自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

bestgood 發表於 19-7-22 17:13
我只是想安靜甘做野都唔得?

我今日完全唔想講野,好心痛香港,就由得佢地講嬴晒吧,又有咩所謂?!我地己經輸左一個家,輸左整個警隊,已經冇野可以再輸。

去到自己果區既連濃牆,仲見有個C9仲寫 「加油年輕人」貼上去,我自己忍唔住眼濕濕,心唸C9點解你仲要堅持?!,我好想寫「一路走來,感謝你們,但是時候要放棄了」
警方己經和黑社會勾結,暴力鎮壓不完,就黑社會補上,你地點同佢地鬥?!點鬥?要被打幾多次才肯醒?香港人冇可能爭取到什麼,安安靜靜生活,仲可以留一口氣。否則。。。

我不會再相信警隊,我會記住「八鄉指揮官李漢民」點樣和白衣人拍博頭,點樣多謝佢地再提佢地好走,點樣答記者說自己唔睇錶,唔知自己幾點到元朗站,sorrry喎。
警隊內,究竟有幾多個「李漢民」?可能全都是「李漢民」!

翡翠宮

HoneyBee30 發表於 19-7-23 06:55
有黑社會參與入面無差别打人 對我嚟講已過咗底線

用籐條fit人,你估仲係幾十年前D長輩打自己D細路? 班人 ...

心痛整個香港警隊輸了,心痛講唔到野。
曾經我以爲香港警察是好專業、好盡責,原來我錯了。

翡翠宮

HoneyBee30 發表於 19-7-23 08:00
咁唔會一個都冇嘅。。

你呢2日都係睇少D新聞,隔離一下

遊行時遇到警察,我都好多謝佢地幫手,冇佢地,遊行都唔會咁有秩序。
示威,我知佢地當值咁長時間,難免心情煩燥,搵示威者出氣,手起捧落,我都明白,佢地真係好辛苦,其實大家都好辛苦。

但勾結白衣人,放人走,己超過了警隊的新底線,我悲痛我們的警隊,我切底失望了。。

HoneyBee30    發表於 19-7-23 08:25

翡翠宮

ASJ2008 發表於 19-7-23 08:42
香港就是死喺你呢D人手上,成日話警察同黑社會合謀、又無證無據!
咪好似有jm 之前講果D 中咗邪教果同事咁 ...

翡翠宮

jumphigh 發表於 19-7-23 09:24
本來呢個貼我唔想回, 見到你提起嗰位李sir, 我真係忍唔住!
喺電視睇到佢 回答記者嘅態度語氣, 我真係 ...
講真,佢咁講我唔嬲,但好痛,心痛。

翡翠宮

CandyCat 發表於 19-7-23 14:10
今次警隊一舗清袋

心痛、失望,我們警隊的專業形象,毁於一旦。

首頁

尾頁

跳至