家事百科

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

你就好啦!開始有D嘢睇下,我10月頭收樓,又係全屋整過,今日先開始攪水電,得番一間石屎屋,滿目篬夷咁!

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

Happy小米 發表於 12-10-19 07:47
咁佢地用左兩個星期打拆舊裝修,又真係慢左啲……

你諗好哂設計未,選好哂料未?
其實係10月10日先收樓,11號開始拆嘢,到18號就攪電,咁樣算唔算慢?基本上諗好晒設計,料都買得7788,宜家係等cf 鋪好地磚,傢俬果邊就會再上去覆尺,不過唔知要等幾耐?

伯爵府

Happy小米 發表於 12-10-22 09:01
都okay 嘅,如果肯放一兩工人做都可以快架。覆完呎應該一個月或以內有傢俬吧!

...
係呀!傢俬舖都係話做傢俬要預一個月。不過我地唔急,諗住一月先搬入去。

伯爵府

嘩!你好快呀!我間啱啱拉完水電咋!

伯爵府

睇嚟接近完工喎!恭喜你!好快就入得伙!

早排連場大雨,我CF話太濕貼唔到牆紙,唉!工程又要延誤了!

伯爵府

Happy小米 發表於 12-12-7 23:47
係呵!
下星期六正式搬喇!
听日會黎埋兩個兒童房傢俬,女的仙子床同囝的城堡床。
你就好啦!我諗要近12月尾先完工,諗住一月中搬。

首頁

尾頁

跳至