跳至

首頁

尾頁

別墅

我報名我報名
逢星期六我要返童軍集會, 抽唔到時間出嚟呀
papa唔知會唔會陪我出嚟, 佢唔多鍾意出席我D朋友活動, maybe車我哋架咋...

7月3日(六): melodyy(+老公), gemini, mayling, 卡卡媽, kwhyfung, kaka25, carcarb(PM), christy (PM),Kat

7月4日(日): melodyy(+老公), , mayling, 卡卡媽, kwhyfung, mameyan, carcarb, christy,bee, wkmak31,Kat,vivib(+老公), jamie_gd

7月11日(日):melodyy(+老公), , gemini, mayling, 卡卡媽, kwhyfung, mameyan, carcarb, christy,bee716rb, eeliz,Kat, vivib(+老公), jamie_gd

別墅

tough wood我算好彩, 婆婆湊囝囝, 但唔會抱佢--->連扭計都唔會理, 只係肚餓先會理佢
我自己呢, 鍾意攬佢, 所以我湊番嗰幾日會扭計D
自己湊完返婆婆喥會俾婆婆鬧, 因為囝囝特別扭計--->俾我寵壞
但家陣有樣麻煩係, 要長開冷氣咁滯呀, 如果唔開冷氣, 囝囝熱會辛苦唔鍾意

別墅

好, 等我mark定jul 11有節目先
同咗papa講我約咗一班0210媽咪去聚餐, 佢無反應...

別墅

我問咗朋友, 佢話BB仲細, 一定要搵個舒服嘅地方
唔知有無媽咪屋企club house方便可以容納咁多人呢

別墅

如果改18號我就唔得啦, 我要入camp呀

carcarb, 咁我PM D資料俾你啦

別墅

今朝諗到個小遊戲啦
雖然大家都有講過自家小B幾時出世, 但到出席嗰日大家唔會認得其他及BB
遊戲方式如下:-
大家搵一個企定定先或者自認小B係月初出世, 唔好出聲問, 要做手勢俾其他人知自家小B幾號出世, 由頭排到尾
我記得當時我入camp都有咁玩, 但當時大家係玩月份, 今次各位小公主小王子都係二月出世, 咁當然係玩日子啦

別墅

最後嗰十分鐘未必夠影大合照呀, 你知我哋咁多個b可能麻煩, 預番鬆少少時間會唔會好d呀?!

原帖由 Annebe 於 10-7-5 12:12 發表
真係好,幾驚唔夠人攪唔成,現在好期望當日見到咁多BB.

依家好似未有人負責rundown,不如我先draft個內容,睇下大家有冇好提議

2:00-2:10 進場、入座
2:10-3:30 午餐
3:30-4:15 大家分享心得、疑問討論 -Annbe
4:15-4 ...

別墅

其實我哋d囝囝囡囡都唔知幾叻呀, 媽咪們唔好以為佢哋係bb乜都唔識呀, 扮嘢佢哋最叻架
希希仲好識蝦我添, 知道係媽咪湊就扭計要抱抱同唔肯去嗯嗯
舅父話我知, 希希已經識認自己嘅食物 -- 奶奶 & 奶樽
姨甥仔一歲, 出玫瑰疹, 婆婆得閒過去湊佢啦, 餵過佢食藥咋, 咁就嬲咗婆婆, 成日都唔肯望婆婆一眼呀

原帖由 sweetbaby2010 於 10-7-7 16:17 發表
我個囝一時時架! 早兩個星期佢去健康院打針, 佢見到d babies就周圍聊人ee er er, 連其他媽咪都話佢咁多野講!! 但係上星期帶佢去街見公公婆婆,舅父等...... 佢一見到, 就喊啦! 試過幾次都係咁, 依家開始認人, 我仲話 ...

別墅

今日好開心, 有得識新朋友, 有得食
希希今日都見識唔少
真係多謝八卦妹爸爸當我行開時幫我手睇住口水仔呀
希望大家遲d有多d活動多d交流

anyway, 大家可以add我fb呀, 就用excel file嗰個email就得啦

首頁

尾頁

跳至