懷孕前後

跳至

首頁
34567...41

尾頁

子爵府

尋晚同老公商量過,佢話計過數,如果我地冇好多錢做首期,咁供樓都係蝕息俾銀行,好似租屋住仲好,不過我成日怕出o黎住開支會好大,又要食,又要交水電煤,但係都稔住搵日去睇下樓再決定。如果租到又平又靚咁就好喇~

[ 本文章最後由 mikitten 於 07-7-16 11:05 編輯 ]

子爵府

今日老公居然話怪叫狂魔問我地租唔租佢間屋!初時我地唔買樓,就係因為佢地話結左婚唔會o係度住,跟住佢地買左樓,話租一年俾人,之後又話租多年,依家仲想叫我地同佢租,咪即係幫佢供埋樓,真係稔起都激氣。早兩個月又話11月搬,依家又好似想繼續租俾人,一時一樣,都唔知佢想點~~~

子爵府

老公尋晚問左佢,佢話因為依家冇野做,想再租出去,但係又想租一年,所以想我地租,因為同人簽約,通常要簽兩年。
我同老公講,又唔係真係平好多,我寧願地方細D,都唔想同佢租,擺明搵我地笨啦,一陣你搵到野做,又話叫我地搬,咪俾你玩死~~~

子爵府

mimibooo,
你租港島區都係4千蚊租咁平?我家姐都成日想租港島區,方便返工,不過D租就好貴呢.........

子爵府

我上網睇過下,四五百尺大約要3千幾4千,搵日會同老公真係去地產度睇下。

子爵府

如果村屋,特別係錦田果邊,就平D,大約2千,仲大D添,不過交通唔方便呢......

子爵府

老公話計落好似屯門抵D,可能會去屯門睇下,因為我本來稔住,住返元朗,咁我搵返一兩份補習,帶阿仔上阿媽度會方便D,不過如果住屯門,老公返工就方便D,都係一樣姐。

子爵府

因為老公除左星期四,晚晚都要返夜校,所以到依家都仲未有時間去睇樓,都係要留返星期六、日先有時間。

子爵府

不過我就已經去睇定D電器,計下大約要幾錢,得閒去睇埋傢私先,因為我最鍾意行傢私舖~

子爵府

原文章由 janice_lau 於 07-7-20 12:03 發表
如果你係租,可以考慮下D有埋傢俬電器全包既,真係慳好多

如果睇得o岩,就梗係最好啦,不過好似好多都只係包少少電器。

子爵府

乜你地兩個都咁好彩o既,我都想搵到新裝修,又包傢私電器,個價錢又唔貴o架.......

子爵府

尋日老公唔舒服,所以邊度都冇去,我就o係阿媽度冇返去。出街真係好鬼熱呀,行一陣就成身汗。
上年BB展有去,不過冇乜點買o野,所以今年未必再去喇,又遠又迫。

子爵府

老公話佢冇咩事,叫我返屋企,所以今晚o係阿媽度食埋飯,就同BB返去,到門口已經有D後悔,因為見到佢表妹對鞋o係門口,點知返到去至知,佢另一個表妹又o黎緊,真係好後悔返o左o黎呀,我決定聽日一早又設阿媽度避難呀~~~

子爵府

今日又帶埋阿仔返左阿媽度,本來又稔住返去住幾日,不過老公話,成日得佢一個好慘喎,所以今晚又要返去,唔知佢地幾時走呢......最怕就係學校假期。

子爵府

mimibooo,
影完記得俾我地睇呀∼

子爵府

原文章由 mimibooo 於 07-7-27 00:51 發表
mikitten

做咩仲未訓呀
禁night

尋晚差唔多兩點先訓,同老公商量點好,因為尋日去睇過老公做野附近D樓,都幾舊,仲要四千幾五千蚊租,老公又話佢細佬度好抵,話佢地點都會再租多一年,咁我話租一年之後又要搬,如果搵唔到屋,D傢私電器唔通俾晒佢呀~(我覺得佢地都係想咁)一係就叫佢地買晒傢電先。之後我問老公其實有冇想過買樓,佢話都想買,不過想儲到5成首期先買,咁我問佢唔搬要儲幾耐,佢話大約3-4年,咁我可能要再忍多3、4年,唯有多D返阿媽度囉.....:-(

[ 本文章最後由 mikitten 於 07-7-27 10:21 編輯 ]

子爵府

因為得老公一個做o野,如果搬出o黎住,每個月就冇乜錢剩,咁就即係以後,或者好長時間都要租,買唔到樓。其實我一直都想買多過租,話晒供完間屋係自己o既,所以都唔知點好........

子爵府

janice_lau,
因為如果我地唔o係度住,反而99話要俾多D家用,所以更加冇錢剩......

子爵府

ngo-baby, lovelyanyan,

我都係全職媽媽,得閒多D入o黎傾計啦!

子爵府

mimibooo,
除左發燒,仲有冇其他唔舒服?可能係出疹,或者好似上次晞嵐豬咁,發燒幾日,退左燒至開始有鼻水同咳。

首頁
34567...41

尾頁

跳至