自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 SaSaHon 於 09-8-26 17:59 發表
大方, 就唔會依家先咁做啦!

我都係咁話!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 mangolee 於 09-8-26 22:24 發表
有咩安危呢?咁所有結咗婚又公開婚姻狀況的藝人的另一半不是很危險?根本不用為一個自私的男人找藉口!

由始至終不是因為連fans都話佢唔啱,佢唔會拖朱小姐出來!

始終是別人家事,不容我們評論,但我只為那個女人不值吧! ...

作為外人,佢哋公唔公開都唔關我事,難聽講句,佢死老豆我又唔會心痛! 但係,作為家人,如果朱小姐你個姐妹/女兒,你見到佢真心真意對個男人廿幾年,而個男人又一直唔肯公開佢既身份,身為親人既你,問心,你會點諗?

翡翠宮

原帖由 mangolee 於 09-8-26 22:38 發表
因為樓主認為呀朱小姐幸福,先令人 幸福的定義又是甚麼呢?

可能樓主認為用24年青春換作同劉天王光明正大手拖手15分鐘係好幸福呢!

翡翠宮

原帖由 sarali 於 09-8-26 23:02 發表
我覺得幸福嘅定義係......老公保護到自己囉.....

但係個老公係公開場合唔認你喎! 你都覺得幸福?

翡翠宮

原帖由 sarali 於 09-8-26 23:13 發表
其實可能係女嗰個唔想認呢 ???!!!

咁又可能個女既好想認,但係個男人唔想怕影響事業呢! 作為女人既你,如果你老公係出面唔認你,你會點呢? 如果你女婿係出面唔認你個女,你又會點? 講到底都係因為佢係劉德華,如果佢係陳冠希,你又覺唔覺佢呢個行為係愛家人既表現呢?

翡翠宮

原帖由 sarali 於 09-8-26 23:44 發表
你咁問, 我都唔知點答你......一家唔知一家事, 硬係要探討人哋嘅嘢, 咁我問返你吖, 如果真係朱小姐唔想認, 你係劉德華, 咁你會點呢 ???? 我哋又唔係瞓係佢哋床下底, 點知人哋啲家事o者 ???? 係咪 ?????

...

唔係話要探討人哋家事,而係你話覺得劉生呢單野朱小姐好幸福,所以我見有感而發啫! 講多次,佢死老豆我又唔會心痛,又關我咩事呢! 但作為一個女人,而我亦只係一個普通女人,將心比已,如果個老公係街唔認你,會唔會覺得好難受? 我諗問10個女人10個都話唔可接受,咁樣何來幸福? 就係因為佢係劉德華,佢終於肯光明正大拖住朱小姐你哋就覺得佢好幸福,但係佢背後係用咗24年青春同埋死咗個老豆換番嚟,仲要係香港+大馬既傳媒批評佢不孝同自私佢先肯承認同人哋既關係,又有何幸福?

問到,如果主角你陳冠希你會唔會都覺得幸福,你都唔識答啦! 咁好明顯係人既問題而唔係事既本身,即係因為佢係劉德華,唔理佢做過d咩,只要佢肯承認你,就係幸福,而陳冠希做同樣既事,你就選擇唔答! 咁同盲目追求有咩分別? 而我咁講,只不過係對事唔係對人! 我從未都無否認劉德華係社會上既供貢獻,但係一單還一單,係呢件事上面佢真係好差!

翡翠宮

是但啦! 既然劉德華呢3個字既作用可以大過佢所有既失誤,就算佢係皇帝,係一個家入面佢都係一個普通男人啫! 係出面唔認有老婆/女朋友同唔回應有無老婆/女朋友又有咩分別? 你叫係老公試吓就知啦! 不過呢d對人唔對事既點講都無用! 劉德華萬歲!

首頁

尾頁

跳至