論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

話說我個衰印做滿6個月即resign, 話可以做到我新工人黍, 新工人預計11月尾到,

個衰印尋晚話要11月10日走

佢上星期六樣衰都爆, 同我仔4.5歲 講佢牙好痛, 同mami講...咁同佢睇左牙醫$180, book this sat mok牙要$600 (我份保險只可claim1/3)..咁我見好來好去, 咪幫佢book左mok埋牙回印尼lo

點知佢尋晚反口話要早走, 我唔想幫佢比錢mok牙....但佢仲要湊我仔3個幾星期....怕佢對我仔差???

仲有呀, 真空期要我老公湊 (他自己公司, 上午我仔12點放學後帶埋呀仔回公司 ) 即老公要返下午....

正衰印, 左住地球轉, 好很憎佢呀

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 tigertiger2010 的帖子

其實我都唔知包唔包

noproblemom  僱主要包佢地醫療, 牙都係...唉...比佢輪政府囉.  發表於 11-10-18 11:43

珍珠宮

輪政府, good choice

珍珠宮

回覆 TUNGLOKMOM 的帖子

係咪即睇即mok, 工人都有此福利?

我完全唔知

thanks

珍珠宮

問左啦, 政府真係唔使錢架

珍珠宮

回覆 noproblemom 的帖子

牙醫我搵既, 所以no worry,

但我怕佢仲要湊我仔幾星期.... 佢要cook lunch比佢

首頁

尾頁

跳至