
工人一嚟咗, 果然得閒咗喎!

YuYung,
我都收到相啦! 唔該晒!

子爵府

jc,
為免麻煩, 佢度又唔係貴, 所以應該都會係埋佢度買!
今日同思翰落樓下玩, 第一次撞到Marcus兩兄弟, 不過佢哋同學見面, 好似唔多熱情, 不過玩咗一陣仔, 都有一齊玩! 今日Marcus媽話嗰份植物生長表係今個星期五交, 我都唔知邊日, 你哋有冇印象?

子爵府

bebe,

遲來既祝福就係為咗等你開心耐啲啦! [size=x-large]HAPPY BIRTHDAY!
琴晚同阿強哥去咗邊慶祝呀?

jc,
你果然堅呀吓! 3少奶生日都知, 人哋老公生日又知,

YuYung,
送咗老公去機場? 咁咪又有車車楂囉? 今個星期五楂唔楂車呢?

子爵府

bebe,
人哋早餐聚會, 你等下午曲終人散時至出嚟做乜? 係咪啲兩日既慶祝活動好頻繁呢?
聽日記得帶返個 halloween籌款箱返去呀!

YuYung,
做乜唔改第日睇醫生, 嗰日帶完Aric睇醫生, 要帶佢返過海, 跟住又要再過返海, 你趕唔趕得切?

jc,
聽日記得帶條褲比我呀! 唔該!

子爵府

bebe,
下午暫冇節目呀! 仲有夜晚我要去上堂, 所以唔可以玩太晏嘛! :wink:

子爵府

jc,
校褲已買好, 盛惠$50條, 一條買兩條呀! 不過恤衫就唔係好啱, 好似好大件咁! 聽日就可以還返條褲比你啦!
聽另一topic話CCKG今朝有媽咪0800度去到, 已經有百幾人排隊啦喎! 好在我哋悠悠閒食埋個早餐至去啫!

bebe,
不過講明先, 食完嘢玩一陣就會走, 事關我要揍思翰返婆婆度, 聽晚有約嘛!
我唔只幫YuYung訂咗相, 都有一張係瑤瑤既!

另外我哋同咗Miss Chow & Miss Keryn講18號會返去探佢哋, 大約12點返去喎!

子爵府

哈! 好在我開宗明義講明唔出席啫! 唔係無端端又欠人哋幾百蚊添!

jc,
我揀咗10-11月去觀課, 不過仲未有乜聲氣! 另外仲揀咗生日會, 參觀活動同伴讀計劃!

子爵府

YuYung,
佢哋係慶祝佢哋兩個入到香兒呀! 可能佢哋想請我借啲倚請我哋食返餐啩!

jc,
你話你幾勁呢! 一問起啲個題目, 今日歐老師就打嚟, 仲要係思翰聽電話, 佢問我邊日得閒, 我話邊日都得, 咁佢話今個星期會唔會好趕, 我話冇問題, 咁佢就叫我今個星期四返去觀課! 另外我揀咗個伴讀呢, 佢就話原來係由0825 - 0845啲段時間, 不過佢話我哋班小朋友多數搭校車, 所以較遲返, 我就0830返去都得, 咁我可以一早揀定書又或者到時去佢哋度揀定書都得!

另外我又問咗歐老師, 今日張橙色紙仔話要帶家庭照, 原來同Show & Tell唔同, 所以係要另外再比一張佢哋帶返去!
仲有你哋今次啲圖書還書日期係幾時? 思翰啲吸咗係11號, 但係星期六喎? 佢哋有冇攪錯咗呢?

至於個 trial playgroup我只記得大約係1715咁上下, 唔敢肯定, 我連嗰間嘢既電話都唔見咗, 乜名又唔知, 我仲諗住靠晒你添!

今日我去金綸買恤衫, 只得一件, 想買多件都冇, 去咗另兩間都冇佢哋size, 睇嚟要快啲去搵定至得啦!

子爵府

jc,
係呀? 咁我聽日都比思翰照帶啲圖書返去睇吓有冇得借新既啦!
你琴日帶張family picture 係for Show & Tell, 今次要嗰張係要真係3R/4R既相, 係用嚟做手工, 所以我至提你哋帶過另外一張!
星期四觀課係由0830-1000, 老師安排咗我一齊進行音樂/小組/伴讀活動, 伴讀活動歐老師話返到學校至揀書又得, 係屋企帶去又得, 不過我原本叫咗思翰返去幫我揀書, 點知今日放學返嚟, 佢又話要帶自己啲書返去喎! 可能係佢唔記得揀, 跟住就用個咁既籍口!
星期五夜我哋有約, 唔可以同你哋一齊dinner! Sorry! 今日終於派咗校服啦! 我就只得一條煲呔!

YuYung,
我都想幫思翰係Chickeeduck買件灰色開胸冷背心, 好似係$179, 唔該同我買多件110碼丫!

子爵府

jc,
啲校服要簽收邊張單呀? 我唔見既!

bebe,
你都唔好咁廢寢忘餐去打機好喎! 得閒上嚟留吓言得唔得? 唔係我哋唔知你有冇打機打到嘔白泡架!

子爵府

jc,
我都諗住同一個3月媽咪搵日逃學去海洋公園架!
禮媽有乜送比你兩個咁開心?

YuYung,
咁樣你最後有冇幫我買到件冷衫?

子爵府

bebe,
做乜唔去ym?
唔駛驚, 我有華員証, 可以買平啲, 不過都好似係8折咁上下!

首頁
34567...38

尾頁

跳至