時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

B612星球 發表於 19-8-25 13:29
是的,要不帶偏頗,希望你也說到做到。個別犯錯的警察,會得到適當的懲處,不是要符合你心中所要的,才算 ...

你意思係警員使用過份暴力,係冇指引?
你小心你的用詞,完全會陷警方於不義。

警方一定有指引,警方絕不容忍,個別警員濫用暴力。

翡翠宮

ASJ2008 發表於 19-8-25 15:49
你仲死撐、暴徒作咗幾多次惡,兩隻手都數唔哂,拉三千個也不為過!除了元朗你仲識講乜?針姐
...

你講得啱呀,咪比你拉囉?有人唔比你拉嗎?警察濫用暴力呢?又會拉幾多?0囉。
好正常架。你唔係以為,警察會拉自己人吧?發夢吧,警察係維持社會秩序,唔會錯架。
元朗警黑勾結,係事實,又點解唔比講?我現在仲等緊警方李漢民警官出黎交待,佢當日點同黑社會拍博頭?點心領?
真係你唔覺得肉酸,我都覺得核突。你一定要包庇呢d警隊精英呀,你越包庇,警隊聲譽就比你呢種人敗晒。

翡翠宮

hennyyoyo 發表於 19-8-25 20:35
警察無拉過警察?我真係唔該你喇

我點解要放大?我只是講「事實」。你覺得我放大,只係你看法,不是事實。

但又好奇怪,唔知點解每次講事實,又會好多人唔啱聽。可能佢地唔肯去相信某d事實,所以對人講事實,就特別激動。我唔係講你,請叿好對號入座

講真,大家香港人,大家都會支持警察執法。
但「犯法」就絕不應姑息,李漢民警官呢d枯枝,唔除去,只會再一次破壞警隊公信力。

翡翠宮

hennyyoyo 發表於 19-8-25 21:35
你有邊次唔提? 講~事實?有人交了報告比你?

仲有所有人要得你做完判官先可以重生, ...

咁真係唔好意思,我講「事實」,腰中你嗎?

我地香港人,係需要知道「真相」,唔會不了了之。

一日警方唔認真調查李漢民警官勾結黑社會事件,元朗警署選擇性執法,違法公務員中立。只要我講既係事實,我就會繼續講。

首頁

尾頁

跳至