單親天地

跳至

首頁
34567...22

尾頁

大宅

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

nam,

baby, 上黎用我地坦誠既心傾計吧~

大宅

gutgut,

你上左黎啦?
快d 用你坦誠既心同我傾計啦~

大宅

唉, 好眼訓~
講我d 親戚都講到悶鬼哂~
講哂我親戚d 野出黎真係舒服哂~
平時見佢o係我面前好威咁, 真係不吐不快!!
我親戚又係有上bk~
佢同我講佢有時會入黎睇~
but now好舒服呀~多謝你地聽我訴苦~

大宅

nam,

你知唔知我忍左呢個親戚好耐ga la~
由細到大佢講咩野我都當佢冇到~
但到我now大個左佢就好過份囉~
真係唔講出黎唔得囉~
我個親戚就黎連我有幾多條毛佢都知ga la~

大宅

nam,

話時話, 我都唔知我有幾多囉~
我一陣bath既時候等我數下先~
我想講呢, 我個親戚拎綜援真係拎得好串嘴~
成日買名牌, 哂命囉~
我同我屋企人都勁唔鐘意佢囉~

大宅

babyloklok,

係呢~你都feel到呢~
so 我呢個正義既朋友出場啦~哈哈哈哈~

大宅

wincy_82 寫道:

nam,

你好..仲有邊個係度呀..?

我係度呀~

大宅

carol,

拎綜援得好少錢,乜仲有錢去哂命嗎?

我都唔知囉~
我都唔想知囉~

大宅

快樂大雜扒 寫道:
hi~ i am a new member ^^" [quote]

扒扒~
halo~

大宅

babyloklok,

之前我既鄰居成日都買名牌ga~
佢都係拎綜援既~

大宅

快樂大雜扒,

點解ar??
你唔夠$$使ar?

大宅

babyloklok 寫道:
[quote]
superlover_mak 寫道:
babyloklok,

之前我既鄰居成日都買名牌ga~
佢都係拎綜援既~

係嫁!其實有好多法律"喇"俾人呃嫁!
我只係話有心呃既人...唔一定話who!! [/quote]
好多人都係咁做, 先呃到之ma~
但我覺得咁樣, 會變左係縱佢地~
d 議員仲話要加$$俾佢地~
講真, 真係有需要o個d 就話姐?
唔係o個d 都唔知加俾佢地做咩野~
等佢地有多一個錢去買野~

大宅

babyloklok 寫道:
係呀!我見過有D直情有本事早餐到宵夜都係酒樓食! 大魚大肉果款!!

嘩, 咁串...........
冇人check佢地既咩??

大宅

babyloklok,

乜真係有人拎綜援都好有錢架咩?
我都想拎,咁鬼正.
吾洗日日同男友捱得咁辛苦.

我都係咁話~
我男朋友now做得仲辛苦.......
見到佢咁都心痛......... :-(

大宅

nam,

點解ar?

大宅

lok,

唔怪之得啦~
我表姨媽都係咁囉~
佢40幾歲, 生完一個又一個, 最細o個個都未夠一歲~
成日都食好, 買野又買名牌~
打牌又打到鬼死咁大, 驚死輸唔哂~
仲有呀~我好記得有一次我同佢去買野食, 佢o係零食物語買左幾百蚊零食呀~
so 我先至o係度打出黎之ma~
我知我表姨媽有上bk, 佢同我講過佢有o係單親呢邊睇~
我想佢理下納稅人既感受囉~我屋企人搵$$返黎好辛苦ga~
有時仲要開ot.........
真係咁辛苦為咩野姐, 咪又係為左我地呢d 仔女!
我屋企人要死慳, 人地就大魚大肉~
我有時見到我表姨媽我真係好想打佢~

大宅

wincy,

我o個個雖然一日返10hrs, 但佢成日都overtime 囉~
佢成日都會好快累~
枉我男朋友返工咁辛苦, 我見到佢都心痛~'

大宅

快樂大雜扒 寫道:
carol :
wa you 明顯到 ar~
真係怕d人 see 唔明 ga bow~

我真係怕我表姨媽佢唔知呀~

好啦~我訓啦~
88啦~everybody~

大宅

lok,

呢d 咁既relationship要唔要都冇所謂啦~
now好多人都當唔識佢ga la~
成日去旅行......
我o個個日返大陸

大宅

catcatnelson 寫道:
[quote]
nam18 寫道:
catcatnelson

請問你想叫我地睇咩呢????
其實...依d事實我地全部都知.....
我地唔係係到講是非....
所以都請你唔好係到撩是鬥非..........

(唉, 好眼訓~
講我d 親戚都講到悶鬼哂~
講哂我親戚d 野出黎真係舒服哂~
平時見佢o係我面前好威咁, 真係不吐不快!!
我親戚又係有上bk~
佢同我講佢有時會入黎睇~
but now好舒服呀~多謝你地聽我訴苦~)

細路女.....妳們講的事,好像有出入...食多幾年飯先來玩嘢!
好一句, 所以都請你唔好係到撩是鬥非.......... .....吾好在bk這麼玩吧! [/quote]
點呀
老人家,
我地講咩野有出入呀~
咩野叫食多幾年飯呀~
我仲有大把飯食, 唔食飯仲可以食面~
我地幾時有撩是鬥非呀~
你而家咁入黎講野, 擺到明挑釁緊我地囉~
真係你有壓力我有壓力~
所以都請你唔好係到撩是鬥非!!!!!!
吾好在bk這麼玩吧!!!!!

首頁
34567...22

尾頁

跳至